Skip to main content
Verdens vildeste vulkaner

Verdens vildeste vulkaner – og hvordan du kommer derhen

Det syder og bobler lige under overfladen. Naturens kræfter, når de er allermest dramatiske. Frygtindgydende. Kraftfulde. Svovlen svider i næseborene, røgen får øjnene til at løbe i vand. Er det ren indbildning, eller kan du mærke den hede magma under fodsålerne?

Fra de slumrende kæmper til de sammenstyrtede kratere er verdens vulkaner de mest fascinerende naturfænomener, som du kan opleve på dine rejser. Her er vores 17 favoritter – og hvordan du kommer derhen.

Gunung Batur, Bali

#1 Gunung Batur, Bali

Gunung Batur betragtes som et af Balis helligste steder, og den aktive vulkan er med sit gigantiske dobbeltkrater et af de mest imponerende naturfænomener i Indonesien.

Sådan kommer du derhen: Trek til toppen, eller kør på cykel ned ad skråningerne til kaffeplantager og rismarker.

White Island, New Zealand

#2 White Island, New Zealand

New Zealands mest aktive vulkan troner som en enlig kegle i de dybblå vande ud for Nordøens nordkyst. Her skal gasmasken på med det samme. Udsigten er heldigvis bedre end lugten.

Sådan kommer du derhen:rundrejse i New Zealand.

Volcano della Fossa, Vulcano

#3 Volcano della Fossa, Vulcano

Den lille ø Vulcano er en af Italiens mest oversete perler og rummer hele fire vulkaner. Den eneste aktive er Volcano della Fossa, der kan bestiges på en rask vandretur af de fleste.

Sådan kommer du derhen: På vandretur fra Theresia Resort eller i kombination med et ophold på Sicilien.

Mauna Kea, Hawaii Big Island

#4 Mauna Kea, Hawaii Big Island

Mauna Kea er en af Hawaiis hellige vulkaner og er målt fra havbunden verdens højeste bjerg. Solnedgangen og stjernehimlen over den uddøde vulkan må være verdens smukkeste.

Sådan kommer du derhen: øhop fra Californien til Hawaii.

Gunung Bromo, Java

#5 Gunung Bromo, Java

Selv om Gunung Bromo på Java jævnligt er i udbrud, udvinder de lokale fortsat svovl inde i krateret. Tag tidligt af sted, og oplev solopgangen over det dampede landskab.

Sådan kommer du derhen: rundrejse til Java og Bali.

Safari i Tanzania
Safari i Tanzania

#6 Ngorongoro, Tanzania

Ngorongoro-vulkanen er for længst uddød og forvandlet til et gigantisk foderkar, der får små og store dyr til at flokkes mellem de forrevne kratervægge. Her kan du opleve noget af Tanzanias bedste safari.

Sådan kommer du derhen: På safarirejse i Tanzania, i kombination med Kenya eller i kombination med badeferie på Zanzibar. Eller tag den ultimative afrikanske vulkan-rejse med trekking på Kilimanjaro.

Haleakala, Maui

#7 Haleakala, Maui

Den enorme vulkan Haleakala optager intet mindre end 75 % af Mauis areal. Det øde, rødlige månelandskab har været centrum for vulkansk aktivitet i mindst 30.000 år.

Sådan kommer du derhen: På øhop til Kauai, Maui og Hawaii Big Island.

Etna, Sicilien

#8 Etna, Sicilien

Du behøver ikke rejse til verdens fjerneste afkroge for at opleve geologi i særklasse. Etna er Europas højeste og en af verdens mest aktive vulkaner, og toppen kan nås med en kabelbane – nemt og smukt.

Sådan kommer du derhen: På udflugt fra Belmond Villa Sant’Andrea eller i kombination med et ophold på Vulcano.

Otemanu, Bora Bora

#9 Otemanu, Bora Bora

Det er svært at forestille sig, at det frodige paradis i Fransk Polynesien en gang flød med gloende lava. I dag er Otemanu uddød, og du kan trygt vandre på vulkanens grønne skråninger.

Sådan kommer du derhen: rundrejse til Tahiti, Moorea og Bora Bora.

Ruapehu, New Zealand

#10 Ruapehu, New Zealand

Ruapehu er en af to aktive vulkaner i Tongariro Nationalpark på Nordøen. Et gigantisk naturområde, hvor du kan river rafte, fiske, cykle og vandre til vandfald – og selvfølgelig til vulkanerne selv.

Sådan kommer du derhen: I motorhome, på busrundrejse eller kør selv-ferie på 20, 23 eller 24 dage.

Mt. Saint Helens, Washington

#11 Mt. Saint Helens, Washington

Mt. Saint Helens står bag det voldsomste vulkanudbrud i USA’s historie. Hele den ene kraterside blev revet bort, så du nu kan se vulkanens rygende indre og det nye krater, der er ved at dannes.

Sådan kommer du derhen: kør selv-ferie fra Seattle til San Francisco.

Arenal, Costa Rica

#12 Arenal, Costa Rica

En grå og gold kegle rager op over Costa Ricas regnskov. Arenal har slumret sødt siden 2010 og er omkranset af en skøn nationalpark, hvor du kan ride, bade i varme kilder, rafte og udforske grotter.

Sådan kommer du derhen: På  kør selv-ferie eller på 10 eller 15 dages adventure-rejse.

Gunung Rinjani, Lombok

#13 Gunung Rinjani, Lombok

Gunung Rinjani er hellig for hinduerne, og hvert år vandrer pilgrimme til vulkanens top for at udføre ceremonier ved kratersøen. Den firedages vandretur er hård, men alle anstrengelserne værd.

Sådan kommer du derhen: øhop til Lombok og Gili Meno.

Chaitén, Chile

#14 Chaitén, Chile

I det sydlige Chiles barske landskab er Chaitén den ukronede konge. Sporene efter et overraskende, ødelæggende udbrud i 2008 ses endnu. Det bliver omgivelserne ikke mindre smukke af.

Sådan kommer du derhen: kør selv-ferie i Patagonien.

Kilauea, Hawaii Big Island

#15 Kilauea, Hawaii Big Island

Circle of Fire kaldes området omkring den evigt dampende vulkan Kilauea, der vurderes at være op mod 600.000 år gammel. Det dramatiske månelandskab oplever du bedst på en uforglemmelig helikoptertur.

Sådan kommer du derhen: øhop til Kauai, Maui og Hawaii Big Island eller på familierejse fra San Francisco til Hawaii.

Mahawu, Sulawesi

#16 Mahawu, Sulawesi

På Sulawesis nordlige fangarm slumrer Mahawu omgivet af jungleklædte bjerge og Bunaken Nationalpark, der vrimler med fugle og aber. Du kan køre og vandre til kratersøen på et par timer.

Sådan kommer du derhen: rundrejse på Sulawesi.

Kilimanjaro, Tanzania

#17 Kilimanjaro, Tanzania

På toppen af Kilimanjaro er verden et enklere sted, hvor lutter skønhed, luft og vidder omgiver dig. Opstigningen til den gletsjerklædte kraterkant kan klares på en lille uge og er alle strabadserne værd.

Sådan kommer du derhen: På kombineret vandre- og safarirejse i Tanzania.

Maria Hvid Kargaard

Maria Hvid Kargaard (f. 1983) er teamleder i marketing og har været hos Nyhavn Rejser siden marts 2016. Maria har primært rejst i Europa og Mellemøsten og researcher bestandigt nye destinationer, der skal besøges. Når hun ikke er i poolen med familien, går Maria på opdagelse i den lokale historie og gastronomi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *