Skip to main content
Anny på Maria Island, Tasmanien

Vandring blandt wombats på Maria Island

Anny Stensvig har haft utallige skønne vandreoplevelser i sit liv. En af de største var på Maria Island, en lille ø ud for Tasmaniens østkyst. Læs her om hendes møde med vinbønder, wombats og wallabies Down Under, og få inspiration til dine egne vandreeventyr.

En wombats på Maria Island, Tasmanien

De smukke lyserøde klipper på Maria Island, Tasmanien

Ubeboet og overrendt

Maria Island er ubeboet. Eller det vil sige … ubeboet og ubeboet! Her er faste beboere som kænguruer, wallabies, echidnas, pingviner, Cape Barren-gæs og et utal af andre fuglearter. Et kig ind i et af de mange pænt store huller i jorden giver nok et wombat-smil.

Her er ingen trafikstøj eller elektricitet, men stjerneklare nætter og hygge i stearinlysskær, hvor rigtig mange spændende emner bliver bragt op.

Muslingskaller på Maria Island, Tasmanien

Australiens mangfoldige natur på ét sted

På Maria Island går vi ad en smuk kystrute, over kæmpestore muslingeskaller og forbi de rankeste eucalyptustræer. Vi må hurtigt opgive at holde tal på de mange andre forskellige træsorter, vi støder på. Vi klatrer over lyserøde klipper, falder for farveorgiet af vilde blomster, traver gennem enge og kigger til toppen af Mt. Maria.

Fantastiske guider og skøn forplejning

Vi går en lille gruppe på otte deltagere og to professionelle guider, der krydrer oplevelsen med levende fortællinger om flora og fauna, de første farmere og straffefangernes ”paradisø”.

Guiderne besidder også kompetencer udi kogekunst og disker op med tre-retters gourmetmiddage og solid morgenmad, og de har fundet flere gode vine frem, alt sammen produceret af fine, tasmanske råvarer.

Inger fra Thy

Vores ene guide hedder såmænd Inger. Hun har boet 19 år i Australien, men stammer fra Thy. Hun kom – selvfølgelig – hertil på backpacker-tur som 20-årig, og siden har hun ikke været dansk bosat.

Afrejse fra Hobart

Den første dag bliver hentet på vores hotel i Hobart fra morgenstunden og mødes med vores guider og resten af gruppen. Efter en gennemgang af vores udstyr kører vi fra Hobart til den lille by Triabuanna, hvorfra vi sejler til Maria Island.

Ankomst til Maria Island, Tasmanien

Ankomst til Maria Island, Tasmanien

På sporet af Robinson Crusoe

Undervejs kaster vi anker og vader gennem det klareste, turkisblå vand i en lille lagune op på land. Ren Robinson Crusoe-idyl med lange, øde, kridhvide strande. I tykningen finder vores guide syv muslingeskaller og tre eucalyptusgrene, der viser vej mod turens første camp bestående af stærke kanvastelte godt gemt inde i skoven.

Campen på Maria Island, Tasmanien

Campen på Maria Island, Tasmanien

Nattesøvn til bølgeskvulp

Nogle slapper af i den hyggelige camp, mens andre springer tilbage i det tiltrækkende vand. Senere vandrer vi af sted til de lyserøde klipper på øens mest jomfruelige del og besøger en lille pingvinkoloni. Aftenen slutter fødderne oppe, et glas svalende hvidvin og en forunderlig candlelight middag, før vi falder i søvn til lyden af bølgeskvulpene.

Trekking på Maria Island, Tasmanien

Nogle af de få faste beboer på Maria Island, Tasmanien

Et helt liv på fire dage

De næste par dage byder på betagende og afslappende vandreture gennem pragtfulde og varierede landskaber, hvor vi møder øens vilde beboere – nogle nysgerrige og andre mere sky. Turene på 4-13 km føles som et helt liv – af den gode slags.

Fængslet Maria Island, Tasmanien

Gammel fangelejr

Et sted støder vi på en samling ruiner, og guiden fortæller, at her tidligere ligget et fængsel med 600 straffefanger. 600! Svært at forestille sig nu. Da det viste sig, at fangerne kunne flygte ved at svømme til en nærliggende ø og videre herfra til fastlandet, blev de flyttet til Port Arthur. Godt for os, der fejrer det med et glas champagne.

Værelse med himmelseng på Maria Island

I vinbondens seng

Senere blev en stor del af Maria Island opkøbt af en italiensk vinbonde. Han er væk nu, men hans bolig er her stadig, og her sover vi den sidste nat i familiens himmelsenge. Vi trænger alle voldsomt til et bad, og det giver anledning til mange kreative forslag til, hvordan vi kan afgøre, hvem i gruppen der skal først under bruseren.

Og så er der ikke andet for end at nyde de sidste fredfyldte naturoplevelser i en skøn lomme uden for mobilens og indbakkens rækkevidde – en stille lykkefølelse.

Anny på Maria Island, Tasmanien

Afgang til Maria Island, Tasmanien

Alle kan være med

Maria Island har et mildt, tempereret klima. I den australske sommer er dagstemperaturen på ca. 20 oC. Bedste rejsetid er november til marts. Almindelig kondition er påkrævet, og du skal kunne bære en rygsæk på ca. 7 kg. Det er ikke en strabadserende tur, med mindre du vælger at bestige øens bjerge. Al din øvrige bagage bliver opmagasineret af turoperatøren, der også sørger for al mad og drikke undervejs.

Anny Stensvig

Anny Stensvig (f. 1963) har været rejserådgiver hos Nyhavn Rejser siden 2006. Hun er bl.a. specialist i Australien og New Zealand. På sine rejser jagter Anny de unikke overnatningssteder, og dagene går med at møde den lokale atmosfære og befolkning, smage på det lokale køkken og holde strategiske kaffepauser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

KONTAKT OS