Skip to main content

I himlen over tågeregnskoven i Monteverde

Når du står på en smal hængebro eller svæver i zip-line højt over Monteverde, er du bare en lille prik i den endeløse jungle under dig. Det er så intenst, stort og vidunderligt.

Det er morgen i Monteverde. Du træder forsigtigt ud på en hængebro hen over en dyb kløft. Det gynger ikke, finder du hurtigt ud af. Ikke endnu. Du fortsætter, omfavnet af lyde fra junglen og af varme og fugtighed. Tågedisen er som viklet ind i trækronerne. Sanserne bombarderes med indtryk.

Aber, tukaner og kolibrier

Du ser ned. Langt ned. Så utroligt langt ned. Du får øje på kapucineraber med deres hvide hoveder. Tukaner og kolibrier flyver under jer! Drejer du rundt, får du et 360-graders panoramasyn af grønt, grønt og mere grønt.

Fra stierne nede på jorden har du set træerne forsvinde op i himlen. Nu er du selv deroppe med et guddommeligt overblik over den tætte regnskov. Du er midt i en af de største oplevelser, du kan få i Costa Rica.

Du kan fortsætte i svævebane, men hvorfor ikke i bogstavelig forstand gå linen ud med den ultimative oplevelse? Zip-line. Eller Sky Walk, hvor du går ad 6 lange hængebroer fra udsigtsplatform til udsigtsplatform, mens regnskoven folder sig ud under dig.

Svæv i zip-line gennem junglen

Det er blevet eftermiddag. Tågen er lettet. Du er klar. Det kilder i maven allerede før start, men personalet får gjort dig helt rolig. Vil du sidde eller svæve ”på maven”? Selen spændes derefter, og så af sted.

I starten er øjnene låst på linen. Så løsriver de sig, og du ser dig omkring. Der er aber, fugle og floder. Der er blomster og kæmpestore træer. Gigantiske træer! Og der er fart på. Alt for hurtigt er det slut. Heldigvis er der en zip-line til. Og en til. Og… Du bliver afhængig.

Bo i trætoppene

Hvordan skal du så bo i Monteverde? Der er dejlige lodges, hvis du foretrækker at få begge ben på jorden igen, men skal det være den ultimative version, så overvej et værelse i en trætop. Hotel Belmar, er som et legehus med toilet. Højt, højt oppe.

Aber og fugle kommer helt tæt på. Du går i seng til junglens lyde med udsigt til stjernerne, og du vågner om morgenen sammen med junglen. Måske bor der en abefamilie på dit tag, som kommer til morgenmad som partycrashers.

Hvordan kommer du hertil?

Du kan selvfølgelig køre direkte fra San José, men personligt vil jeg anbefale ruten via nationalparkerne Tortuguero og den mægtige Arenal-vulkan.

Læs også Annes top 6 nationalparker i Costa Rica.

Anne Grandahl Lauridsen

Anne Grandahl Lauridsen har været rejserådgiver hos Nyhavn Rejser siden 2016. Hun er specialist i Sydamerika, Costa Rica og Afrika. På sine rejser jagter Anne den perfekte kombination af natur, kultur og udfordrende oplevelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *