Skip to main content

I himlen over tågeregnskoven i Monteverde

Når du står på en smal hængebro eller svæver i zip-line højt over Monteverde, der er et af Costa Ricas mange naturvidundere, er du bare en lille prik i den endeløse jungle under dig. Det er så intenst, stort og vidunderligt.

Det er morgen i Monteverde. Du træder forsigtigt ud på en hængebro hen over en dyb kløft. Det gynger ikke, finder du hurtigt ud af. Ikke endnu. Du fortsætter, omfavnet af lyde fra junglen og af varme og fugtighed. Tågedisen er som viklet ind i trækronerne. Sanserne bombarderes med indtryk.

Aber, tukaner og kolibrier

Du ser ned. Langt ned. Så utroligt langt ned. Du får øje på kapucineraber med deres hvide hoveder. Tukaner og kolibrier flyver under jer! Drejer du rundt, får du et 360-graders panoramasyn af grønt, grønt og mere grønt.

Fra stierne nede på jorden har du set træerne forsvinde op i himlen. Nu er du selv deroppe med et guddommeligt overblik over den tætte regnskov. Du er midt i en af de største oplevelser, du kan få i Costa Rica.

Du kan fortsætte i svævebane, men hvorfor ikke i bogstavelig forstand gå linen ud med den ultimative oplevelse? Zip-line. Eller Sky Walk, hvor du går ad 6 lange hængebroer fra udsigtsplatform til udsigtsplatform, mens regnskoven folder sig ud under dig.

Svæv i zip-line gennem junglen

Det er blevet eftermiddag. Tågen er lettet. Du er klar. Det kilder i maven allerede før start, men personalet får gjort dig helt rolig. Vil du sidde eller svæve ”på maven”? Selen spændes derefter, og så af sted.

I starten er øjnene låst på linen. Så løsriver de sig, og du ser dig omkring. Der er aber, fugle og floder. Der er blomster og kæmpestore træer. Gigantiske træer! Og der er fart på. Alt for hurtigt er det slut. Heldigvis er der en zip-line til. Og en til. Og… Du bliver afhængig.

Hjem til jacuzzi og drinks

Hvordan skal du så bo i Monteverde? Der er dejlige lodges som Hotel Belmar, hvor du efter en lang dag på farten kan tage hjem og boble i jacuzzien, nyde en drink på terrassen, en tur i spaen eller deltage i en yogaklasseer. Hotel Belmar er familieejet med en særligt nærværende service og stemning.

Hvordan kommer du hertil?

Du kan selvfølgelig køre direkte fra San José, men personligt vil jeg anbefale ruten via nationalparkerne Tortuguero og den mægtige Arenal-vulkan.

Læs også Mathias’ top 6 nationalparker i Costa Rica.

Mathias Møller Aarestrup

Mathias Møller Aarestrup (f. 1978) har været rejserådgiver hos Nyhavn rejser siden 2013. Han er bl.a. specialist i Galápagos, Malaysia, Costa Rica, Mexico, Sydamerika og Afrika. På sine rejser jagter Mathias altid alt, hvad der er anderledes, unikt og specielt for det område, han besøger. Han får dagene til at gå med safari, vandreture og adventure-oplevelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

KONTAKT OS