Skip to main content
Næsehorn I Krugerpark i Sydafrika

Stor guide: Find dit rette safari-land

Safari i Afrika er meget forskellig fra land til land. Der er forskel i dyreliv. Forskel i naturscenerier. Forskel i infrastruktur. Forskel i sæsoner og de enkelte lodges tilbud. Og ikke mindst forskel i priserne.

Vores safari-guide hjælper dig med at træffe den rette beslutning om, hvor din næste safari-rejse skal gå til.

Kom helt tæt på dyrene

Safari er ikke bare safari

Safari er et vidt begreb. Lige så vidt et begreb som badeferie. Men hvor det er nemt at forestille sig forskel på strande, vandtemperaturer og badehoteller m.m., kan det være sværere at forestille sig forskellen på safari.

Safari på Leadwood Lodge safari, Sydafrika

Selv safari med The Big Five er der stor forskel på. Du kan opleve løve, bøffel, elefant, næsehorn og leopard, men der er forskel på, om der er en håndfuld elefanter eller flokke på 35.000 individer. Hvert land har sine muligheder.

Få den bedste kvalitet

Inden for hvert land er der så en række ekstra valg, du skal træffe. Valg om safari i private reservater kontra nationalparker. Om safari i åbne jeeps kontra lukkede minivans. Om at bo i telt, i hytte eller på et værelse. Om mulighed for safari i båd, kano, på hesteryg, i luftballon og så videre. Kort sagt, valg om indholdet og kvaliteten af din safari i Afrika.

Ngorongoro Crater, Tanzania

Hvilken sæson?

De fleste safari-lande kan du rejse til hele året bortset fra en kortere periode i regntiden. Det betyder ikke, at safarien er den samme resten af året. Dyrene vandrer efter adgang til mad, og det bedste dyreliv skal også regnes op mod pris og tilgængelighed.

Safari i Sydafrika

Sydafrika er et land, hvor infrastrukturen fungerer, og alle taler engelsk. En klar fordel. Sydafrika er dog også et land, hvor det er meget vigtigt, at du vælger det rigtige område, så du ikke ender på en safari med få dyr i en indhegning.

Her er ikke de store dyreflokke, som kendetegner flere andre lande i Afrika, men her er gode dyreoplevelser og god safari i de private reservater, der ligger uden hegn op til Kruger Nationalpark. Reservater, hvor du kører i åbne jeeps og gerne offroad.

Andbeyond Ngala Safari Lodge i Sydafrika

Safari med børn

Sydafrika har også den ekstra fordel, at sydafrikanerne selv rejser meget på safari. Det betyder bl.a. de bedste skoler for rangers, og at Sydafrika er perfekt for safari med børn. Mange lodges har super familieværelser.

Cape Town i Sydafrika

Ekstra oplevelser

Safari i Sydafrika åbner også for safarirejser med mere end dyr. Kombiner evt. med oplevelser i dejlige Cape Town, i det smukke vinland og på Garden Route. Du kan også kombinere med badeferie f.eks. på Mauritius. Sydafrika har også selv strande, men vandets temperatur er som på en sommerdag i Danmark, så de eksotiske badeoplevelser får du ikke her.

Sæson

Safari ved Kruger Nationalpark kan ske hele året. Kombinerer du med Cape Town, vil jeg anbefale, at du undgår den danske sommer maj-september, da du ellers lander i den lokale vinter, hvor det godt kan være køligt.

Safari i Kenya

Safari i Kenya

Karen Blixen. Masai Mara. Den store migration. Med få ord er scenen sat for safari i Kenya som en kæmpe oplevelse både historisk og nu. Kenya byder på fantastisk safari i mange forskellige nationalparker som Meru, Amboseli, Samburu og Masai Mara, men Kenya har også i nogle områder satset meget på masseturisme, så se dig godt for.

Safari i verdensklasse

Masai Mara er f.eks. kun en tredjedel størrelse af Serengeti i Tanzania, men her er flere lodges. Det ændrer dog ikke på, at Masai Mara har noget af verdens bedste safari. Du skal bare vælge en lille lodge i f.eks. Masai North Conservancy lige op til nationalparken.

I Kenya kan de rejsende nyde en god logistik, så ønsker du at opleve Østafrikas nationalparker med børn, er det her, I skal til.

Her er meget forskellige muligheder med ørken, regnskov, bush, sumpe og søer med f.eks. de mange flamingoer ved Nakuru-søen.

Afslutning på stranden

Syd for Mombasa er glimrende strande og super resorts, så du kan flyve direkte fra savannen til en lokal lufthavn og badeferie ved Det Indiske Ocean. Der er også mulighed for at slutte af ved de lange, hvide strande på Zanzibar.

Lækker strand ved Zanzibar i Tanzania

Sæson

Du kan rejse til Kenya hele året bortset fra april og maj, som er regnsæson.

Safari i Tanzania

Endnu bedre. Mere autentisk. Færre besøgende. Og dyrere. Det er i al korthed safari i Tanzania i forhold til safari i Kenya.

Safari i Tanzania

Højt niveau

Når det kommer til kvaliteten af safari i Tanzania, har den et højere bundniveau end Kenya. Tanzania har bevidst fravalgt det, man kan kalde chartersegmentet, som Kenya også dyrker. Den mest kendte nationalpark er uden tvivl Serengeti med det rige dyreliv og den store migration.

Serengeti ligger op til Masai Mara i Kenya. Men også det imponerende dyreliv i Ngorongoro-krateret er verdensklasse. Bo i en lille lodge på kanten af krateret med fantastisk udsigt.

Dyrere end Kenya

Safari i Tanzania er generelt dyrere end safari i Kenya. Det skyldes ikke kun det høje niveau og det færre antal besøgende, men også at transporten oftere inkluderer små, lokale fly.

Strand på Zanzibar, Tanzania

Badeferie på Zanzibar

Safari i Tanzania kan også nemt afsluttes med badeferie på Zanzibar, hvor du kan nyde det varme Indiske Ocean, forkælelse på fantastiske hoteller og lange, hvide strande.

Sæson

Du kan rejse til Tanzania hele året bortset fra april og maj, som er regnsæson.

Safari i Botswana

Safari i Botswana

Okavango-deltaet, Chobe Nationalpark og buldrende Victoria Falls i Zimbabwe. En rejse til Botswana er en rejse til nogle af Afrikas mest uspolerede nationalparker, hvor det stadig er naturen, der sætter dagsordenen. Derfor hører safari i Botswana ikke til den billigste safari, du kan tage på, men ofrer du det ekstra , får du en ultimativ oplevelse i det virkelige Afrika.

Okavango og Chobe

Du kan opleve noget af Afrikas mest fantastiske safari ude i Botswanas uberørte vildnis. Ikke bare i åbne jeeps, men også i båd og kano i Okavango-deltaet og på Chobe-floden blandt flodheste og krokodiller, mens landdyrene drikker ved flodbredden. Der er også en drink til dig i solnedgangen.

Safari i Botswana

Her er luksuriøse lodges, stationære camps med luksustelte og mobile camps med ganske få luksustelte, hvor din safari bliver til en ekspedition i nærkontakt med dyrelivet.

Afslut evt. rejsen med buldrende Victoria Falls i Zimbabwe.

Sæson

Du kan rejse til Botswana hele året, men det er bedst fra maj til oktober. Der er mest regn i januar, februar og marts.

 Victoria Falls i Zimbabwe

Safari i Zimbabwe

Zimbabwe ligger mellem Zambesi-floden, der danner grænsen til Zambia, og Limpopo-floden, der danner grænsen til Sydafrika. Safarirejser hertil er ikke så udviklet som i de øvrige lande, men det er på vej. I nord danner Zambesi-floden Mana Pools Nationalpark med rigt dyreliv. Langs grænsen til Botswana er Hwange Nationalpark med flokke af elefanter, bøfler og antiloper.

Victoria Falls

Med andre ord byder Zimbabwe på glimrende safari, men mest af alt er Zimbabwe kendt for de spektakulære Victoria Falls, hvor vandet buldrer igennem døgnet rundt, året rundt. Det er et fantastisk skue, og en oplagt afslutning på f.eks. safari i Botswana. Bo tæt på vandfaldene, så du kan gå derhen.

Sæson

Du kan rejse til Zimbabwe hele året, men Mana Pool Nationalpark kan kun besøges i den tørre sæson fra april til november.

Safari i Zimbabwe

Mathias Møller Aarestrup

Mathias Møller Aarestrup (f. 1978) har været rejserådgiver hos Nyhavn rejser siden 2013. Han er bl.a. specialist i Galápagos, Malaysia, Costa Rica, Mexico, Sydamerika og Afrika. På sine rejser jagter Mathias altid alt, hvad der er anderledes, unikt og specielt for det område, han besøger. Han får dagene til at gå med safari, vandreture og adventure-oplevelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

KONTAKT OS