Skip to main content

Smuttur til paradis

Hvis paradis har et navn, må det være Six Senses Yao Noi i Sydthailand. Vejen gennem Phang Nga-bugten til resortet er i hvert fald som skåret ud af drømmen om paradis med tropeklædte kalkstensklipper, øer og laguner. Her smider jeg den sidste snert af hverdagens stress og jag over bord og byder en cocktail af ro, glæde og forventninger velkommen.

Forude venter forkælelse, afslapning og tosomhed i en sådan grad, at vi endnu kun tør drømme om det.

Dag 1

kl. 18: Ankomst til Six Senses Yao Noi

Six Senses Yao Noi 5+* på øen af samme navn (Koh Yao Noi) ligger på et lille bjerg indhyllet af tropeskov, som værner om privatlivet, mens en gylden og næsten ubesøgt strand slænger sig indbydende for foden af hele herligheden. Med en udsigt ud over Phang Nga-bugten og dens kalkstensklipper så tryllebindende, at man glemmer tid og sted.

Her ligger speedbåden til og Anné, der skal være vores vært under opholdet, byder os varmt velkommen. Så går turen ellers med golfbil til vores Hideaway Pool Villa.

Kom med indenfor i vores Hideaway Pool Villa

Kl. 18.15: Bare en poolvilla, tak

Første indtryk? Jeg er paf!

På terrassen kan vi slænge os på solstole og i bløde loungemøbler, mens villaen er indrettet med et stort soveværelse, walk-in closet og et tilsvarende stort badeværelse med nedsunket badekar og udendørs brusebad med frit kig til himlen. En flaske vin står på is side om side med frisk frugt. Minibaren er fyldt op med lækkerier. Espresso-maskinen står klar til at brygge en himmelsk kop kaffe. Anlægget kan kobles til mobilen, så vi kan lytte til vores yndlingsmusik. Og en helt unik pudemenu sørger for, at vores drømme bliver ligeså fantastiske som dagene. Kort sagt, her er alt.

For ikke at nævne designet i naturlige, rustikke materialer og varme farver i bedste Six Senses-stil, som formidler luksus på en harmonisk, sansefuld og usnobbet måde.

Kl. 19: Klar til eventyr

Efter mødet med vores villa er jeg endnu mere nysgerrig efter at udforske resortet. Anné tager os med på rundvisning forbi resortets svampefarm og køkkenhave, hvor de med fokus på bæredygtighed dyrker egne krydderurter og grøntsager. Vi hilser på resortets geder, høns og ænder. Ser stranden, hvor der senere i dag er BBQ-aften med biograffilm under åben himmel. Så besøger vi spaen og får til sidst en grundig introduktion til resortets restauranter. Hvor skal vi dog starte?

Aftenens valg falder på The Living Room. Det vender vi tilbage til. Først skal vi nemlig en tur til infinitypoolen, der i solnedgangens skær er endnu mere magisk end forventet.

Kl. 20: Middag på The Living Room

Nyvaskede og pæne i tøjet begiver vi os til middag på The Living Room. Det er dog ingen norm på Six Senses, at du er pænt påklædt. Faktisk kommer du bare, som du er eksempelvis direkte fra stranden i klipklappere og badetøj. Ren barfodsluksus!

Vi får serveret to grillede hummere med tamarinsovs, stærk chili-limesovs og lime-hvidløgssmør on the side. Under middagen får vi ekstraordinært besøg af en lillebitte og tilsyneladende tørstig gekko. Den kigger længselsfuldt på Christians gin og tonic, der er så kold, at kondensvandet løber ned af stilken på glasset. Langsomt sniger den sig hen til drinken og slubrer dråberne i sig … vi er vel i junglen.

Vi afslutter aftenen med tre lækre desserter. Hvorfor vælge?

Dag 2

Kl. 8: Godmorgen!

En god nats søvn og vi er klar til endnu en dag. Vi griber den lille, flettede kurv ved hoveddøren og sætter kurs mod hønsegården. Det føles som et privilegie at kunne hente nylagte æg. Og et endnu større privilegie blot at give dem til en af kokkene på The Living Room, som tilbereder æggene præcis, som vi ønsker.

Kl. 9: Breakfast for champions

Morgenmadsbuffeten er ét stort tag-selv-bord af overdådige retter og delikatesser. Lige fra traditionelle, thailandske retter til frisk frugt, hjemmelavet mysli, oste, lækre salater, pølser, bacon og pålæg. Her er også en bagerbutik, som boomer med friskbagt brød og kager samt alskens tilbehør såsom hjemmelavet syltetøj, Nutella og peanutbutter. Og fik jeg nævnt, at en kok står klar til at lave pandekager til dig? Kaffen serveres ved bordet præcis, som du ønsker den. Som prikken over i’et kan du vælge mellem forskellige friskpressede juicer i de smukkeste farver.

Alle morgener burde starte sådan her, og selv om maven får nok før øjnene, klemmer jeg lige en ekstra pandekage ned. Bare fordi jeg kan.

Kl. 10: Jungle Walk

Oven på dette mekka af en morgenmad er det vidst passende med lidt motion. Vi udforsker resortets ”Jungle Walk”, der er et system af gangbroer hævet over tæt mangrove. Hvor mon vi ender?

En halv time gennem junglen fører os til den private strand i bugten. Vi er helt alene på stranden og nyder tosomheden såvel som udsigten ud over havet. Flere steder konkurrerer om at have den bedste udsigt fra Six Senses Yao Noi, og udkigspunktet i junglen lige ved siden af stranden får fem stjerner af os.

Kl. 11: Tid til at slappe af

Tilbage i villaen er det tid til at slappe af og udnytte den luksus, det er at have sin egen poolvilla. Halvt hængende i poolen og halvt hængende over terrassen får jeg læst et par kapitler af Tina Dickows selvbiografi. Endnu et af feriens privilegier. Derhjemme får jeg aldrig læst en bog, fordi hverdagen er så travl. Her nærmest tigger og beder omgivelserne dig om læse, slappe af og koble fra. Det kunne derfor heller ikke være mere perfekt, at vi nu vender snuden mod Six Senses Spa, der siger velkommen med ordene: ”You are now entering a stress free zone”.

Kl. 13: En bid af spahimlen

En duft af eukalyptus spreder sig, og vi får en myntete at starte behandlingen på, mens vi nyder udsigten fra massagerummet til rindende vandfald og tropeskov. Selve massagen starter med beroligende vibrationer fra forsigtige slag på en tibetansk skål, hvis lyde eftersigende har en healende effekt på kroppen. Jeg overgiver mig til oplevelsen, vandfaldets næsten mediterende lyde og de skønne massagestrøg, der til sammen føles som at tage en stor bid af spahimlen.

90 minutter senere er vi flyvende! Ligesom alt andet er massage på Six Senses ikke bare massage, men en sansefuld oplevelse uden sidestykke.

Kl. 15: Østers med udsigt

Frokosten nyder vi på restaurant The Hilltop akkompagneret af den spektakulære udsigt ud over bugten. Et skud fra hoften – det er her størstedelen af gæsternes billeder tages. Med mindre du altså har en af poolvillaerne med havudsigt.

Seks østers, en caprese-salat og en burger senere er vi atter mætte. Dog ikke på udsigten. Det tror jeg aldrig, at man bliver.

Varan på stranden ved Six Senses Yao Noi

Kl. 16.30: Is og varaner på stranden

Jeg sætter kurs mod isbaren, hvor valget falder på chokolade, pistacie og bær, som jeg nyder på stranden. Jeg erfarer dog hurtigt, at jeg ikke er den eneste gæst, der har fået den idé. En stor varan graver nemlig ihærdigt i sandet, mens en anden vender snuden mod mangroven med halen slæbende så tungt efter sig, at der trækkes en streg i sandet.

Udover varanerne er jeg dog alene. Resortets andre gæster ligger nok og nyder ferielivet i deres poolvillaer. Måske jeg skulle gøre dem kunsten efter?

Kl. 19: Drinks på The Den

Om aftenen tændes lys i store lanterne, som atmosfærefuldt hænger i træerne rundt om på resortets stier. Vi følger lanternerne til baren The Den, der på alle måder er stedet for en god drink med udsigt ud over den dramatiske bugt.

Om dagen nydes udsigten bedst fra barens udendørs loungemøbler, der er bygget i øjenhøjde med små kunstige søer og åkander. Vi kommer dog efter mørkets frembrud og vælger en af de tilsvarende lækre loungemøbler indenfor, som hænger ned fra loftet.

Kl. 20: Tastingmenu på The Dining Room

Jeg har glædet mig til aftenens middag på signaturrestauranten The Dining Room. Et bord til to, siger du? Som var vi VIP-gæster, tager vi plads i en af de hyggelige kroge, der er bygget på en lille platform ind i junglen med plads nok til en hel familie.

Vi går all in med en seks-retters tastingmenu, der fra start til slut er et festfyrværkeri af smagsoplevelser. Først melonsuppe, så hummer, hjemmelavet pasta med trøffel og svampe, en lille bøf, ostebord og til sidst blødende chokoladekage med vaniljeis. Det lyder måske ordinært, men er alt andet. Six Senses forstår at gøre helt almindelige ingredienser til gastronomi i verdensklasse. Og så gør det intet, at servicen er tilsvarende suveræn!

Forelsket i paradis

Jeg er på alle måder overvældet og forelsket i Six Senses’ lille paradis på Koh Yao Noi. Det har været dage med total afslapning. Forkælelse. Ro. Sansefulde indtryk. Og masser af tosomhed.

Næste morgen vinker vi farvel med kurs mod Phuket, hvor nye eventyr venter. Men vi skal helt sikkert tilbage! I et forsøg på at bevare minderne og duften af Six Senses køber jeg en ”pillow-mist” i spaen med duften af lime og citrongræs. Tro mig: Det er en duft, der er værd at tage med i drømmeland!

Har du flere dage på Six Senses Yao Noi?

Har du flere dage på Six Senses Yao Noi, anbefaler jeg på det varmeste, at du tager ud for at udforske øen og den gudesmukke Phang Nga-bugt. Sejl eksempelvis ud med en privat longtailbåd for at sejle kajak til hemmelige laguner (læs om vores oplevelse her). Eller lær at lave thailandske specialiteter på kokkeskole hos Mina, der også bor på Koh Yao Noi.

Anne Sparresø Merklin

Anne Sparresø Merklin (f. 1990) har arbejdet hos Nyhavn Rejser siden 2017. Hun har oplevet meget af Europa, udforsket Sydafrika på hesteryg og mærket magien strømme flere steder i Asien. Det er især natur- og dyreoplevelser, der trækker. Men luksus er også højt på listen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

KONTAKT OS