Skip to main content

Mine bedste tips til kærestetur i Malaysia

Forestil dig at være omgivet af rejserådgivere, der hver dag fortæller om alt det, de brænder allermest for og har oplevet. Så kan du sikkert også forestille dig, hvordan ens rejselyst spirer som et lille frø, der får næring alene ved tanken om alt det, der venter ude i verden.

Sådan har jeg det især med Malaysia. Nu må jeg opleve, hvad det er, de taler om, der gør dette land så fortryllende og anderledes end resten af Asien.

Læs med og få gode tips til hoteller, restauranter og oplevelser.

#1. Georgetown på øen Penang

Muntri Grove – en oase i byen

Vores rundrejse i Malaysia starter i Georgetown på den malaysiske ø Penang. De næste par dage skal vi (min kæreste og jeg) bo på boutiquehotellet Muntri Grove i den gamle bydel nær Muntri Street. Vores værelse er indrettet i de smukkeste farver og åbner op til to botaniske haver fulde af fuglesang. Georgetown er godt nok den næststørste by i Malaysia, men lige her føles det som at ankomme til en fredfyldt oase.

Stemningsfulde Muntri Street

Vi har sat den lokale madguide Mark i stævne, som skal vise os byens skjulte skatte og historier. Han lever af at spise sig gennem byens bedste gadekøkkener og restauranter – og naturligvis af at dele sin passion med rejselystne madelskere som os. Han fortæller, at Muntri Street tilbage i 1800-tallet var forbeholdt de rigeste kinesere. Gaden krydser Love Lane, der i samme periode var kendt for sine bordeller.

I dag er virkeligheden dog en anden. Du kan f.eks. opleve de kendte street art-malerier Little Girl in Blue og The Indian Boatman. Byens eneste cykelsmed, som stadig istandsætter traditionelle rickshaw-cykler. Og den lækre restaurant Kebaya, der byder på fire-retters menu til små 128 ringgit (200 kroner).

Street art med personlighed

Overalt prydes bymurene med street art, der formidler personlige historier om kunstnerne selv. Little Children on a Bicycle er eksempelvis portrætter af kunstnerens egne børn.

Mine to favoritter er dog Boy on Motorcycle og Boy with Pet Monster på Lebuh Ah Quee Street, der ligger mellem butikker med lokalt håndværk til gode priser. Og i gåafstand til China Towns jetty, hvor shophouses, bygget af kinesiske emigranter i 1900-tallet, ligger på pæle i vandet.

Kulinarisk byvandring

Muntri Street fører til Street of Harmony i Little India. Gaden er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv, og på bare 200 meter ligger en katolsk kirke, en muslimsk moske, et indisk tempel og et kinesisk tempel.

Vi spiser morgenmad på restauranten Woodland, som laver hinduistiske vegetarretter. Mark har været her mange gange og bestiller et par af sine favoritter til os. Forskellige søde og salte indiske pandekager, karrysovser og lækkerier – der spises med fingrene – hvis man altså har lyst.

Street food i Georgetown

Et håndværk fuld af historie

Woodland har 28 år på bagen, og selv om det er en del, ender det med at blive det yngste sted, vi besøger. Mange af street food-boderne har nemlig ligget samme sted og tilbereder retter af opskrifter, som har gået i arv gennem generationer. På et gadehjørne smager vi de to malaysiske nationaldrikke, white coffee og pulled tea. Senere får vi kinesisk nudelsuppe, dim sums og de bedste samosa, jeg nogensinde har smagt.

Spis dig gennem Georgetowns historie

Vi spiser os vitterligt gennem byens historie og kultur, og det er det, Georgetown kan.

Det ene øjeblik spiser du morgenmad med kineserne – det næste sidder du på et fransk patisserie, som laver byens bedste croissanter (find dem i Le Petit Four på Lebuh Pantai Street).

#2. The Banjaran Hotsprings Retreat ved Ipoh

The Banjaran Hotsprings Retreat

På retreat i tropeskoven

Lige siden mine kollegaer i Asien-teamet fortalte om The Banjaran Hotsprings Retreat 5* for første gang, har jeg drømt om at opleve dette sansefulde paradis. Med kun to timers kørsel fra Georgetown er det derfor det naturlige valg at fortsætte eventyret her.

Kalkstensbjerge, jungle og varme kilder indgår som naturlige elementer i resortets design. Du kan synke ned i udendørs spabade med vand fra kilderne på 30 til 50 grader. Du kan gå ind i bjergenes grotter, som et sted er lavet til dampbad af kildernes egne dampe. Et andet sted kan du meditere med kig til bjergets krystaller. Et tredje kan du få den vildeste fine dining-oplevelse.

Overdådig villa med pool og udsigt

Vores villa ligger med udsigt over søen, der løber gennem resortet. Hoveddøren åbner op til en stor, halvoverdækket terrasse med loungemøbler, plunge pool og udendørs jacuzzi med vand fra kilderne.

Selve villaen har et stort soveværelse med skrå lofter, der giver en skøn atmosfære. Badeværelset er lyst og lækkert. Og minibaren fyldt op med kølige drikke og velkomstsnacks.

Wellness for alle sanser

Med så overdådig en villa, kan du nemt forfalde til bare at blive her. Men omgivelserne lokker lige så meget.

Vi ligger en stund ved fællespoolen, hvor vi suger solens stråler til os. Nyder spabadene, lader vores fødder få en kærlig omgang af doktorfisk, fortsætter til massage i spaen og går på jagt efter resortets hemmelige ”Sweet Spot”, hvor en kode åbner op for kølige lækkerier ad libitum. Mums!

Fantastisk udsigt fra kilderne

Jeg vender tilbage til de varme kilder hen ad eftermiddagen, hvor udsigten nærmest er forvandlet til magisk. Dampe danser på overfladen, blomster giver farverigt modspil, sommerfugle flyver forbi, og et par aber kigger nysgerrigt på fra træerne, mens de smovser sig i bær. Men eventyret stopper ikke her – for ovre ved fællespoolen får jeg øje på en lille varan, der har grebet chancen for en dukkert i poolen.

Oh well, endnu et tegn på, at resortet er bygget omkring naturen og ikke på vegne af den.

Til middag i en grotte

Om aftenen spiser vi på Jeffs Cellar i en 216 millioner år gammel drypstensgrotte. Med hvid dug, rosenblade og stearinlys på bordet – og Andrea Bocelli i højtalerne – er der lagt i ovnen til en romantisk aften. Vi får serveret kammuslinger med kaviar pakket i let røg under en glaskuppel – det dufter skønt, når låget løftes af. Senere en virkelig god hummerbisque, foie gras, oksehøjreb og masser af champagne.

Rundt omkring på grottens vægge kan du se japanske tegn lavet af japanske soldater, der brugte Ipohs grotter som gemmested under 2. verdenskrig.

#3. Tropeøen Pangkor Laut

Total afslapning og øliv

Ingen ferie uden afslappende øliv, og det er der heldigvis mange muligheder for i Malaysia. Kun to timers kørsel og en lille tur i speedbåd bringer os til den bedste af slagsen – Pangkor Laut Resort 4* på øen Pangkor Laut.

Vi tjekker ind i en af villaerne hævet over vandet i resortets Spa Village kun for voksne. 55 m2 med terrasse og et atmosfærefuldt design i lyse farver og træ. Jeg forelsker mig især i det store badekar på badeværelset, hvor vinduer åbner op til en fortryllende havudsigt. I de tidligere morgentimer er terrassen badet i sollys, og lyden af bølgeskvulp mod villaens pæle er yderst beroligende.

Den vildeste spaoplevelse til dato

Sjældent har jeg været nøgen under en let gennemsigtig sarong i fem slags spabade før frokost. Faktisk aldrig.

Det hele starter med et fodbad i rosenvand, før turen går gennem et malaysisk bad videre til fire velduftende dampbade. Så et japansk baderitual med tid til at slappe af i en varm kilde med en kop grøn te efterfulgt af en mild bodyscrub, 80 minutters balinesisk massage og 30 minutters effektiv bodyscrub lavet af gurkemeje og andre naturlige herligheder.

Som prikken over i’et bliver jeg smurt ind i yoghurt, får et bad og forlader spaen ren, blød og æltet som aldrig før!

Fra jungleliv til strandliv

Hjertet af øen er tilgroet med tropeskov, som kan udforskes til fods med guide. Stien slutter perfekt ved Emerald Beach på den anden side af øen. Her tager vi hver dag hen (med resortets shuttle-bus) for at nyde livet og solen på en blød liggestol i det lige så bløde sand.

Det er selvfølgelig oplagt at læse en god bog, men løfter du blikket er der rig mulighed for både at se aber og næsehornsfugle. I løbet af vores ophold møder vi alt fra gekkoer til makakaber og frugtflagermus til varaner i baby- og voksenstørrelse.

Sublime restauranter på Pangkor Laut

Der er syv restauranter på Pangkor Laut Resort. Morgenmad serveres i Feast Village som buffet med nybagt brød, pandekager og vafler. Alskens frisk frugt og grønt. Indiske karryretter og asiatiske specialiteter. Friskbrygget kaffe og æg, der tilberedes lige, som du ønsker.

Vi forelsker os især i Uncle Lim’s Kitchen, hvor den 85 årige køkkenchef, Lim Fang Tat, har sat sit præg på menuen siden tidernes morgen. The Straits på klipperne bag Feast Village er også virkelig lækkert – deres marengs-is-dessert tog mig i hvert fald med storm!

#4. Urban vibe i Kuala Lumpur

Fra øliv til storbyjungle

En lille sejltur og cirka tre timer i bil fra Pangkor Laut bringer os til Malaysias hovedstad, Kuala Lumpur, hvor vi har to overnatninger på hippe Hotel Stripes 4*.

Vi har ikke været her længe, før det banker på hotelværelsets dør. Hvem kan det mon være? Det er såmænd butleren med en lille gave til os – cookies og et brev fra hotelmanageren. Sikke en velkomst!

Byens bedste udsigt og beliggenhed

På hotellets tagterrasse finder vi poolen, der har byens bedste udsigt. Et par store ørne cirkulerer på himlen, og på forreste parket strækker en lille tropeskov sig mod himlen i et forsøg på at nå de mange skyskrabere til skuldrene. Roen er skøn her på 21. etage, og på gadeplan er der kort til det meste.

En kilometer til fods bringer os til TV-tårnet, mens en kilometer i modsatte retning bringer os til Petronas Towers og det gigantiske shoppingcenter KLCC. Vi nyder godt af centrets aircondition om eftermiddagen, venter til mørket falder på for at opleve det imponerende springvandsshow udenfor og spiser autentisk street food på Petaling Street.

High tea på Hotel Majestic

Vi lægger også vejen forbi det luksuriøse Hotel Majestic 5* for at prøve deres high tea. Endnu et højdepunkt anbefalet af kollegaer, som jeg bare MÅ opleve, mens vi er i byen.

Hotellet er bygget i 1930’erne og stemningen fra fortidens dyder er på mange måder bibeholdt. Dørmænd iført tropehjelm og hvid uniform i ældre britisk militært snit åbner døren til lobbyen, der med store blomsterdekorationer og detaljer kan få de fleste til at måbe. På 1. sal tager vi plads i de stilfulde loungemøbler og nyder et par timer med alskens kager, sandwichs, lækkerier og te til pianistens fortryllende toner.

Derfor er jeg forelsket i Malaysia

Hvis du har læst med fra start til slut, kan du nok forstå, hvorfor jeg nu går rundt og er så smaskforelsket i Malaysia. Jeg har rejst i andre dele af Asien, men Malaysia er uden sammenligning en multikulturel smeltedigel med byer, øer og hoteloplevelser i særklasse. Og ved du, hvad det bedste af det hele er? At jeg kun har oplevet en brøkdel af landet!

Næste gang går turen til Belum-regnskoven ved grænsen til Thailand. Strandene på Langkawi og luksushotellet The Datai. Og ikke mindst øerne i nordøst, der gemmer på sublim snorkling med tropefisk, koraller, skildpadder og revhajer.

Værd at vide

Sæson: Du kan rejse til Malaysia hele året. Den østlige del af Malaysia er bedst fra april til midt oktober, mens den vestlige del af landet er bedst fra december til slut marts.

Flyvetid: Den gennemsnitlige flyvetid til Malaysia er 16 timer med en mellemlanding f.eks. i Doha, Dubai eller Bangkok. Vil du opleve mere af Asien, kan Malaysia let kombineres med f.eks. Borneo, Thailand eller Bali.

Anne Sparresø Merklin

Anne Sparresø Merklin (f. 1990) har arbejdet hos Nyhavn Rejser siden 2017. Hun har oplevet meget af Europa, udforsket Sydafrika på hesteryg og mærket magien strømme flere steder i Asien. Det er især natur- og dyreoplevelser, der trækker. Men luksus er også højt på listen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

KONTAKT OS