Skip to main content

Postkort fra Maldiverne: Livet er skønt på Centara Grand Island Resort

Lyset strømmer ind i min 86 m2 store Deluxe Water Villa, der ligger på pæle i den turkisblå lagune. Svært at modstå. Kun tyve minutter efter min ankomst har jeg fundet snorkel og maske frem – klar til den første dukkert. Tolv trin senere glider jeg ned i det 28 grader varme vand og bliver modtaget af kulørte revfisk.

Af Peter Hauerbach, vandglad fotojournalist

SUP – hovmod står for (vand)fald

Jeg er på Centara Grand Island Resort & Spa, der ligger på Maldivernes South Ari-atol. Efter den første snorkeltur går jeg på opdagelse på resortet.

Der er liv og glade dage på stranden foran vandsportscentret. Børn drøner ned ad rutsjebaner på vandet, nogle har gang i vandcykler, og to gæster øver sig i windsurfing. SUP – “Stand Up Paddling” – ser så nemt ud. Hvor svært kan det være at stå på et surfbræt og padle afsted? Efter ti minutters ufrivillig vandgang fra brættet, har jeg fået respekt for denne nye vandsport.

Dykning i et kæmpeakvarie

Du kan dykke, snorkle eller opleve livet under overfladen uden at blive våd, lokker Dagmar Marion Ott, der er leder af resortets dykkercenter, Best Dives, og peger ud mod en rød mini-semi-ubåd, der passerer. Jeg foretrækker den våde udgave. Efter ti minutters sejlads er vi, to dykkere og en divemaster, fremme og dumper ned i den blå verden.

Her er et mylder af grønne papegøjefisk, mørkerøde big-eyes, orange-røde anthias og smukke koraller.

Hej skildpadde!

Længere fremme på en skråning holder en stor stime gule snappers til. En havskildpadde kigger let arrogant ind i frontlinsen på undervandskameraet og svømmer så videre.

Tiden går hurtigt i dette kæmpeakvarie, og efter 45 minutter skal vi opad igen. Som en farvel-hilsen svæver en ørnerokke graciøst forbi og forsvinder atter ud i det blå.

Eksklusiv club

Efter at have spist en lækker morgenmad fra den overdådige buffet i Reef Restaurant et par gange, prøver jeg The Club. Dette lille område, der er en oase i oasen, emmer af eksklusivitet. The Club har egen pool med solterrasse, skyggefuld pavillon, indendørs og udendørs restaurant og a la carte-servering.

“Good morning, Mr. Peter. How are you today? How would you like your eggs?”, hilser en venlig tjener, da jeg ankommer. Fra en omfattende morgenmadsmenu, får jeg taget stilling til udvalget af friske juicer, frugter og brødtyper.

Restauranter med identitet

Restauranterne er et kapitel for sig på Centara Grand Island Resort. Når du er blevet seated, får du en iPad med menuen. Den italienske restaurant Azzuri Mare ligger overfor receptionen lidt ude af gangbroen.

A la carte-menu vælges, mens du scroller ned på den udleverede iPad. Efterhånden som dagslyset forsvinder, og mørket falder på, overtager lampeskæret og giver en hyggelig, intim stemning.

Thailandsk eller japansk?

I den thailandske restaurant, Suan Bua, midt på øen, føler du dig hensat til den thailandske regnskov. Her er små damme med åkander og bambuskrat. Menuen byder både på krydrede retter, hvor der står ild ud af munden – og mere neutrale retter.

Hos Reef Restaurant får du mere end et velsmagende måltid, når den japanske kok, Sasha, jonglerer med knive og paletter, laver ildshow og snakker med gæsterne. Så er der serveret!

Båd ind – fly ud

Tiden går alt for hurtigt på bountyøen. Jeg ankom til Centara Grand Island Resort med båd, men flyver tilbage til Male og den internationale lufthavn med vandfly. Bagagen bliver nøje vejet, og så går turen med båd ud til en ponton, hvor det lille fly allerede er klar til ombordstigning. Kort efter drøner vi hen over havoverfladen, og der står en kaskade af vand op fra pontonnerne.

Så er vi i luften, og mens atoller og koralrev forsvinder i skyerne under os, lakker en drømmeferie mod enden.

Gæsteblogger

På Nyhavns Verden deler passionerede globetrottere ud af rejseberetninger fra nær og fjern. Personlige indtryk og tips, som vi alle kan drage nytte og blive inspireret af. Har du også oplevet nogle helt enestående, som du gerne vil fortælle om? Så tag fat i din rejserådgiver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

KONTAKT OS