Skip to main content

Eagles Villas – græsk luksus serveret på et sølvfad

Julie Vöge er freelancejournalist og fotograf. Sammen med sin mand og deres tre børn på 9, 13 og 16 år tjekkede hun ind på Eagles Villas 5* i en uge.

Kom med og læs om alt det, ferien bød på.

Boligfotografen væltes bagover

Efter bare 2,5 times flyvning fra Kastrup lander vi på den græske halvø Halkidiki, hvor en stor bil kører os ad grønne, bjergrige veje ud til ro, krystalblåt hav og femstjernet luksus på Eagles Villas. En klynge relativt nybyggede huse, hvor hver villa har egen pool, plads til en familie som vores og en boligreportage-værdig indretning, hvor der hverken er sparet på moderne design eller luksuriøst kunsthåndværk.

”Wow – er det alt sammen vores?”, råber den mindste, som ellers er godt vant fra hoteller rundt om i verden.

Kriblende følelse af lykke

Indretningen sætter straks idéer i gang om, hvordan vi efter ferien skal re-style vores eget hjem. Heldigvis er ferien ikke forbi, men kun lige begyndt, og vi er så klar at indtage huset. Vi slænger os med det samme i liggestolene, køler af i vores egen pool og går senere en lille aftentur op på toppen af bakken, som hotellet ligger på.

Med en farverig cocktail i hånden, hviler øjnene på solen, som kaster dagens sidste stråler ned på det Ægæiske hav. En kriblende følelse af lykke er overskriften, da vi lægger os til at sove.

Som en drømmeverden

Vi har flere gange rejst til andre kontinenter for at jagte sol, eksotiske paradisstrande og god mad, men plejer at bruge et par dage på at komme os over lange flystræk og tidsforskel. Med Grækenland er det anderledes. Her er vi med den korte rejse i bagagen med det vuns klar til at dykke ned i Eagles Villas græske bud på en drømmeverden med højt serviceniveau.

Søsterhotellet Eagles Palace

Tjekker du ind i én af de 40 villaer med egen pool og havudsigt, har du også fri adgang til alle faciliteter på søsterhotellet Eagles Palace 5*. Der er kun 3-4 minutters gang mellem vores villa og søterhotellet, men hvorfor gå, når du kan hoppe i en af de søde, golflignende biler, der kører i pendulfart mellem villaer, restauranter, pools og strand?

Det rolige ferieliv

Efter et par dage har vi indarbejdet en rutine i vores tilbagelænede driverliv. Sove længe. Gnide øjne og gå målrettet mod morgenmads-buffeten for med garanti at forspise os i Eggs Benedict, vafler, græsk youghurt med granola, melon og jordbær efterfulgt af chokoladefyldte petit four og marengspyntede kager i flere lag.

Godt badetøjet er elastisk, for næste stop er resortets egen strand med en håndfuld ansatte, vandkyndige grækere, der holder styr på paddleboards, windsurferboards og kajakker, og som mod betaling også gerne tænder turbåden, og guider rundt til omkringliggende øer med gode snorkel- og dykkerspots.

Vandhundenes paradis

Vi bliver hurtigt trygge ved at padle langs kysten og se på fisk under overfladen og begejstres, da vi på afstand ser en flok delfiner springe om kap. På et tidspunkt tager vi mod til os og bestiller en omgang vandski for hele familien. Efter et par helt igennem kiksede forsøg, lykkes det os alle på skift at betvinge havets pister og med strakte ben i høj fart at føle os som havets uovervindelige konger.

Selv den 9-årige laver flot kølvand, mens hun hælder fra side til side på sin børnevenlige, brede ski, der sørger for, at selv mindre børn med gå-på-mod og lidt motorisk snilde får succes.

Eneste problem er, at vi ikke er helt enige om, hvem der egentlig er bedst på vandski!?

I Aristoteles fodspor

Næste dag lader vi badetøjet tørre for i stedet at vandre 7-8 kilometer over bjergtoppe og gennem en smuk dal fuld af blomstermarker, oliventræer og gumlende geder for at ende i en af Halkidikis mindre landsbyer, hvor filosoffen Aristoteles for mere end 2.000 år siden trådte sine barnesko.

Stemningsfulde Thessaloniki

Naturen er ubeskrivelig smuk, og historiens vingesus gør kun området endnu mere spændende at udforske. Det gælder også Halkidikis hovedby Thessaloniki, der har et gammelt, charmerende kvarter med en restaurant-pakket havnefront med samme hippe vibe som madmarkedet på Refshaleøen. Maden i Eagles Villas er ellers svær at tage væk fra. Faktisk er fristelserne så store, at vi gerne slutter aftenerne af med at tale om, hvor mange kager og andre retter vi mon kan stable på tallerkenen ved diverse buffeter?

Namasté på kajen

“Inhale slowly through your nose all the way down to your stomach. Exhale slowly. Repeat”.

Sådan lyder yogainstruktørens rolige stemme, der får mig og tyve andre gæster til at komme så langt ned i gear, at vi er på stadiet lige før bevidstløs. Altså på den gode måde. For hvordan kan det føles som andet end super godt at vække kroppen med yoga på en mole, der stikker ud i blåt vand og med udsigt til bjerge, små fiskerbåde og fint sand?

Sport eller kage?

Udover morgenyoga er der gratis pilates, vandgymnastik og bjergløb. Vi fik sat flueben ved en del af aktiviteterne. Det er ikke et must af være bevægelsesglad for at tjekke ind på Eagles Villas, men er du glad for vandsport, fysiske udfordringer, selv under en bagende sol, er destinationen helt perfekt, for der er rig mulighed for at prøve kræfter med mange forskellige sportsgrene.

Og yes, det føles også godt med lidt bevægelse, så der bliver plads til at kunne spise flere af de kager, som vi efterhånden blev erfarne i at stable eller skåle i lidt mere af vinkortets mange vine, hvoraf en del bliver lavet af munke i det nærliggende kloster.

På gensyn Halkidiki

Som udgangspunkt har jeg som et nysgerrigt menneske den regel, at jeg vil se så meget af verden, som tid og penge tillader. En regel, der betyder, at jeg foretrækker at rejse til nye steder hvert år fremfor at gense gamle rejsemål.

Måske jeg er nødt til at gøre en undtagelse med Eagles Villas?

Gæsteblogger

På Nyhavns Verden deler passionerede globetrottere ud af rejseberetninger fra nær og fjern. Personlige indtryk og tips, som vi alle kan drage nytte og blive inspireret af. Har du også oplevet nogle helt enestående, som du gerne vil fortælle om? Så tag fat i din rejserådgiver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

KONTAKT OS