Skip to main content

Podcast: I vildmarken med New Zealands Crocodile Dundee

Jeg pakker min rygsæk, trækker i vandrestøvlerne og går mod byens lille havn. Grønne vinmarker og grantræer omfavner byen, der er ved at vågne. Foran mig rejser majestætiske bjerge sig med toppe, som hist og her omfavnes af en sky på gennemrejse. Det fortsætter, så langt, øjet rækker. De store bjerge spejler sig i den dybblå sø. Et syn, der gør mig målløs. Hvad mon der gemmer sig derude i vildmarken bag bjergene?

Få en forsmag på Pers historie fra New Zealand her og hør om flere øjeblikke af guld Down Under på vores spændende podcast.

Wanaka Chris

På havnen i Wanaka spejder jeg efter Chris Riley, som er naturvejleder her i Mount Aspiring National Park, New Zealands sydø. Jeg må have set søgende ud, for kort efter vinker en mand på bådebroen til mig.

Vi giver hinanden et fast håndtryk, og jeg føler mig straks i gode hænder. Chris er iført en cowboyhat, som kaster en mild skygge på hans imødekommende øjne og smil. Et smil, der føres an af et veltrimmet, mørkt overskæg. Og så har han selvfølgelig praktisk påklædning og store vandrestøvler på, så han er klar til at møde naturen.

En ægte Crocodile Dundee – bare fra New Zealand.

Fra opdagelsesrejsende til naturvejleder

Jeg går om bord i Chris’ lille båd sammen med et par andre gæster. Mens vi sejler ud på Lake Wanaka, fortæller Chris om alle de oplevelser, han har haft gennem sit liv som opdagelsesrejsende, filmproducent og nu naturvejleder. Men han taler ikke bare – han spørger også interesseret ind til os: Hvor kommer vi fra? Hvad har vi oplevet i New Zealand? Og hvad skal vi opleve bagefter?

Kombinationen af Chris’ ivrige fortællelyst, oprigtige gæstfrihed og interesse skaber en skøn, hyggelig stemning. Som om vi er gamle venner.

Kurs mod Mou Wahu Island

Det er ikke uden grund, at landskabet i Mount Aspiring National Park har lagt rammer til flere scener i Ringenes Herre-filmene. Som en ægte fan lever jeg mig ind i, at jeg er her i dette øjeblik. Mon der gemmer sig en ork eller hobbit derinde bag de høje bjerge?

MEN så! Mit dagdrømmeri afbrydes, da vi efter en lille time ankommer til klippeøen, Mou Wahu Island. Øen er et fredet naturreservat, hvor der bl.a. lever den helt særlige buff weka-fugl, som ikke kan flyve. Alle skal have tilladelse til at gå i land på øen, så der ikke kommer rovdyr.

Her emmer derfor af ro og idyl, og fuglene deler primært pladsen med græshopper og gekkoer.

På toppen af verden

Chris fører an på øen, som er så tilpas lille, at vi kommer hele vejen rundt. Vi går gennem skov ad små stier og mere åbne, grønne områder. Efter vi har gået en snes tid, sætter vi os på toppen af klippeøen. WOW!

Herfra har jeg en 360-graders udsigt ud over den dybblå sø, bjergene, som rejser sig højt op i skyerne og et par klippeøer i det fjerne. Selv om vi kun har sejlet en time for at komme hertil, kan jeg hverken se byer eller andre mennesker i miles omkreds.

Den nysgerrige buff weka-fugl

Jeg overgiver mig for en stund til udsigten, og det samme gør de andre gæster. Vi er dog ikke alene. Et par buff weka-fugle bevæger sig nysgerrigt hen mod os, og de er frygtløse. En fugl stikker selvsikkert hovedet ned i Chris’ madkurv søgende efter proviant. Og ganske rigtigt. Op trækker den en småkage. Det har den vist prøvet før.

Essensen af New Zealand – et gyldent øjeblik!

Vi har al den tid i verden, vi har lyst til at bruge på øen. Og det er godt, for vi mister komplet tidsfornemmelsen, imens vi sidder her på klippetoppen og nyder småkagerne og teen, som Chris har taget med.

Tilbage på søen nærmer vi os Wanaka by igen. Jeg sidder med et stort smil på læben.

Sejlturen har været som en bouillonterning, der rummer alt det bedste af New Zealand. Stemningen. Naturen. Menneskene. Og ikke mindst Chris Riley. Kogt ned til et enkelt, strålende øjeblik af guld.

Podcast om øjeblikke af guld Down Under

Hør den fulde historie om mit møde med Wanaka Chris på Nyhavn Rejsers podcast ”Øjeblikke af guld Down Under”, som du kan downloade her.

På podcasten fortæller jeg også om min svømmetur med vilde delfiner i Picton, og min kollega Steen fortæller om, hvordan det er at fange sine egne østers på Tasmanien. Med i studiet er også zoolog Carl Kinze, ernæringsekspert Helle Brøndum Carlsen og ph.d. Jens Soelberg.

Per Storm

Per Storm (f. 1978) er ekspert i rejser til Australien, New Zealand og Mellemøsten. Han har været i rejsebranchen over 10 år og startede hos Nyhavn Rejser i 2016. På rejser søger han altid de små overnatningssteder, hvor han kan komme tæt på de lokale og få deres tips til oplevelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

KONTAKT OS