Skip to main content

Podcast: Forført af tango i Buenos Aires

Helt uden ord fører han hende rundt pü dansegulvet til musikkens dramatiske, lidenskabelige toner. I et fast og tillidsfuldt greb lader hun sig falde baglÌns. Blive grebet. Svinget rundt. Og forført. Pü intet tidspunkt mødes deres blikke, men deres kropssprog fortÌller en klar kÌrlighedshistorie om at føre. Og turde følge.

Fü en forsmag pü Anne Grandahls møde med tangoen i Argentina her. Og hør om flere øjeblikke af guld i Sydamerika pü Nyhavn Rejsers medrivende podcast, hvor du ogsü kan komme helt tÌt pü fodbold i Rio de Janeiro og med pü Inkastien til Machu Picchu.

Tangoens by

Overalt i Argentinas hovedstad, Buenos Aires, er der tango. Og uanset om du er til dansen eller ej, bliver du grebet af passionen, fortÌllingerne og følelserne, som tangoen udtrykker.

Gaderne genlyder af harmonikamusik. Pü et gadehjørne overgiver et par sig til hinanden i en rørende tango, der vidner om deres kÌrlighed til hinanden. I parken danser unge og gamle side om side, mens musikken spiller. Og du er aldrig mere end fü meter fra en milonga, en traditionel tangosalon, hvor du kan nyde en god bøf med rødvin akkompagneret af et tangoshow.

En dans for immigranter

Tangoen har siden midten af 1800-tallet været en stor del af den argentinske folkesjæl. Dengang var det en dans, som blev danset af de fattige immigranter i Buenos Aires’ havnekvarter. Dansen var en social aktivitet og en måde at gøre nye bekendtskaber på. Men intimiteten og sensualiteten forargede det bedre borgerskab.

Argentinernes sjĂŚl

Først i løbet af 1900-tallet, hvor tangoen bl.a. indtog de parisiske dansegulve, bredte den sig til alle de argentinske samfundslag.

Siden har den argentinske tango hÌngt ved som en livsstil og müde, hvorpü enhver argentiner frit kan udtrykke sine følelser.

Mit bedste tango-moment

Den mest rørende tango jeg har oplevet, var i en milonga i bydelen La Boca. Da jeg trüdte indenfor, var det lidt som at trÌde ind i en gammel western saloon. Her duftede svagt af savsmuld, og det dÌmpede lys bidrog til en varm, intim stemning. I midten var der et stort dansegulv, og rundt omkring sad büde lokale og turister ved borde og hyggede sig med et glas vin.

Tre minutters forelskelse

Et par kom pü scenen, og orkestret spillede med samme passion, som danserne bevÌgede sig. Herren førte sin partner rundt i en lidenskabelig tango af faste og blide greb, sü hendes røde kjole smygede sig i silhuetter omkring hende. Drilsk skubbede han hende blidt fra sig. Et splitsekund efter trak han hende intenst til sig.

Dansen varede kun fü minutter, men jeg var som tryllebundet i deres univers, og mine tanker gik straks pü vandring. Hvilken fortÌlling var det, de prøvede at formidle? Elskede de mon hinanden? Var det lykkelig kÌrlighed? Eller var de midt i et dramatisk brud?

Her forstod jeg, hvorfor den argentinske tango beskrives som ”tre minutters forelskelse”.

Hør podcast om øjeblikke af guld i Sydamerika

Hør mere om tango i Buenos Aires, kom med til fodbold i Rio og helt ud i Machu Picchus smukke natur i Peru på vores podcast ”Øjeblikke af guld i Sydamerika”. Her er jeg i studiet med min kollega Lasse, tangomusiker Maria Wärme, Claudio Vilchez fra Buenos Aires, landsholdsspiller Søren Colding og dr.fil. Inge Schjellerup, der er ekspert i inkariget.

GĂŚsteblogger

PĂĽ Nyhavns Verden deler passionerede globetrottere ud af rejseberetninger fra nĂŚr og fjern. Personlige indtryk og tips, som vi alle kan drage nytte og blive inspireret af. Har du ogsĂĽ oplevet nogle helt enestĂĽende, som du gerne vil fortĂŚlle om? SĂĽ tag fat i din rejserĂĽdgiver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. KrĂŚvede felter er markeret med *

KONTAKT OS