Skip to main content

Podcast: Bryllup i Paradis

Jeg smider mine hvide sko og går med bare tæer gennem sandet. Ved min side går min far. Længere fremme venter Thomas og lille Laura. Og jeg tænker: Med den her start kan det ægteskab aldrig gå galt!

Få en forsmag på Marias historie fra Mauritius her og hør spændende podcast, hvor Nyhavn Rejsers rejserådgivere og Jeanett Bonnichsen, Center for Stress og Trivsel, fortæller om øjeblikke af guld på paradisøer i Det Indiske Ocean og Stillehavet.

Invitation til fars og mors sølvbryllup på Mauritius

Det hele starter med en invitation til en rejse. Kære Maria, Laura og Thomas, vil I være med til at fejre vores sølvbryllup på Mauritius? Afsender er min mor og far. Det siger man jo ikke nej til.

Invitation til MIT bryllup på Mauritius?!

Så er det, at jeg får en idé. Vi har et lille barn og et hus. Kærligheden mangler heller ikke. Og jeg har aldrig drømt om et stort kirkebryllup. Så hvorfor ikke blive gift samme dag, som mine forældre har sølvbryllup? På Mauritius!

Thomas og mine forældre er med på ideen, og jeg får arrangeret det praktiske. Når vi nærmer os, ryger dåbsattester m.m. af sted til Mauritius, og vi rejser efter. På Mauritius bliver papirerne tjekket hos borgmesteren i hovedstaden, og så er vi klar.

Så enkelt og nemt

Vi aftaler det sidste med hotellet ud fra en liste. Skal der være brudebuket? Ja tak. Fakler og blomsterporte? Nej tak. Det skal være enkelt. Det rigtige sted bliver valgt. Vi vil ikke stå oven i solsengene, men det skal være udendørs. Vi skal kunne mærke brisen. Se solnedgangen. Høre bølgerne skvulpe.

Så er det bare at vente. Helt uden bryllupsstress. Jeg er jo på ferie. Alle andre klarer alt for mig.

Tillykke til mor og far

Selve dagen starter med at sige tillykke til min mor og far. Første del af dagen er deres. Vi har et skilt med og får lavet en æresport. Vi spiser morgenmad med de få venner og lidt familie, der er med. Og så til poolen.

Frangipaniblomst bag øret, og jeg er klar

Det nærmer sig. Brylluppet! Jeg går op på værelset. Bare mig. På med den lille sommerkjole. Ud i hotellets have og plukke en frangipaniblomst. Om bag øret med den. Jeg er klar til at blive gift. Bare kom og hent mig, far.

På vej derhen begynder spændingen at fylde kroppen. På den gode måde. Vi passerer sandet. Jeg smider skoene og går i bare tæer. Jeg kan mærke varmen. Dufte blomsterne. Høre havet.

Det føles, som når man er på en båd langt ude på havet og tænker, at det her er simpelthen livet. Alt andet kan være lige meget. Vi klarer det, når vi kommer hjem.

100 % vores dag

Det er vores dag. Tilpasset vores temperament. Der er ikke 80 venner, men jeg bliver ikke gift for deres skyld, men for min egen skyld. For vores skyld.

Det her er så meget os. De nærmeste vidner er palmer og solen og stranden.

Ved et lille bord med blomster venter borgmesteren, familie og venner. Helt enkelt, som vi vil have det. Vi får sagt ja. Begge to.

Efter champagne og bryllupskage går vi med fotografen. Bagefter hyggelig middag. Det bliver en aften både for os og for mor og far. Det er så rart at kunne sidde til sit bryllup og slappe af og virkelig få talt med dem, der betyder mest for en.

Vi har stadig en uge i Paradis

Vi går hjem under stjernehimlen og nyder, at det er ikke slut i morgen som et normalt bryllup. Vi har stadig en uge i paradis! Og det hele koster kun en tredjedel af et stort bryllup derhjemme.

Hør podcast om øjeblikke af guld i Paradis

For mig var brylluppet på Mauritius et af de store øjeblikke af guld, jeg har fået på mine rejser. Det var så meget mig og så intenst smukt.

Hør hele historien og meget mere på Nyhavn Rejsers spændende podcast “Øjeblikke af guld i Paradis”. Her er jeg i studiet med mine kollegaer Peter og Charlotte. Download podcasten og hør om sejltur til Bora Bora i Fransk Polynesien, jungle på Seychellerne og om Maldivernes atoller.

Maria Andkær Øien

Maria Andkær Øien (f. 1981) har været rejserådgiver hos Nyhavn Rejser siden 2013. Hun er ekspert i både Europa, Hawaii, Bali, Thailand, Mauritius og Seychellerne. Maria elsker nemlig at rejse i øst og vest og at møde nye kulturer sammen med sin familie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

KONTAKT OS