Skip to main content

Blæst bagover på verdens største krydstogtskib

Jeg har været på mange krydstogter. Også med Royal Caribbean Cruise Line. Så jeg ved godt, at der venter mig en oplevelse af de helt store, når jeg lige om lidt går om bord på rederiets nyeste skud på stammen: Symphony of the Seas.

Alligevel tror jeg næsten ikke mine egne øjne, da jeg ser verdens største krydstogtskib ligge for kaj i Barcelona. Det er så enormt, at det ikke burde være muligt at holde det flydende. Men sejle, det kan det, for lige om lidt stævner Symphony of the Seas ud på sin jomfrurejse i Middelhavet. Og jeg skal med!

Fortalt af Annett Løve, tidligere rejserådgiver i Nyhavn Rejser

En flydende luksusby

Royal Caribbean Cruise Line er om noget kendt for igen og igen at sætte nye standarder for, hvad der kan lade sig gøre til søs. Symphony of the Seas er det fjerde skib i Oasis-klassen, der rummer verdens største krydstogtskibe. Ved søsættelsen i foråret 2018 er Symphony of the Seas det ubetinget største.

Og hvad indebærer det så? Her er de tørre fakta:

 • 5.400 passagerer
 • 2.775 kahytter
 • 18 dæk
 • 20 restauranter
 • Adskillige barer og lounges
 • Kasino
 • 4 vandrutsjebaner
 • 4 pools
 • 10 jacuzzier
 • 2 klatrevægge
 • 2 surfingsimulatorer
 • Zipline
 • Basketballbane
 • Minigolfbane
 • Teater
 • Spa og fitnesscenter

Symphony of the Seas er ikke bare et skib. Det er en flydende luksus-landsby!

Forelsket i et skib

Jeg går om bord, stopper op og kigger mig omkring. Jeg er fuldstændig forelsket. Forelsket i de uendelige muligheder. Og servicen, som er i top fra det sekund jeg krydser linjen fra land til vand.

Allerede på den korte tur til kahytten bliver jeg bombarderet af indtryk. Jeg får travlt, hvis jeg skal nå at opleve alting på kun 3 dage!

Et overflødighedshorn af aktiviteter

Hvor skal jeg starte? Hvor skal jeg slutte? Der er så meget at prøve og opleve på Symphony of the Seas, at jeg dårligt kan beslutte mig.

Skal jeg flyve med zipline mellem de øvre dæk? Surfe i en af de sjove simulatorer? Eller dyrke afstressende yoga på dækket under solens varme stråler?

Verdensberømt vandrutsjebane

Nej! Jeg er nødt til at starte med den berømte vandrutsjebane Ultimate Abyss.

Med et fald på 10 etager er det en gysende og grænseoverskridende oplevelse. Jeg griner, så jeg får tåre i øjnene, og det største sug i maven melder sin ankomst.

Og udsigten fra toppen 50 meter over havoverfladen? Helt igennem spektakulær!

Klatrevæg mellem himmel og hav

Senere klamrer jeg mig til skibets klatrevæg, mens jeg stirrer ængsteligt mod dækket langt under mig. Mine arme begynder at syre til. Og suget i maven vender tilbage. Hvorfor var det lige, jeg ville herop?!

Men så ser jeg mig omkring. Ud over det dybblå hav og horisonten i det fjerne. Og opdager, at jeg i et helt unikt øjeblik næsten svæver mellem himmel og hav med hele verden bredt ud under mig.

Det er vildt!

Til middag hos Jamie Oliver

De mange aktiviteter vækker appetitten. Og med hele 20 restauranter om bord er det eneste problem igen kun min egen ubeslutsomhed. Skal jeg vælge burgerrestauranten Johny Rockets? Grillrestauranten Chops Grille? Den udsøgte Izumi Hibachi & Sushi-restaurant? Eller …

Jeg ender på Jamie’s Italian og lader mig forkæle med rustikke lækkerier.

En drink serveret af robotter?

Efter middagen er det tid til en cocktail, der serveres af … robotter?! Ja, hvorfor ikke.

Symphony of the Seas er om noget stedet, hvor alt det, du ikke troede kunne lade sig gøre, bliver til virkelighed!

Er jeg på et krydstogtskib eller i Central Park?

Med de mange tusinde gæster om bord, tænker jeg, at det bliver svært at finde en uforstyrret krog, hvor jeg kan nyde en fredfyldt stund med et lækkert glas vin og en spændende bog i hånden.

Jeg har dog ikke ledt længe, før løsningen åbenbarer sig for mig. På dæk 8 finder jeg en oase på størrelse med Central Park! Hyggelige torve med restauranter og caféer snor sig mellem frodige og farverige blomsterbede, buske og træer. Her er ikke bare smukt, men dufter fantastisk. Af ro. Og hygge.

Magiske musicals på linje med Broadways

Når mørket falder på, begynder talentet at blomstre. Her er alt fra musicals med nogle af verdens mest talentfulde skuespillere til sportsstjerner, der udfolder deres talent i sindsoprivende shows.

Jeg overgiver mig til magien fra musicals, der ikke bare er på linje med, men også kan opleves på Broadway. Senere lader jeg mig opsluge af Aqua Teatret, hvis show er så gennemøvet og veludført, at man skulle tro, de optrædene aldrig har lavet andet.

Tip: De mange forskellige shows kan opleves hver dag. Så du kan med ro i sjælen nyde ét show den ene dag. Og et andet den næste.

Suiten har min fulde opmærksomhed

Jeg nyder udsigten ud over det store hav fra balkonen i min gennemførte og stilfulde kahyt. Men det er ikke kun havudsigten, der kæmper om min opmærksomhed. Jeg skal jo nå det hele på kun 3 dage: De mange pools, shows, gourmetrestauranter og barer samt actionfyldte aktiviteter.

Men det er næsten en ulige kamp, når jeg har en udsigt, der forandrer sig hvert sekund. Solen er ved at gå ned i horisonten, og jeg er som tryllebundet. Lige et minut mere. Et mere. Og …

Tip: Du finder utallige kahyt-typer, så det kan være svært at vælge. Men én ting er sikkert: Du skal vælge en af dem med havudsigt.

Bliver de voksne snydt?

På trods af min ellers intense indsats for at opleve alt, er der stadig uudforskede kroge på Symphony of the Seas. Én af de sidste ting jeg er NØDT til at krydse af på min liste, er at besøge skibets omtalte børne- og teenageklubber – vi har vel alle et legebarn i os!

En sansefuld verden for store og små

Inden for i børneklubberne åbner en verden af intense farver sig for mig, mens det ene rum efter det andet inviterer til leg og læring.

Her er utallige legerum og laboratorier. Børn der danser, synger og klippe-klistrer. Sportsturneringer, biograf, spil og meget mere.

Når “wow” kun er et fattigt ord

Efter oplevelsesrige dage på Symphony of the Seas er “WOW!” kun et fattigt ord. Det hele er så stort, at jeg føler mig helt og aldeles overvældet af de mange indtryk, jeg overalt har mødt på skibet.

Du finder alt, hvad hjertet begærer på Symphony of the Seas og kan vælge mellem ruter til både Caribien og Middelhavet.

Gæsteblogger

På Nyhavns Verden deler passionerede globetrottere ud af rejseberetninger fra nær og fjern. Personlige indtryk og tips, som vi alle kan drage nytte og blive inspireret af. Har du også oplevet nogle helt enestående, som du gerne vil fortælle om? Så tag fat i din rejserådgiver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

KONTAKT OS