Skip to main content
Den store migration på Serengeti sletten

Mit Afrika

Klaus rejste jorden rundt efter eventyret og fandt det i Afrika. 23 besøg er det blevet til indtil nu. Hver gang er en ny oplevelse – og der venter endnu flere forude.

Vi har talt med Klaus om, hvad der gør hans Afrika så specielt.

Klaus på jagt med de lokale i Tanzania.

På sporet af eventyret

Klaus Nolsøe har været udstationeret i Indien i seks måneder og i Nepal ad to omgange med trekking og bjergbestigning i Himalaya. Han har rejst et år i Central- og Sydamerika og været jorden rundt med rygsæk. Hertil kommer orlov nogle gange med tre måneder i Asien hver gang. Men hans hjerte ligger i Afrika, hvor han har været 23 gange fordelt på 11 lande.

Helt tæt på bjerggorillaen

Med rygsæk til bjerggorillaerne

Hvorfor lige Afrika?

”Jeg ledte efter eventyret,” fortæller Klaus. ”På min første safarirejse tog jeg med rygsæk på safari i Kenya og gennem Uganda til bjerggorillaerne i Rwanda med afslutning på Zanzibar.”

Mødet med bjerggorillaerne står stadig som en af de største oplevelser nogensinde hos Klaus. En jobmulighed på et rejsebureau, der gerne ville udvikle Afrika, afgjorde Klaus’ videre karriere.

Safari, natur og kultur

Afrika handler om safari, natur og kultur. Når Klaus skal rådgive om en Afrika-rejse, er det afgørende at finde ind til netop de oplevelser og indtryk, der efterspørges. Og ikke mindst: Hvad er vigtigst.

Nogle vil gerne se mange steder og har en hel tjekliste med oplevelser, der skal nås. Andre er klar til at koncentrere sig om enkelte intense oplevelser.

Hver region sin charme

Ligger hovedvægten på safari, er nogle lande bedre end andre. Ligger interessen på vin og gourmet, skal man til Sydafrika. Strand, så er det Tanzania eller Mozambique. Hvert land kan noget forskelligt.

Vil man lidt af det hele, er løsningen som regel Sydafrika, som også er det eneste land med rigtig charmerende byliv. Sydafrika rummer lidt fra hele Afrika og lidt Europa oveni. Safarien er også en oplevelse her, men den findes bedre i fx Botswana og Tanzania.

Kan man tage på safari flere gange?

”At tage på safari er som at dykke. Der sker noget nyt hver eneste gang.”

”For mig handler det ikke så meget om at se det ene eller det andet dyr. Det handler om at være ude i naturen, om at opleve stilheden, lydene, duftene, være nysgerrig, blive overrasket. Man bliver bidt af det.”

Cape Town i Sydafrika

Safari til fods i Tanzania

Den rette beliggenhed er afgørende

Stedet skal være rigtigt, og oplevelsen så autentisk som muligt uden for mange kompromiser. Camps og lodges skal ligge rigtig i forhold til dyrelivet med den bedste udsigt og adgang til de bedste oplevelser.

Klaus’ største safariminder er da også, ud over gorillaerne, selve stemningen, da han gled afsted i en kano en tidlig morgen i Okavango-deltaet. Mødet med bushmen i Tanzania. Og så den store migration!

Klaus og bushfolket

Klaus og bushfolket

Jagten på det autentiske

Mødet med bushfolket leder automatisk til en snak om turisme kontra det autentiske. Landsbyer, der lige har åbnet for turister, er altid at foretrække for landsbyer, der har levet af turisme længe.

”Afrikanerne favner måske ikke deres besøgende som f.eks. asiaterne gør, men det er alligevel dybt fascinerende at møde deres kulturer, der er så fyldt med mangfoldighed,” fortæller Klaus.

Nxabega Okavango Tented Camp

Chobe Under Canvas

Chobe Under Canvas

Den bedste safari

For Klaus findes den bedste safari i Botswana og Østafrika. Hellere camps end lodges, men når det er sagt, så er nogle lodges enestående med direkte udsigt til dyrene, og nogle har en lang historie.

Lodges skal helst ligge ude på savannen uden hegn med udsigt over savannen eller op ad en flod. Det er afgørende, at safarien ikke ligner en stor dyrepark. Det skal være ægte.

”En god safari er en enestående mulighed for at blive en del af naturen. Det gælder om at udnytte det til fulde,” afslutter Klaus.

Klaus Nolsøe

Klaus Nolsøe (f. 1974) har været rejserådgiver hos Nyhavn Rejser i to år. Han er specialist i Afrika og har været på talløse safarirejser, men også oplevet storbyer og paradisstrande. På Klaus’ rejser fylder naturoplevelserne meget, og han drømmer bl.a. om at vende tilbage til Nepal, hvor han før har trekket i Himalaya.

Klaus Nolsøe

Klaus Nolsøe

Klaus Nolsøe (f. 1974) har været rejserådgiver hos Nyhavn Rejser i to år. Han er specialist i Afrika og har været på talløse safarirejser, men også oplevet storbyer og paradisstrande. På Klaus’ rejser fylder naturoplevelserne meget, og han drømmer bl.a. om at vende tilbage til Nepal, hvor han før har trekket i Himalaya.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

KONTAKT OS