Skip to main content

En rejse til Indonesien kan føre til alt!

Indonesien er mangfoldighed, spændende kulturer og smukke landskaber. Her kan du sejle og snorkle i et enestående hav. Møde flyvende hunde og varaner. Og opleve alt fra store vulkaner til grønne risterrasser til små landsbyer med farverige markeder og smukke tempeludsmykninger. Men bedst af alt, så omfavnes du overalt af en unik og gennemtrængende gæstfrihed. Det hele starter her.

Vi har mødt Margit til en uformel snak om duften, lydene, følelsen og alt det andet, der gør, at du ikke skal planlægge alt hjemmefra i Indonesien. Men i stedet lade livet og menneskene omfavne dig.

Til Indonesien hvert år

Det hele startede i 1989. Margit kom forbi med sin rygsæk og forelskede sig totalt i Indonesien. Senere fulgte et studie i indonesisk kultur og sprog på universitetet med et års studieophold på Java.

En balineser, et bryllup med 1.200 gæster og utallige traditionelle ritualer for både Margit og børnene er også en del af historien og baggrunden for, at hun er tilbage hvert år for at besøge familien. Ofte flere gange. Hvis nogen kender de små detaljer, gode restauranter og særlige steder, så er det Margit.

Hvad er den største oplevelse?

– Bali har mit hjerte, siger Margit, der dog straks fortsætter til cruiset til Komodo og Flores. Ikke kun på grund af varanerne, men også for det at sejle rundt i et guddommeligt øhav.

Margit elskede at være ombord og overnatte på en skonnert. At snorkle med djævlerokker og at gå i land på lige så guddommelige strande.
“Vi havde vores egen, private båd med besætning, og kastede anker de skønneste steder, mens personalet gjorde alt for at skabe en uforglemmelig oplevelse.”

Java med templer og vulkaner og Sulawesis natur og småøer med snorkling følger lige efter på Margits top 5, som lynhurtigt nærmer sig en top 100, hvis man ikke skifter emne.

Kom ud og væk

“For mig er mødet med de lokale essensen af rejser til Indonesien. Mit bedste råd er at søge det autentiske.”

Tag til det centrale og østlige Java. Tag væk fra de mest befolkede strande mod syd på Bali og kom selvfølgelig op til Ubud, bo lidt udenfor centrum, og kom også gerne videre til højlandet i nordvest.

Mødet med højlandet

Højlandet på Bali er frodighed, kaffe, krydderier, frugt, grønt og blomster. I øens nordvestlige hjørne er Taman-nationalparken, snorkling ved Menjangan og strande, hvor du kan bo i en bungalow, så du ikke kan undgå at blive smittet af begejstringen.

Skal du til hvide sandstrande, anbefaler Margit de skønne Gili-øer og Lombok, hvor du også finder ungdommens kilde. Jo, det er sandt!

Mangfoldigheden

En ting, Margit også vender tilbage til, er mangfoldigheden i kultur, religion, natur, ja, det hele. Der er jo 13.000 øer. Tag nu sproget. De har godt nok bahasa, men hver landsdel har også sit eget. Ikke bare fynsk over for jysk, nej, det ER forskellige sprog.

“Også på hotelsiden nyder jeg mangfoldigheden. Det er altid muligt at finde noget unikt, der passer den enkelte kunde.”

Der er dejlige villaer, skønne resorts og små guesthouses endnu tættere på det lokale liv, fortæller hun.
Margit tjekker nye muligheder og kvaliteten af de eksisterende hver gang, hun er af sted. Og det er hun som tidligere nævnt ofte: Hun er forelsket i Indonesien. Simpelthen.

Margit Jørgensen

Margit Jorgensen har været rejserådgiver hos Nyhavn Rejser siden 2001 og i rejsebranchen siden 1994. Hun er specialist i Indonesien, Borneo, Malaysia og Thailand. Hun er i Indonesien flere gange om året, hun har boet på Bali, taler sproget og kender hver eneste krog og detalje.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

KONTAKT OS