Skip to main content

Maldivernes måske bedste snorkling

Jeg glider med strømmen langs koralrevet på Vilamendhoo Island Resort & Spa omgivet af store fiskestimer og med udsigt til papegøjefisk, skildpadder og et utal af andre farverige fisk.

Fortalt af Claus Eriksen

Det er smukt. Det er mageløst. Dybt fascinerende. Og jeg er svømmet ud til det direkte fra stranden!

Ufarlige hajer på patrulje

Oplevelserne starter faktisk allerede før, jeg får våde tæer. Helt inde ved land er store stimer af ganske små fisk. Små, ufarlige hajer på patrulje får stimen til at dele sig, samle sig, svømme i cirkler og springe op over vandet som svar på den lurende trussel.

Det er nærmest hypnotiserende at se på, og der er show primært morgen og aften.

Svævetur ved revet

Men nok om det. Tilbage til revet. Derude, hvor øen bliver til en lodret væg ned i dybet. En ufattelig mængde fisk byder mig velkommen. Det samme gør strømmen, så jeg stiger på havets eget rullende fortov, og lader mig føre af sted.

Jamen, se lige alle de levende koraler, fisk i alle farver, og dér en skildpadde! Lyden af en raspen får mine øjne til at vende sig mod en farverig papegøjefisk, der gnaver i korallerne med sit næb. Pas nu lige på korallerne, du!

Men hvad er nu det? Strømmen går pludselig den anden vej. Så skal der arbejdes med svømmefødderne. Jeg står af ved en af kanalerne ind til stranden. Skynder mig tilbage til start langs stranden og tager en tur til. Hver eneste gang er unik. Næste svævetur byder på en muræne, endnu en skildpadde, endnu flere fisk, en revhaj … det bliver bare ved. Hvordan siger men WOW med en snorkel i munden?

Pas på korallerne, please!

Hver gang jeg snorkler, føler jeg mig hamrende privilegeret. Tænk, at jeg får lov til at opleve den skønhed.

Næste tanke er selvfølgelig alle de trusler, koralrevene er udsat for. På Vilamendhoo kan jeg kun opfordre til, at modstå fristelsen til at svømme ind på det lave vand undervejs i svævet for at se nærmere på en koral, en søanemone med klovfisk eller en skildpadde. Du risikerer at ødelægge koralerne.

Og et godt råd til: Den største oplevelse er på den østlige side af øen. Den med den brede lagune.

I den sydlige del af lagunen er mange koraler med små fisk og papegøjefisk, som en øvet snorkler kan manøvrere mellem. Her dropper jeg svømmefødderne, så jeg ikke sparker en koral og ødelægger noget af den bedste snorkling på Maldiverne.

Vilamendhoo Island Resort & Spa på Maldiverne ligger i den sydlige Ari-atol, som er berømt for noget af den bedste snorkling og dykning på Maldiverne inkl. udflugter til snorkling med hvalhajer og djævlerokker.

Gæsteblogger

På Nyhavns Verden deler passionerede globetrottere ud af rejseberetninger fra nær og fjern. Personlige indtryk og tips, som vi alle kan drage nytte og blive inspireret af. Har du også oplevet nogle helt enestående, som du gerne vil fortælle om? Så tag fat i din rejserådgiver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

KONTAKT OS