Skip to main content
Mauis kystlinje, Hawaii

Magi og meditation mellem Maui og Molokai

Det er tidlig morgen. En lille gruppe gæster laver yoga på dækket. Ikke langt derfra sidder et ægtepar og stirrer opslugt ud over havet, mens kaffen bliver kold i koppen. Stilheden er meditativ og fuld af løfter om kommende oplevelser.

Men dem tænker jeg ikke på nu. Lige nu er det nok blot at læne mig tilbage med den friske havluft i lungerne og betragte horisontens blide vippen, op og ned, i takt med skibets bevægelser og mit eget hjerteslag.

Lars nyder udsigten fra dækket

Én ø er aldrig nok

Den oplagte rejseplan for Hawaii tager dig forbi hovedøerne Oahu, Maui, Hawaii Big Island, og det kan du få en fantastisk ferie ud af, især hvis du har mod på at opleve andet og mere end Waikiki Beach og Pearl Harbor.

Er eventyrtrangen lidt større, så tag på krydstogt til de mindre kendte øer. Her får du et helt andet indtryk af den polynesiske levevis, og dagene til søs er fyldt med meditativ ro og uendelig skønhed.

Den lille yacht Safari Explorer, Hawaii

Gå efter de mindre krydstogtskibe

Der sejler også større krydstogtskibe mellem Hawaiiøerne, men de små kan lægge til i mindre havne, så du kan komme til øer, der er så svært tilgængelige, at der stort set ikke er andre besøgende end dig og dine medpassagerer. Dette er det ægte, polynesiske Hawaii.

Stemningen om bord er noget helt særligt, fordi I er så få gæster. I kommer hurtigt på fornavn med hinanden, og man låser ikke engang sin kahytdør, så afslappet er det hele.

Besætningen gennemskuer hurtigt, hvad der er din yndlingsdrink, og om der er nogle særlige kosthensyn eller ønsker, som de skal være opmærksomme på.

Restauranten om bord på yachten på Safari Explorer, Hawaii

Flydende fleksibilitet

Skal der gøres et ekstra snorklestop, eller vil du have lidt længere tid i land? Så kan det også lade sig gøre. Ruten ligger sjældent helt fast, og der er god tid til at være spontan undervejs.

Kaptajnen kan eksempelvis også godt finde på at skifte kurs for at komme tættere på, hvis han opdager, at der i nærheden er hvaler eller delfiner, som boltrer sig i vandoverfladen.

På min egen krydstogtrejse sejlede jeg på et lille skib med blot 18 kahytter fra Maui til bl.a. Molokai og Lanai.

Molokai – den venlige ø

Efter afsejling fra Maui bliver havets blå nuancer dybere og dybere, indtil de grønne øer kun er fjerne klatter i horisonten. På afstand ser det næsten ud som om, de flyder på bølgerne. En af dem er Molokai, den venlige ø.

Ingen ved, hvordan øen Molokai har fået sit kælenavn. Men venlig, det er den – lige fra den smilende lokalbefolkning til de smilende bugter.

Her vandrer du gennem uendeligt grønne og idylliske landskaber med de stejle, vulkanske bjerge som et allestedsnærværende bagtæppe.

Spedalskhedskolonien Kalaupapa

Jeg valgte at booke en ekstraudflugt til den gamle spedalskhedskoloni Kalaupapa, og det endte med at være en af turens største oplevelser.

Du kan kun komme hertil ad en smal og naturskøn vandresti, og det er meget bevægende at gå rundt i et område, der har været tilflugtssted for så mange syge og udstødte mennesker.

Lanai blandt menneskeædere og ananaspalmer

Ruten førte os videre til den lille ø Lanai, som ifølge den polynesiske overlevering oprindeligt var beboet af frygtindgydende, menneskeædende ånder.

Frygten for ånderne var så stor, at Lanai blev befolket relativt sent, og i dag er øens befolkning ikke større end en lille dansk landsby. Det giver plads til helt uspolerede naturområder – ikke mindst efter øens omfattende ananasproduktion er lukket ned.

Der er ikke et eneste lyskryds på øen, og flere steder kan man kun nå med firhjulstrækker.

Snorkling, havkajak, vandski og surfing

Selv om det er spændende at opleve øer, der adskiller sig så markant fra de større og mere turistede Hawaiiøer, kan du også bare vælge at blive på skibet og bruge tiden på snorkling og andre vandaktiviteter, mens du nyder udsigten til øerne omkring dig.

Kaptajnen lægger til ved de smukkeste koralrev, hvor du kan snorkle med havskildpadder om dagen og djævlerokker om aftenen. Visse skibe har ansat havbiologer som snorkleguider, og det giver oplevelsen en helt ny dimension.

Lars Mørk

Lars Mørk (f. 1976) har været rejserådgiver hos Nyhavn Rejser siden 2006. Lars er specialist i USA og har et helt særligt forhold til Hawaii. Selv om han som regel ender et sted i USA, drømmer Lars også om at opleve Sydamerika, der er det eneste kontinent ud over Antarktis, som han endnu ikke har besøgt.

4 kommentarer til “Magi og meditation mellem Maui og Molokai

 1. Vi er en lille familie på 3, bosiddende i Slagelse – Jeg mødte min nuværende hustru i 1985 i Honolulu, efter en lang rejse gennem 20 af staterne i USA. I 1986 blev vi gift om bord på det gode skib Hokunani under sejlads i havet ud for Pearl Harbour.
  Jeg har besøgt Hawaii flere gange, men har det beskrevne minicruise tilgode.. – Spændende.
  Jeg hører meget gerne mere om det1

  1. Hej Esben

   Tak for din kommentar. Sikke en sød historie.

   Jeg fortæller meget gerne mere om krydstogtet til Hawaii-øerne. Jeg kontakter dig direkte per mail.

   Mvh. Lars

 2. hej Lars.

  Vi er interesseret i et tilbud til Hawaii på de forskellige øer.
  vi har ferie fra d 6-26 august. Vores budget er på ca 50.000 kr. Gerne afrejse fra Billund, men kunne også være århus eller hamborg.
  Vi er to voksne der skal af sted 🙂
  glæder os til at høre fra dig.
  Mange hilsner Janni

  1. Hej Janni

   Tak for din besked. Jeg er glad for at høre, at krydstogtet har vakt din interesse – det var en kæmpe oplevelse.

   Jeg kontakter dig direkte per mail, så kan vi tale nærmere om dine ønsker.

   Mvh. Lars

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

KONTAKT OS