Skip to main content

Langt fra alfarvej

Hvornår har du sidst været alene? Sådan rigtig alene? Hvor stilheden bruser, og hovedet tømmes komplet for tanker, og alting kun eksisterer i nuet? Tag med på en eventyrlig rejse langt fra alfarvej. Helt derude, hvor kragerne for længst er vendt om. Hvor du er helt alene med dine sanser.

Bruny Island, Australien

Sollyset flimrer i alfeagtige guldtråde akkompagneret af en enlig ørns hårrejsende skrig. Du skuer ud over det uendelige Southern Ocean. Svømmer du langt nok, havner du i Antarktis.

Men for nu bliver du i vandkanten. Hos en koloni af verdens bedste østers, der er glatte og saftige mellem dine hænder og skylles ned med perlende bobler. Det er livet på Bruny Island. Og det er ikke dårligt.

Patagonien, Argentina

Patagoniens endeløse vidder er grønne og gule og røde og blå med is på toppen som kransekageglasur på en nytårsmorgen.

Her hyler vinden i ørerne, og civilisationen er kun et svagt minde. Bjergenes forrevne tinder kæmper en ulige kamp mod himlens enevældige kongedømme, fangarmene frosset fast i tid og rum.

Og midt i det hele er du, det eneste, der bevæger sig under solen. Skridt for skridt og hyl for hyl.

Milford Sound, New Zealand

Spøgelsestynde skyer og ren havluft er klemt inde mellem de stejle klippesider, hvor vildfarne vandfald hist og her bryder de grågrønne flader som sølvstrenge på en harpe.

Saltet river i kinderne, og lungerne udvider sig, som er det første gang i årevis, de rigtig får lov at folde sig ud. Det er ren renselse. For krop og sjæl. Så trækker skyerne sig sammen, og I vender ansigtet mod himlen.

Tænk, at støvregn kan føles så godt på Milford Sound, Sydøen i New Zealand.

Amazonas, Peru

Kanoens åre bryder vandspejlet med en klukkende plasken. Lyden klemmes fast mellem de meterhøje træer i verdens største regnskov. Amazonas smager af naturkraft og vildskab.

Men det er så meget mere end det. Det er duften af mos og plantesaft og ubesmittet vand, der hæver og sænker sig i sin helt egen rytme.

Det er mørket mellem træstammerne og under overfladen og det lille gys ved tanken om alle de fremmedartede skabninger, der gemmer sig der. Og så er det dig. Helt alene. Med åren og kanoen og regnskovens tyste lyde.

Anny Stensvig

Anny Stensvig (f. 1963) har været rejserådgiver hos Nyhavn Rejser siden 2006. Hun er bl.a. specialist i Australien og New Zealand. På sine rejser jagter Anny de unikke overnatningssteder, og dagene går med at møde den lokale atmosfære og befolkning, smage på det lokale køkken og holde strategiske kaffepauser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

KONTAKT OS