Skip to main content

8 magiske steder på Celebrity Edge. Og en advarsel!

Celebrity Edge er fuldt fortjent blevet kaldt en ny æra inden for krydstogtskibe. I maj 2019 stod det stolte skib for første gang ud i Europa klar til krydstogter i Middelhavet. Mange så her skibet for første gang, men for mig var det et vidunderligt gensyn.

Fortalt af Claus Eriksen

Jeg så Celebrity Edge fra Celebrity Cruises første gang på værftet i Frankrig i efteråret 2018. 2000 værftsarbejdere kæmpede for at klæde det smukke skib på til det første krydstogt i Caribien. Nu mødes vi igen. Denne gang i Southampton på prøvesejlads før sommerens krydstogter i Middelhavet. Lucky me!

Dejligt gensyn med Celebrity Edge!

Jeg kunne fornemme meget dengang i Frankrig. Men at se Celebrity Edge i virkeligheden overgik alt. Fyldt med elegance, fantasi og sans for detaljerne. Her får du nogle få af mine favoritsteder på Celebrity Edge, så du kan få inspiration til dit eget krydstogt. Mit mål var at få listen ned på 5. Tilgiv mig. Jeg kunne ikke.

#1 På bunden af et cocktailglas

Der er mange muligheder for at studere cocktailglas på Celebrity Edge (kan anbefale en Martini Espresso i Martini Bar på Grand Plaza), men her skal vi op i en lidt større udgave.

Fra det fantastiske poolområde rejser to tårne sig udformet som gigantiske glas. Gå et dæk op ad motionsstien, så kan du se ned i dem. Og ikke mindst gå ud i dem!

Skønne opvarmede jacuzzier, hvor du kan sidde og boble med udsigt til den 20 meter lange pool og det blå hav under dig. Genial idé.

Om aftenen er jacuzzierne belyst, så de står som skulpturer i mørket. Ved poolen finder du også masser af solstole og lækre private lounges med sofaområder. Og en ting til: Indgangen til min næste favorit.

#2 The Magic Carpet

Du kan ikke sige krydstogt med Celebrity Edge uden at sige The Magic Carpet. Det er en stor pavillon, der hænger på siden af skibet ud over vandet, og som kan køres op og ned efter behov.

Ved dæk 14 er The Magic Carpet en utrolig udvidelse af det store poolområde som en eksklusiv svævende bar. Ud for dæk 5 er The Magic Carpet restaurant med plads til 100 gæster i ”Dining on the Edge”.

Der er også en praktisk grund til nyskabelsen. Ved dæk 2 er The Magic Carpet en landgangsbro, der sikrer meget hurtigere adgang til skibet f.eks. når du sejles dertil, hvis Celebrity Edge ligger for anker ud for en havn.

Glæd dig til at svæve på dit krydstogt med Celebritry Edge!

3# Terrassen bag Eden

En af de dejlige ting ved Celebrity Edge er de mange hyggelige kroge, der dukker på, efterhånden som man udforsker det smukke skib. Her blev jeg helt vild med den lille terrasse på dæk 5 ud for den store lounge Eden helt agter.

Farvestrålende vægmalerier, lige så farverige havestole, små hyggekroge og masser af fred med udsigt til kølvandet og horisonten. Det er lidt af en hemmelighed, men nu har du fået tippet.

Indenfor er Eden et spændende miks af lounge, specialrestaurant og teater med optræden mellem gæsterne, så man føler sig hensat til en markedsplads med gøglere. Eden spreder sig over dæk 4, 5 og 6 i et stort åbent rum. Læg mærke til det smukke digitale kunstværk, når du går ind!

Og endnu et tip: Det er ret romantisk at sidde ved de store panorama-vinduer i restauranten i Eden med udsigt til kølvand og solnedgang. Hvornår har du sidst spist østers med wasabi og søpindsvin, mens dansere smøg sig om dig ved bordet?

4# Rooftop Garden

Virker det som lidt af en uorden, at Paradis (Eden) ligger nede på dæk 4-6 på Celebrity Edge? Fortvivl ikke. Der er endnu et Paradis oppe i himlen. Den grønne oase Rooftop Garden på dæk 15.

Menuen står på sol, vind i håret, stille underholdning, udsigt, hygge … og så alt det, du kan finde på den egentlige menu i cafeen. Læg mærke til bænkene. De snor sig rundt mellem det grønne som en slange.

Det er så fint maritimt håndværk med teaktræ og gummifuger. Lækkert, at der kæles for detaljerne!

5# Solarium

Fra Rooftop Garden vil jeg gerne invitere dig med en etage ned til dæk 14. Gennem poolområdet. Og ind i Solarium. I det øjeblik, døren lukker sig bag dig, er du i en anden verden omfavnet af fred og lys akkompagneret af stille spa-musik.

I Solarium er en indendørs pool, jacuzzi og Spa Café. Det kæmpe glasloft lukker solen og himlen ind. Sæt dig i en af de mange solstole og nyd at slappe helt af. Er du under 16, må jeg desværre bede dig gå ud til den store pool igen. Det er kun for voksne.

6# Ved scenekanten

Men nu må det være nok med al den fred og ro. Et krydstogt med Celebrity Edge er også shows, natklub og gang i den. Måske en gevinst i Casino på dæk 4 kan betale et par diamanter hos Tiffany på dæk 5?

Hvor meget eller lidt gang i den, du ønsker, er selvfølgelig op til dig, men du skal unde dig selv en tur i teatret. Det er ikke et traditionelt teater, men en kæmpe rund scene omfavnet af en 180-grader digital bagskærm, så lys og stemninger skifter konstant.

Koncerter, musikteater og dans er det primære tema. Hvordan danserne kan have energi til alle de shows på Celebrity Edge, forstår jeg ikke. Det ene øjeblik danser de i The Theater. Få øjeblikke efter laver de akrobatik i The Club. Hvis det er noget i deres mad, vil jeg gerne have opskriften.

7# Ved de store smil

Jeg ved det godt. Det er ikke ét sted. Det er overalt. Personalets smil og imødekommenhed. Uafbrudt. Du føler dig oprigtigt velkommen, når du tager på krydstogt med Celebrity Edge.

Ja, det er vel en af grundpillerne i det at tage på krydstogt med Celebrity. Servicen.

Har du prøvet det, ved du, hvad jeg mener.

#8 The Retreat og Persian Garden – misundelse er en slem ting

Jeg boede i en infinity balkonkahyt. Ikke en balkonkahyt i traditionel forstand. Balkonen er nemlig inddraget i kahytten, så du får mere plads, men du kan rulle øverste halvdel af gulv-til-loft-vinduet ned, så du lukker frisk luft og udsigt ind i hele kahyttens bredde.

Det er en kahytsform, der samtidig sparer en masse energi, da skibet får en mere jævn overflade. Intet at sætte en finger på. Men så var det jeg så The Retreat og Persian Garden.

The Retreat er et område kun for gæster i suiter. Persian Garden er en del af spaen, som du får adgang til, hvis du opgraderer til Aqua Class. Hammam og meget mere. Lad mig sige det sådan: Godt misundelse ikke ligger til mig. Slet ikke. Overhovedet.

Og så en advarsel!

Der er ét sted, jeg må advare om. For din egen skyld. Kagebordet på Celebrity Edge.

Det bliver ved og ved og ved med fristelser, der ligner vinderkager fra bagedysten. Og det værste er, at de smager godt.

Luk øjnene og skynd dig forbi. Med mindre du som mig resten af tiden drøner rundt og leder efter nye spændende steder på Celebrity Edge. Jeg havde ikke troet, jeg ville gå 16.000 skridt på en dag til søs. Men der er altså så meget at se! Glæd dig.

 

Gæsteblogger

På Nyhavns Verden deler passionerede globetrottere ud af rejseberetninger fra nær og fjern. Personlige indtryk og tips, som vi alle kan drage nytte og blive inspireret af. Har du også oplevet nogle helt enestående, som du gerne vil fortælle om? Så tag fat i din rejserådgiver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

KONTAKT OS