Skip to main content

Jul i New York: 7 magiske musts i december

De forvænte newyorkere er altid først til at hoppe på nye trends og tendenser. Men i julen skal alt helst være, som det plejer – lige fra Rockefeller-juletræet til butiksvinduerne på 5th Avenue.

New York i december er som regel både kold og crowded, men de sneklædte gader emmer af traditioner og nostalgi i en grad, så selv den mest forfrosne julekyniker bliver varm om hjertet.

Her tipper vi dig om 7 magiske juleoplevelser, du ikke må gå glip af i New York.

#1 Juletræet ved Rockefeller Center

Intet er mere ikonisk for julen i New York end det enorme juletræ på pladsen foran Rockefeller Center. Træet tændes af USA’s præsident i slutningen af november – og sådan har det været siden 1933.

Her finder du New Yorks ikoniske juletræ: Rockefeller Center, 45 Rockefeller Plaza

#2 Juleudsmykningen i Midtown

Overalt konkurrerer New Yorks mange stormagasiner om at have den flotteste og mest overdådige vinduesudsmykning. Ja, nogle steder begrænser man sig endog ikke blot til vinduet, men tager hele butikfacaden i brug. Min personlige favorit er Saks Fifth Avenue over for Rockefeller Center.

Her finder du den flotteste juleudsmykning i New York:

 • Saks, 611 Fifth Avenue
 • Macy’s Herald Square, 151 34th Street
 • Barneys New York, 660 Madison Avenue

#3 Sightseeing på skøjter

Kærestepar løber hånd i hånd, og store og små falder på halen under høje grin. Både i dagslys og vintermørke er en rundtur på en af de udendørs skøjtebaner, der dukker op på Manhattan i vintermånederne, en af de mest stemningsfulde aktiviteter – og en sjov mulighed for at opleve kendte lokaliteter på en ny måde.

Her finder du de hyggeligste skøjtebaner:

 • Wollman Rink, Central Park (ved Central Park Zoo)
 • Bank of America Winter Village, Bryant Park
 • The Rink at Rockefeller Center, 30 Rockefeller Plaza

#4 Radio City Christmas Spectacular

December i New York er også lig med masser af traditionsrige juleshows – fra familiemusicals på Broadway til Balanchines klassiske juleballet, Nøddeknækkeren. Under mit sidste besøg i New York var jeg inde at se The New York Rockettes fremføre deres tilbagevendende “Christmas Spectacular” i Radio City Music Hall. Et storslået show, der på fantastisk vis kombinerer dansenumre, som har været en del af showet siden opstarten i 1932, med moderne teknologi såsom 3D og droner.

Tip! Bestil billetter, så snart de sættes til salg. De bliver revet væk!

Her bestiller du billetter til julens shows:

#5 Black Friday

Skal du klare juleshoppingen på turen? Så planlæg din rejse omkring den sidste fredag i november, hvor Black Friday-udsalget løber af stablen. Hele byen (ja, faktisk hele USA) koger over af ekstraordinært gode tilbud. Mange steder er der lange køer, men der er også gode muligheder for os, der ikke har mod på at tilbringe natten i sovepose foran Macy’s eller en anden af de store butikker.

Her får du de bedste Black Friday-tilbud i New York:

 • Til børnene: Dinosaur Hill, 306 9th Street. Unikt legetøj i alle afskygninger. Og ellers er der jo altid Disney Store på Times Square.
 • Til din mor: JCPenney i Manhattan Mall ved Empire State Building. Gode rabatter på alt fra håndtasker til håndklæder, elektronik og køkkenudstyr.
 • Til din BFF: Barneys New York. Findes både på Madison Avenue, 7th Avenue og 5th Avenue. Stort udvalg af modetøj og accessories fra internationale designerbrands.
 • Til din hustru: Tiffany & Co. på 5th Avenue. Fordi. Tiffany’s.
 • Til din mand: Apple Store på 5th Avenue. Black Friday er i øvrigt den eneste dag på året, Apple holder udsalg.
 • Til dig: Bergdorf Goodman på 5th Avenue. Her finder du high end mærkevarer fra designere som Jimmy Choo, Gucci og Oscar de la Renta.

#6 Bryant Park Winter Village

Der er en del julemarkeder i New York, som på alle måder lever op til den hygge og julestemning, der skal være på sådan et marked. Mit favoritmarked er i Bryant Park bag byens store (og i øvrigt rigtigt flotte) bibliotek. Her finder du alt fra juleslik til brugskunst. Måske også en mandelgave? Der er over 100 boder og masser af stemning.

Her finder du flere gode julemarkeder i New York:

 • Chelsea Market: Kunst og kunsthåndværk fra udvalgte lokale kunstnere
 • Union Square: Traditionelt julemarked med alt fra smykker til lædervarer
 • Grand Central Station: Over 70 boder med alskens unikt tingeltangel og brugskunst

#7 Mød julemanden i Macy’s

Ethvert stormagasin med respekt for sig selv har deres egen Santa Claus. I Macy’s er man gået så vidt som til at omdanne en hel etage til et magisk juleland, hvor børn og barnlige sjæle (mod behørig betaling, naturligvis) kan blive fotograferet sammen med julemanden.

Tip! Mød op ved åbningstid, og benyt indgangen fra 7th Avenue. Her er køen normalt kortest.

Her kan du opleve Macy’s Santaland: 151 34th Street, 8. etage.

Her skal du bo, når du rejser til New York i december

Tæt på Central Park: Hotel Beacon 3+*, 2130 Broadway

Tæt på Soho og Chinatown: Hotel 50 Bowery 4*, 50 Bowery

Tæt på World Trade Center: The Beekman 5*, 123 Nassau Street

David Rosborg Larsen

David har været rejserådgiver hos Nyhavn Rejser i 17 år. I dag er han ekspert i USA og Canada, men har tidligere også rådgivet inden for Stillehavet og Asien. På rejser kan David blive ved med at glædes og begejstres over den fantastiske service, man får på luksushoteller verden over. Men det er oftest de oplevelser, der ikke har været planlagt, som har efterladt størst indtryk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

KONTAKT OS