Skip to main content

Hakuna matata!

På den store generationsrejse til Tanzania var Sisse Fisker først på safari i Ngorongoro-krateret. Nu er turen kommet til Zanzibar med kridhvide sandstrande, lokalt landsbyliv og hygge i spandevis. Læs om Fisker-familiens oplevelser i paradis her.

3 generationer i paradis

“Hakuna Matata,” siger tjeneren, da jeg bestiller min første banan-milkshake i den flydende bar i poolen.

Det udtryk kommer jeg til at høre mange gange i løbet af den næste uge. Det betyder nemlig noget i nærheden af tag det roligt, og det er lige præcis, hvad jeg skal på Zanzibar med min mand, vores børn og deres farmor og farfar.

Resort med 10 stjerner

Ferien med tre generationer til Tanzania har været planlagt længe, og safarien på fastlandet er veloverstået med masser af vilde dyr på den indre filmrulle og i kameraet.

Nu er der dømt badeferie krydret med afrikansk kultur. Vores drenge på fem og seks år har allerede efter få minutter i vandet givet vores resort 10 stjerner takket være den gigantiske pool i mange forskellige niveauer. Det, der trækker allermest op i stjerneregnen er muligheden for at svømme hen og bestille cola, som så kan drikkes med små, våde rosin-fingre.

Bungalow på stranden

Ocean Paradise Resort er ikke bare et hit hos turens yngste. Den ældre generation er imponeret over de smukke, runde bungalows, som vi bor i lige ud til stranden. To store værelser hænger sammen med en lille gang, og for en familie på fire fungerer det perfekt. Masser af plads, to badeværelser og to terrasser til at spille Yatzy, Uno og Æsel.

Landsbybesøg på Zanzibar

Et par kilometer nede ad stranden ligger en lille landsby, som vi besøger en formiddag. Sammen med en lokal guide ser vi blandt andet den lokale skole, og Samuel på seks år bliver overrasket over at se hvor mange elever, der sidder i hvert lokale.

Han er selv lige begyndt i 0. klasse i Danmark, og her er der mindst dobbelt så mange børn i klassen, og så har de også ens, farverigt tøj på.

Bolsjer og fodbold

Børnene synger en afrikansk sang for os, og Samuel bliver dagens helt blandt sine jævnaldrende, da han deler bolsjer ud til dem. I frikvarteret får han taget et billede med en flok fodbolddrenge. Stor oplevelse for en lille dreng fra den anden side af ækvator.

Ingen kejsersnit

Ikke langt fra skolen ligger byens lille hospital, som især min svigermor, der er sygeplejerske, er begejstret for at besøge. Hun går nysgerrig rundt over observerer de meget primitive stuer, mens lægen stolt fortæller, at alle fødsler i år er gennemført uden kejsersnit.

Den statistik kan min svigermor ikke helt stikke. På Aarhus Universitetshospital, hvor hun arbejder, får mere end hver 10. kvinde kejsersnit. Til gengæld vinder hun klart på antallet af ansatte. I Danmark er hun chef for 10.000 mennesker – her er der to læger og to sygeplejersker.

På jagt efter kæmpeskildpadder

En af de andre dage hopper vi ombord i en træbåd, som skal sejle os fra hovedstaden Stone Town til Prison Island. Destinationen er kendt for sit historiske fængsel og for at huse masser af kæmpeskildpadder.

“Farfar, se! Der er en stor sten,” siger Isak og rykker sig forskrækket til siden, da stenen pludselig bevæger sig. Det viser sig at være en knap 200 år gammel skildpadde på mere end 100 kg.

Skildpadden rejser sig og tøffer langsomt hen mod et vandhul, hvor en flok af dens venner ligger og køler sig ned.

Tortoise Sancturay

Der er mange skildpadder her i Tortoise Sanctury. I alle aldre og størrelser. Børnene fodrer dem, mens farmor fotograferer. Der er nye eksotiske motiver til familiealbummet.

På vej væk fra øen hopper vi fra båden i vandet og snorkler. Det er oplagt at sejle, snorkle og dykke på Zanzibar, som er omgivet af et stort koralrev og et lyseblåt, indbydende hav. Fra bådens kant kan der laves endnu sejere bomber end i poolen.

See you!

Efter ni dage på Zanzibar indtager vi de sidste mango-milkshakes inden afgang med Danmark. Vores puls er meget lav, da vi siger “Hakuna matata” til receptionisten for sidste gang.

“See you,” råber han efter os og vinker. Jeg håber, at han får ret. Jeg har allerede lyst til at vende tilbage til dette paradis.

Gæsteblogger

På Nyhavns Verden deler passionerede globetrottere ud af rejseberetninger fra nær og fjern. Personlige indtryk og tips, som vi alle kan drage nytte og blive inspireret af. Har du også oplevet nogle helt enestående, som du gerne vil fortælle om? Så tag fat i din rejserådgiver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

KONTAKT OS