Skip to main content

Alt, hvad du skal opleve i Seychellernes paradis

Da den britiske generalmajor Charles George Gordon besøgte Seychellerne i 1800-tallet, var han overbevist om, at han havde fundet Edens Have. Om han havde ret, giver Det Gamle Testamente intet svar på, men der er ingen tvivl om, at skønheden overalt på Seychellerne når bibelske proportioner.

De 115 øer er indbegrebet af paradis og gemmer hver især på et væld af naturskatte ud over de karakteristiske hvide sandstrande med bløde klippeformationer, som øerne er så berømte for.

Læs her alt om, hvor du skal bade, og hvad du skal se på Seychellernes vidt forskellige øer.

Mahé

Seychellernes hovedø rummer en spændende kreolsk kulturarv, og hovedstaden Victoria er charmerende med farverige markeder og kolonitidsarkitektur. På Mahé kan du vandre i bjergene i Morne Seychellois Nationalpark, snorkle i marinenationalparker og bo på nogle af Seychellernes bedste resorts – heriblandt det eksklusive Four Seasons Resort Seychellerne 5* og Constance Ephelia Resort 4+*, der ligger ud til marinepark og sublim sandstrand.

La Digue

La Digue er en idyllisk tidslomme med flere oksekærrer end biler, og øen opleves allerbedst med cykel. Det er på La Digue, du kan bade fra den ikoniske Anse Source d’Argent, en af verdens mest fotograferede strande. Men også Anse Cocos, Anse Severe og Anse Patates hører til verdens bedste strande.

Praslin

Praslin rummer Seychellernes vigtigste naturområde, den UNESCO-beskyttede nationalpark Vallée de Mai, hvis 35 m øje palmer med 30 kg tunge kokosnødder har været inspiration til utallige legender – inklusiv den om Edens Have.

Praslin gemmer på et skatkammer af guddommelige strande med Anse Lazio som kronen på værket.

Curieuse

De enorme kæmpeskildpadder er Seychellernes særkende. Den største bestand holder til på den fredede ø Curieuse.

Seychellernes kæmpeskildpadder kan blive flere hundrede år gamle og vejer i gennemsnit 250 kg!

For at besøge skildpadderne på Curieuse, skal du vandre gennem de smukkeste landskaber med viltre mangrover, rundede granitklipper og turkisblå bugter. Dagsture til Curieuse udgår fra Praslin.

Félicité

Den lille ø Félicité er hjemsted for blot tre resorts, heriblandt det spektakulære Six Senses Zil Pasyon. Strandene hører ikke til Seychellernes bedste, men naturen er vild og smuk, og følelsen af isolation er vidunderligt forførende.

Cousin

Hele Cousin er fredet og må kun besøges på dagsture fra Praslin. Cousin er dækket af skov og mangrover beboet af kæmpeskildpadder og tusindvis af fugle, hvoraf flere af dem er endemiske og udrydningstruede.

Hvis du er heldig, kan du også se havskildpadderne lægge æg på stranden i fuldt dagslys.

Denis Island

Isolationen er total på Denis Island i den nordligste del af øgruppen. Her er kun et enkelt, lille bungalowresort med egen farm, som står for størstedelen af øens fødevareproduktion, så du får en ægte Robinson Crusoe-oplevelse. Øen er omgivet af rige koralrev, og havskildpadderne yngler på stranden.

St. Pierre

St. Pierre er mere et klippeskær end en egentlig ø, og øen er da også ubeboet og umulig at gå i land på. Derimod gemmer koralrevene ud for St. Pierre på et overdådigt marineliv med tropefisk i alverdens farver. Oplev det på bådtur fra Praslin.

Fakta om Seychellerne

Transport: Med fly fra København til Mahé via Dubai eller Doha. Videre transport fra Mahé med båd, propelfly eller helikopter.

Besøg altid mindst to – og gerne tre – forskellige øer, når du rejser til Seychellerne!

Sæson: Seychellerne opleves bedst fra april til oktober, men strandenes udseende og kvalitet kan variere meget fra måned til måned. Tal med din rejserådgiver om, hvilke sæsoner der er bedst for de øer, du ønsker at opleve.

Sprog: Seychellois, fransk og engelsk. Du kan begå dig på engelsk overalt i turistområderne.

Book i god tid! For at beskytte natur og dyreliv er der indført skrappe turismebegrænsninger på Seychellerne. Book derfor din rejse til Seychellerne i god tid – helst et år i forvejen.

Maria Andkær Øien

Maria Andkær Øien (f. 1981) har været rejserådgiver hos Nyhavn Rejser siden 2013. Hun er ekspert i både Europa, Hawaii, Bali, Thailand, Mauritius og Seychellerne. Maria elsker nemlig at rejse i øst og vest og at møde nye kulturer sammen med sin familie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *