Skip to main content

Den store guide til USA’s Blue Ridge Mountains

Shenandoah Nationalpark og Blue Ridge Parkway i det østlige USA er et eldorado af naturoplevelser for dig, der vil opleve endnu mere af de store drømmes land i egen bil. Væk fra den slagne turistvej til et bombardement af udsigter, dramatiske højdedrag, dybe dale, rindende vandfald, enorme skovområder, åbne marker og blomsterenge. Krydret med masser af historie, vilde bjørne og den kendte Skyline Drive.

Få det komplette overblik: Det skal du se – her skal du bo

Med en strækning på mere end 900 km med hundredevis af vandreruter og udflugtsmuligheder, kan det være svært at danne sig et overblik over, hvad du egentlig skal opleve?

Her får du det komplette overblik over de største oplevelser i Shenandoah Nationalpark og på Blue Ridge Parkway samt inspiration til, hvordan du selv får del i dem.

Klik på galleriet for at forstørre billederne

Skyline Drive i Shenandoah Nationalpark

Den gigantiske bjergkæde Blue Ridge Mountains strækker sig knap 150 km ad Skyline Drive på Shenandoah Nationalpark, som du kører ind i ved Front Royal (halvanden times kørsel fra Washington D.C.).

Her kører du på toppen af bjergryggen og får serveret det ene udsigtssted efter det andet, som du kan vandre ud til. Men skal du vælge – og det skal du – så oplev den spektakulære udsigt ud over bjergene fra Tanners Ridge Overlook og Dark Hollow Falls. Du finder dem begge ved Big Meadows, hvor du kan overnatte på Big Meadows Lodge 3*.

Klik på galleriet for at forstørre billederne

#1: Dark Hollow Falls

Du kommer til Dark Hollow Falls ad små, fredfyldte skovstier. Her trækker du vejret dybt, og suger duften af skovbund til dig. Lytter til fuglenes kvidren og åløbenes klukken, som du følger 800 meter ind i skoven, ned i dalen. Så står du for foden af Dark Hollow Falls, der højt oppe bruser ud over klippekanten, ned ad store, mosbelagte stenformationer, som spreder vandet i små stier på vejen ned.

Klik på galleriet for at forstørre billederne

Blue Ridge Parkways magiske landskaber

Vel ude af Shenandoah Nationalpark kan du tanke bilen op og samle proviant i den lille, søvnige by Waynesboro.

Tager du ruten om foråret, er landskabet et frodigt festfyrværkeri. Tulipaner og rododendron springer ud, og de ellers grønne træer pynter sig med bær og blomster i de smukkeste farver. Det magiske landskab fortsætter hele sommeren, men også efteråret med sine magiske orange, brune og røde nuancer gør Blue Ridge Parkway til en fantastisk naturoplevelse.

Jeg anbefaler, at du mindst oplever følgende fire steder på Blue Ridge Parkway:

Klik på galleriet for at forstørre billederne

#2: Sharp Top, Flat top og Harkening Hill

Blue Ridge Parkway snor sig direkte mellem bjergene Harkening Hill, Flat Top og Sharp Top ved Peaks Of Otter i Virginia. Tre bjerge, der majestætisk rejser sig mod himlen og inviterer til vandreeventyr for både nybegynderen og den rutinerede.

Uanset hvilke af vandreruterne du vælger, er du garanteret fantastisk natur og panoramaudsigter. Nyd øjeblikket. At du steg ud af bilen, vandrede ind i naturen og til tops. Så langt øjet rækker, ser du tæt, grøn skov kun afbrudt af den fredfyldte Abbott Lake for foden af bjergene.

Fordyb dig i spændende historier

Selv om naturen virker lettere ufremkommelig, udforskede immigranter naturen ved Peaks Of Otter for flere hundrede år siden. Der er derfor også rig mulighed for fordybelse i spændende historier undervejs på vandreruterne, som har masser af skilte med informationer.

Tip: Overnat på Peaks of Otter Lodge 3*, så du har god tid til at nyde naturen og bjergene.

#3: Blowing Rock

Et godt stykke længere nede ad Blue Ridge Parkway anbefaler jeg, at du tager et par dage i landsbyen Blowing Rock i North Carolina. Bo på Chetola Lodge 3* i idylliske omgivelser ved en lille sø. Herfra kan der bl.a. arrangeres fisketure, og du kan bruge byen som udgangspunkt for dejlige vandreture.

Du bør selvfølgelig også opleve byens vartegn – Blowing Rock! Fra klippen folder den vildeste panoramaudsigt sig ud for fødderne af dig med grønne skove og bjerge så langt, øjet rækker. Samtidig er området spækket med historier og myter eksempelvis om en indianerhøvdings datter og hendes ulykkelige kærlighed til en hvid mand.

#4: Linn Cove Viaduct og Linville Falls

Linn Cove Viaduct er et stykke ingeniørkunst på Blue Ridge Parkway i North Carolina i form af en bro, der slanger sig gennem naturens bakkedrag ved Grandfather Mountain.

På den anden side af broen venter Blue Ridge Parkways nok mest velbesøgte og fotograferede vandfald – Linnville Falls. Du kan snildt bruge et par timer ved vandfaldet på at vandre langs dets højdedrag. Start eksempelvis ved toppen og følg vandet på dets færden ned til Linville River i bunden af dalen, så du oplever vandfaldet fra alle vinkler.

Klik på galleriet for at forstørre billederne

#5: Vanderbilts kejserlige palæ

Det sidste sted på ruten du bør opleve, er en af familien Vanderbilts’ kejserlige palæ ved Ashville. Forestil dig et privat hjem med 17.000 etagemeter, 250 værelser, 43 badeværelser og 65 pejse. Alt sammen holdt i overdådig fransk renæssancestil. Bevæg dig så udenfor på et mere end fem kilometer stisystem i overdådige blomsterhaver med udsigt til 500 km2 skove og vinmarker. Så har du The Biltamore Estate. Et kejserligt palæ, der er så overdrevet, både når det kommer til historien bag og de fysiske rammer, at det skal opleves.

Udforsk palæet med audioguide i ørene og gå endelig også udenfor for at nyde de smukke udsigter.

Tip: Overnat på The Inn On Biltmore Estate 4*, der er nabo til The Biltamore Estate. En mere storslået nabo, skal man lede længe efter …

Vil du også opleve Shenandoah Nationalpark og Blue Ridge Parkway?

For mig var det et af de helt store køreeventyr, og der er ingen tvivl om, at jeg skal opleve det hele igen.

Du kan helt eller delvist få del i oplevelserne på rejserne Virginia, Vanderbilt og vild natur samt The Great South.

David Rosborg Larsen

David har været rejserådgiver hos Nyhavn Rejser i 17 år. I dag er han ekspert i USA og Canada, men har tidligere også rådgivet inden for Stillehavet og Asien. På rejser kan David blive ved med at glædes og begejstres over den fantastiske service, man får på luksushoteller verden over. Men det er oftest de oplevelser, der ikke har været planlagt, som har efterladt størst indtryk.

2 thoughts to “Den store guide til USA’s Blue Ridge Mountains”

 1. Hej
  Vi er en familie på 4(Mor, far og 2 voksne børn) der har været på roadtrip flere gang i californien. Til næste sommer vil vi gerne opleve USA’s østkyst fra New York og nordpå. Nogle dage i New York, videre til Boston og så ellers ad kystveje nordpå. Vi vil også gerne til Niagara, og videre ned til Philadelphila og slutte af i Washington.
  Vi er mest vant til at bo på hotelværelser, men efter 1½ måned i Australien sidste år er vi også blevet hooked på mobil homes, i naturområder, så jeg tænker at ihvertfald en uges tid eller 10 dage i nmobil home.
  Vi har 4 uger.
  Kan du lave et forslag til denne tur, og et prisoverslag. Mvh Lone

  1. Kære Lone
   Tak for din hilsen. Vi kan sagtens lave et konkret forslag til jer, men det vil kræve, at vi lige taler sammen først. Der kan være stor forskel på prisen afhængig af, om I rejser med bil og hotel – eller om I er til motorhome. Mon du har mulighed for at give mig et kald på 33 188 425?

   Bedste hilsner
   David Rosborg-Larsen, rejserådgiver hos Nyhavn Rejser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

KONTAKT OS