Skip to main content

Guide til sommer-øhop i Thailand

Jeg har været på sommerferie i Thailand. Til underskønne poolvillaer på Koh Samui, strandliv og gadekøkkener på Koh Pha Ngan og snorkling på Koh Tao. Ét spørgsmål gik igen og igen, før jeg rejste.

”Kan man holde sommerferie i Thailand? Er Thailand ikke vinterferie?”.

Fortalt af Claus Eriksen

Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har besvaret det spørgsmål. Og jeg tager den gerne en gang til: JA, du kan godt holde sommerferie i Thailand. Der er faktisk steder, hvor vejret er bedst i vores sommer.

Klimaet på Koh Samui og naboøerne Koh Phangan og Koh Tao er f.eks. mest tørt og vindstille om sommeren. Det er her, vi skal hen i dette indlæg. Vil du med?

Den tørre sæson på Koh Samui

Første hop er flyet til Bangkok. Her kan du tage et stop og udforske templer, markeder og gadekøkkener. Men jeg var der sidst, og Koh Samui er kun yderligere en time væk, så det ekstra hop tager jeg med det samme.

På Koh Samui lander du i den skønneste lufthavn. Der er ingen vinduer i bussen ind fra flyet, og der er ingen vægge i det meste af lufthavnen. Butiksområdet er en gade under åben himmel med cafeer og park. Det er ren tropisk feriestemning.

Koh Samui – Thailands næststørste ø

Jeg elsker Thailand. Maden, smilene, kulturen og hele stemningen. Fra templer til strande. Og fra storbyer til småøer. Koh Samui er Thailands næststørste ø på næsten 230 km2. Her er smukke strande, fortrinlige hoteller, tæt bevokset højland og super hyggelige steder. Men se dig for. Chaweng har rigtigt meget liv også af den kulørte slags.

Et godt nok turistet, men super hyggeligt udflugtsmål er Bophut, Fishermans Village, og du kan sejle på udflugt til f.eks. nationalparken Ang Thongs store kalkstensklipper.

Poolvilla på Koh Samui

Blandt flere skønne hoteller på Koh Samui faldt valget på en vidunderlig poolvilla på Six Senses Samui 5*.

Six Senses Samui ligger kun 10 minutter fra lufthavnen, så man når dårligt at lande, før man står i det jungleklædte paradis. Jeg har før oplevet Six Senses Laamu på Maldiverne og Six Senses Yao Noi i Thailand, og jeg kunne med det samme mærke den helt igennem unikke følelse, Six Senses formår at skabe.

Six Senses rammer plet

Det er så overdådigt og samtidig så enkelt og afslappet. Alt kommer fra hjertet, når du møder personalet, og alt går lige i hjertet på dig selv.

Da jeg træder ind i villaen, er jeg på en måde hjemme igen, selv om jeg aldrig havde været her før. Himmelsengen, de farvede puder, den store brug af naturmaterialer. Rent Six Senses. En etage nede er en stor ugenert solterrasse med sala, solstole og pool. Plask. Jeg er i Thailand. Igen. Og jeg elsker det.

Spa, strand, afslapning og æg direkte fra hønen

Six Senses Samui ligger på et bakkedrag med forrygende havudsigt, og dagene går med spa, strand, pool og skøn mad, som er absolut rimelig i pris set i forhold til niveauet på både gastronomi og hotel som sådan.

Start evt. dagen med at gå over i resortets farm. Her er geder og høns og ænder, og du kan samle æg til din egen morgenmad. Farmen er et skoleeksempel på, hvordan et resort kan arbejde med rensning af spildevand med akvakulturer og genbrug af affald. Hop op på cyklen i køkkenhaven. Når du tramper i pedalerne driver du vandingsanlægget.

Der er shuttlebus til Fishermans Village, hvis du vil opleve lidt lokalliv. Fredagsmarkedet med de mange madboder kan anbefales. Men det kan være svært at løsrive sig fra den afslappede stemning på Six Senses Samui.

Med speedbåd til Koh Pha Ngan

Du kan sagtens nøjes med at blive på Koh Samui på en sommerferie i Thailand, men tæt på Koh Samui ligger to skønne, men meget forskellige tropeøer. Koh Pha Ngan og Koh Tao. Så hvorfor ikke lige smutte forbi? Jeg tog dem begge og fortryder ikke et sekund.

Først Buri Rasa Beach Resort på Koh Pha Ngan. De har egen speedbådsservice fra Koh Samui. Den starter fra en bådebro blot et lille kvarters kørsel fra Six Senses Samui. Perfekt. Fra båden kan du se, hvor fint Six Senses Samuis palmetækkede villaer smyger sig diskret ind i det grønne. Typisk for Six Senses.

Efter en god halv times tid, kaster kaptajnen anker på lavt vand ved den lange Thong Nai Pan Noi-strand på Koh Pha Ngan. Gæsterne hopper en efter en ud i det lave og rolige vand, mens andre tager sig af bagagen. Inde på land er en stor velkomstkomite klar.

Sådan holder man ferie i Thailand, når det er bedst.

Koh Pha Ngan – skønne strande

Koh Pha Ngan er 125 km2 stor og forkælet med de skønneste strande. Øen er meget kuperet og beklædt med regnskov, hvor du kan tage på en hyggelig cykeltur. Ellers er det primært sol, sand og vand, der kalder. Og dog. Øen er kendt for sine Full Moon Parties på Sunrise Beach, der nu er udvidet med Half Moon Parties, men er du ikke til det, mærker du det heller ikke på Thong Nai Pan Noi.

Strandliv og gadekøkkener på Koh Pha Ngan

Buri Rasa Beach Resort ligger lige ud til stranden. Du kan få værelser, hvor du træder direkte ud i sandet! Der er gratis kajakker og paddleboards, og du kan gå hen til flere restauranter i bugten og spise med bare tæer i sandet.

Bag hotellet starter en vej ind i land med et hav af restauranter og gadekøkkener. Alt med en afslappet og dejlig stemning. Her er også fortrinlige massagesteder, hvor du kan blive masseret til ingen penge. Gør det!

Snorklernes og dykkernes Koh Tao

Der er ikke mange ting i denne verden, der er skønnere end at snorkle blandt farverige fisk, skildpadder og koraller. Det er i sig selv grund nok til at lade en sommerferie i denne del af Thailand inkludere Koh Tao.

Koh Tao er blot 21 km2 stor. Du kommer dertil med en katamaranfærge, som sejler i fast rutefart mellem Koh Samui, Koh Pha Ngan og Koh Tao. På Koh Tao finder du noget af den bedste snorkling i Thailand. At der er flere end 100 dykkercentre på øen, siger vist alt. Her er også hvalhajer, men kun for dykkere, da de går dybt her.

Haad Tien Beach Resort i Shark Bay

Målet er skønne Haad Tien Beach Resort, der byder velkommen i havnen og inviterer til en kølig drink i deres lounge, inden turen går videre 10 minutter i bil. Haad Tien Beach Resort ligger lige ud til en dejlig strand med små bungalows i sandet og oppe ad det kuperede landskab. Her mærker du ægte thailandsk feriestemning. Enkelt og rustikt på den gode måde.

Restauranten er et kapitel for sig. Så smuk med både normale borde og loungemøbler, hvor du flyder i de bløde puder, mens du nyder den gode mad. Stranden er offentlig, så solstolene er ikke stillet frem, men du kan bede om en liggestol i beach baren, der så bliver slået op, hvor du vil have den.

Snorkling på Koh Tao – tag en guidet tur

Had Tien Beach Resort ligger ud til Shark Bay. Navnet skyldes, at det er et af de bedste steder på Koh Tao at se revhajer. Hver dag kaster turbåde med snorklere da også anker et stykke ude i bugten. De er her også af en anden grund. Der bor nogle kæmpe halvskildpadder i bugten, men man skal vide hvor, man skal lede.

Bugten har været et forrygende koralrev. Meget er dødt nu, desværre, men her er stadig spredte levende koraller og ikke mindst et hav af fisk – også selv om du ikke møder hajer og skildpadder. Få personalet til at udpege de bedste steder at gå ud.

Der er dykkercenter på resortet, og nede i byen er mange muligheder for at tage på snorkelture. Jeg tager en dagstur med egen båd og guide, så jeg selv kan styre tempoet og sige stop, når jeg har fået sol og oplevelser nok. Gør det samme. Det er forrygende.

Enorme fiskestimer, skildpadder, farverige fisk og levende koraller i alle farver og former fylder dagen. Husk langærmet T-shirt og badeshorts, der dækker lårene. Du får meget sol på sådan en hel dag med enden i vandskorpen.

Banyan Tree Samui på Koh Samui

Koh Samui igen? Ja. Dels ligger der endnu et resort, som bare skal prøves. Dels kan jeg godt lide at være tæt på flyet hjem, den dag det er tid at vende næsen den vej.

Resortet er Banyan Tree Samui. Vi er nu helt oppe i den øverste luksuskategori 5+*. Vildt overdådige poolvillaer rejser af det grønne på tre bakkedrag ned mod en privat strand i en lille bugt med god snorkling. Alt er så uendeligt smukt. Og det skader så ikke at have en villa som min med guddommelig havudsigt.

Når livet går op i en højere enhed

At træde ind i villaen giver et sug i maven. Her er uendeligt til loftet med skydedøre, der er et palads værdigt. Stue, der fungerede som datterens soveværelse, det egentlige soveværelse og det vildeste badeværelse. Udenfor er en stor infinitypool, jacuzzi og to møblerede terrasser. Wauw. Intet mindre.

Dagen går med spa, afslapning og gastronomi blandt andet på fortrinlige Saffron øverst oppe i paradiset med udsigt til hav og nattens fiskerbåde. Du kan gå til lokale restauranter på 10 minutter. Kawin’s Kitchen næsten nede ved landvejen er f.eks. vidt berømmet både for mad og kokkeskole.

Banyan Tree Samui er en sublim finale på denne sommerferie i Thailand. Jeg kunne have skrevet et helt blogindlæg bare om det, men må nok stoppe nu. Kun én ting til sidst – skulle du være i tvivl:

JA, du kan godt holde sommerferie i Thailand!

Vejret i Thailand

Thailand er et stort og langstrakt land, nogle steder en kuperet tange med hav på begge sider, så havtemperaturer, strømme og vinde sætter deres præg på vejret. Du er i troperne, så glem den normale opdeling i årstider med sommer og vinter. I Thailand er vejret vådt eller tørt. Men vådt betyder ikke uafbrudt regn. Og tørt betyder ikke tørke. Uanset hvor du er, kan du året rundt møde tropiske byger. Og uanset årstid, skal du huske rigeligt med solcreme.

Se mere om vejret i Thailand her.

Gæsteblogger

På Nyhavns Verden deler passionerede globetrottere ud af rejseberetninger fra nær og fjern. Personlige indtryk og tips, som vi alle kan drage nytte og blive inspireret af. Har du også oplevet nogle helt enestående, som du gerne vil fortælle om? Så tag fat i din rejserådgiver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

KONTAKT OS