Skip to main content

Familien Trippetti Alminds guide til øhop på Maldiverne

Det er en drøm, der går i opfyldelse, da vi for anden gang i livet har kurs mod Maldiverne. Og en lige så ubeskrivelig stor oplevelse at se atolriget fra luften og lige om lidt skulle udforske nye afkroge af dette paradis.

Familien Trippetti Almind har været på Maldiverne med øhop, barfodsluksus og forkælelse på Sun Aqua Vilu Reef, Sun Siyam Iru Fushi, Six Senses Laamu og Gili Lankanfushi. Læs om alt det, de oplevede i Det Indiske Ocean. Og vær forberedt på, at din rejselyst vækkes!

Fra venstre ses Nikita på 12 år, mor Charlotte, far Peter og Viktor på 16 år. Charlotte er professionel fotograf og rejseskribent, der sammen med sin mand Peter laver spændene rejseartikler.

Første stop: Sun Aqua Vilu Reef

Første stop på vores luksus-familieferie på Maldiverne er Sun Aqua Vilu Reef 4* på atollen Meedhuffushi. Personalet møder os smilende og venlige, mens de serverer friske kokosnødder med sugerør. Derefter bliver vi vist ud til vores smukke strandvilla, hvor Det Indiske Ocean praktisk talt er i vores baghave!

Hej rokke!

Der er gode snorkelspots tæt på vores strandvilla og en skøn hængekøje i vandet, som vi straks svømmer ud til. Farverige og flotte fisk hilser os velkommen i husrevet, der på alle måder er magisk.

Sigtbarheden er fantastisk på Maldiverne og med en behagelig temperatur på 28 grader, mærker du nærmest ikke, om du er over eller under vand. Om aftenen kommer vi ekstra tæt på det forunderlige dyreliv, da majestætiske rokker svømmer helt ind til strandkanten for at få en snack.

Solnedgang over Sun Aqua Vilu Reef

Tropenat under stjernerne

Efter tre dage i strandvillaen, hvor vi har nydt det bløde sand, snorklet og solet, flytter vi ud i en villaerne på pæle i lagunen. Det skal jo også prøves!

Vi springer direkte i havet fra terrassen. Nyder udsigten. Og tilbringer endda en af de lune, tropiske nætter under den åbne stjernehimmel. Aldrig har jeg oplevet så smuk en solopgang som her.

Snorkling med hvalhajer

Noget af det mest unikke vi oplever her, er snorkling med hvalhajer. Der er naturligvis ingen garanti for at møde dem, så vi er ekstra spændte, da vi sejler af sted i speedbåden. Heldigvis spotter vi snart en babyhvalhaj. Og så er det ellers i vandet med os!

Hvad der kan betegnes som verdens største fisk, glider lige nu langsomt forbi os. Så en mere. Og en mere.

Hummeraften på stranden

Den sidste aften på resortet er lørdag, der til vores held er “hummeraften”. De dækker op til os direkte på stranden, hvor vi lader os forkæle med den ene udsøgte ret efter den anden.

Tun med sorte sesamfrø, grillede hummere med svamperisotto og meget mere. Og selv om vi er dejligt mætte, slutter vi aftenen – og første stop på rejsen – af med de næsten kunstfærdige, blødende chokoladekager og hjemmelavet vaniljeis. Mums!

Ankomst til Sun Siyam Iru Fushi

Andet stop: Sun Siyam Iru Fushi

Egen pool og direkte adgang til den smukkeste strand. Sådan ser vores hjem ud på Sun Siyam Iru Fushi 5* i Noonu-atollen, hvor vi de næste fem dage skal bo i en Deluxe Beach Villa med pool.

Villaen har et kæmpe udendørs badeværelse med spabadekar, gyngesofa og udendørsbruser. Og selv om vi igen har det smukke turkise hav lige uden for døren, så er det på alle måder et hit med egen pool! Vi leger i poolen, mens de sødeste flyvende hunde – en af verdens største flagermus – roligt sidder i palmerne og gumler frugt.

Leg og afslapning på Sun Siyam Iru Fushi

All inclusive til seks lækre restauranter

I baren Reflection får vi tropiske drinks mikset med mango, passionsfrugt, ananas, rom og vodka. Bartenderne er utroligt søde, og giver os nye og overraskende drinks hver dag, mens børnene får lækre virgin-drinks af friskpressede frugter.

Normalt forbinder vi ikke all inclusive med vild luksus, men her kan du altså vælge mellem seks restauranter, som alle er helt i top.

Her er franske og italienske restauranter bygget på pæle i lagunen. Japanske delikatesser serveres under palmerne. Thailandske retter med havudsigt og indiske retter ved den tropiske og smukt designede pool. Sådan fortsætter det.

Faktisk har resortet hele 14 restauranter og barer, så der er nok at vælge mellem!

Spaen på Sun Siyam Iru Fushi

En spaoase af østlig mystik

Inden næste øhop lader vi os forkæle i Sun Siyam Iru Fushis spa. Her er det som at træde inden for i en oase af østlig mystik, og vi bliver ført ad snoede stier i haven til vores helt egen spa-afdeling. Her nyder vi de varme og kolde bade, før vi overgiver os til balinesisk par-massage med velduftende citrongræs og muskatolie. Hvad mere kan man ønske sig?

Ankomst til Six Senses Laamu

Tredje stop: Six Senses Laamu

Tredje stop på rejsen er Six Senses Laamu 5+* i Laamu-atollen i det nordlige Maldiverne. Turen hertil går via Malé til Kadhdoo i vandflyver, hvorefter vi går om bord i en speedbåd, der sejler os det sidste stykke ind til resortet.

Et glædeligt gensyn!

Vi har besøgt resortet for fire år siden, og det føles som et kæmpe privilegie at skulle opleve det igen. Mens vi sidder i speedbåden, får vi iskolde citrongræs-duftende klude og kolde mineralvand i duggede vandflasker. Med vinden i håret hen over bølgerne er livet bare skønt, og efter 15 minutter ankommer vi til resortet, hvor vi bliver mødt af et “welcome back”.

Herfra venter fire dage med barfodsluksus. Skoene ligger vi i en bomuldspose. Sådan er det nemlig på Six Senses Laamu: ”No shoes – no news!”.

Six Senses Laamu er et vandparadis for store og små

Fantastisk villa på pæle i vandet

Vores vandvilla er lige så fantastisk, som vi husker den. Skønne og behagelige senge, stor terrasse, første sal med balkon, udendørs bruser, badekar med glasbund og kig til fiskene. Også på toilettet er der vindue i gulvet, og næsten alt er bygget af organiske materialer.

På cykel fra sted til sted

Uden for villaen står cykler klar med vores initialer på nummerpladerne. Vi cykler ad gangbroerne og gennem den grønne jungle, når vi skal rundt på øen, og det er på alle måder en unik oplevelse af frihed.

Gourmet, gourmet, gourmet

En aften cykler vi til gourmetrestauranten Leaf, som ligger midt i junglen, hævet over de økologiske køkkenhaver. Næste aften lader vi os opsluge af den flotte solnedgang fra barens loungesenge, før vi cykler til poolområdet og spiser en lækker menu, der står på friskfanget tunbøf, grillet hummer med friske urter og udsøgte vine. På vej tilbage til villaen stopper vi ved isbaren, der serverer over 42 forskellige slags hjemmelavet is – helt gratis. Svært at modstå!

Husrevet ved Six Senses Laamu

Snorkling med havskildpadder

Vi tager også på en snorkeltur i fornemt selskab med resortets havbiolog, som ved, hvor der er størst sandsynlighed for at møde havskildpadder. Han fortæller, at en skildpadde har lagt æg på stranden, som snart vil klække. Vi skriver os derfor på en liste, så vi kan blive ringet op, når det sker.

Vækkes midt om natten

Og ganske rigtigt! Klokken tre om natten ringer telefonen, og vi cykler spændte hen til det omtalte sted på stranden. En halv time senere begynder babyskildpadderne at komme ud af deres skal, mens de myldrer mod vandet. Vi er alle målløse. Kan det blive meget større?

Ja, åbenbart. 10 meter fra os er en havskildpadde nemlig i gang med at lægge æg. Denne nat glemmer vi nok aldrig!

Sidste stop på rejsen er Gili Lankanfushi

Fjerde stop: Gili Lankanfushi

45 minutter i speedbåd fra Malé tager os til paradiset over alle paradis: Gili Lankanfushi 5+* i den nordlige Male-atol. Her står den på luksus i verdensklasse – stadig på bare tæer.

Som at være alene i paradis

Vi skal bo i en af de overvældende Crusoe Residences på 250 m2, der er indrettet i en luksuriøs Robinson Crusoe-inspireret stil. Eneste vej hertil er med båd, for villaerne ligger midt ude i lagunen.

Her er et stort soveværelse, stor stue, to badeværelser, skøn udendørsterrasse med egen hængekøje ude i havet. Og på 1. sal en balkon med udsigt ud over øen og havet.

Maden på Gili Lankanfushi er virkelig en oplevelse for sig!

Et sanseorgie uden lige

Den første aften er der sørget for bord til os på den japanske fusionsrestaurant By The Sea. Velsmagende, friskt og virkelig godt med ditto betjening, hvor alt lader til at være muligt. Nikita spiser ikke sushi, men stedet tryller, og hun får en skøn ret med and i stedet.

Til morgenmad er der et væld af friske frugter fra alverdens lande og friskpressede juicer. Her er også pandekager, sprøde vafler og croissanter, og mysli i alskens afskygninger står flot på række i store bøtter lavet af udhulede kokosnødder.

Snorkling fra en tømmerflåde

500 meter fra stranden ligger en tømmerflåde, som er et perfekt snorkle-spot. Vi sætter resortets havbiolog i stævne og bliver sat af på tømmerflåden, hvor vi svømmer rundt blandt de flotteste fisk. Det er virkelig skønt og det, at himlen pludseligt åbner sine sluser, giver blot oplevelsen en ekstra dimension.

Det tropiske regnvejr fortsætter det meste af eftermiddagen, så det er en glædelig overraskelse, da personalet uventet besøger vores villa med kakao og kage. Så er der dømt hygge!

Som en drøm, der er gået i opfyldelse

Selvom Gili Lankanfushi er ultimativ luksus med suveræn service, så foregår det på en ualmindelig afslappet og behagelig måde. Som rejsende er vi ikke til den slags service, hvor der står en tjener til rådighed hele tiden. Og her foregår det nærmest i det skjulte, hvor de opdager dine behov, før du selv gør det!

Vores luksus-familieferie på Maldiverne er ved at være ved vejs ende og har på alle måder indfriet vores forventninger. Vi har fået oplevelser for livet, og det føles helt forkert at tage sko på igen!

Gæsteblogger

På Nyhavns Verden deler passionerede globetrottere ud af rejseberetninger fra nær og fjern. Personlige indtryk og tips, som vi alle kan drage nytte og blive inspireret af. Har du også oplevet nogle helt enestående, som du gerne vil fortælle om? Så tag fat i din rejserådgiver.

7 thoughts to “Familien Trippetti Alminds guide til øhop på Maldiverne”

 1. Det lyder fantastisk – men som et lille og vigtig oplysning til alle os der enten er meget interesseret eller måske bare nysgerrige, der kunne det være rart at høre hvad sådan en tur har kostet ??? 😡
  Hvad ville den eks. havde kostet for 2 voksne ?

  1. Hej Flemmning

   Denne rejse er i virkeligheden ret atypisk. Vi anbefaler normalt 1 ø til rejser på 7-10 dage, og evt. 2 øer til rejser på 12-14 dage. De fleste foretrækker en enkelt ø for at komme ned i gear, og fordi det er det mest økonomisk. Vandflyene løber f.eks. hurtigt op – oftest skal man ind om Male og ud igen, og det koster hver gang. Samtidig giver nogle hoteller rabat ved længere ophold alt afhængig af værelse og sæson.

   Denne rejse ville nok koste i omegnen af 250.000 kr. med All Inclusive på Vilu Reef og Iru Fushi og halvpension på Laamu og Gili. Læg hertil lommepenge til øvrige udgifter på Laamu og Gili. Det er nok 1.000-1.500 kr. pr. dag pr. voksen.

   I ovenstående cirka-beløb indgår i 18 overnatninger på fire hoteller, oversøiske fly, skatter og lokaltransport med vandfly og speedbåd, men hold os ikke op på det præcise beløb, for der er så mange elementer i det tal, og alt afhænger af ønsket til værelse, ledige værelser, ledige fly, komfort på fly og så videre.

   Men på flere resorts på Maldiverne kan I få en dejlig ferie til en god pris. Se eksempelvis rejse til Sun Aqua Vilu Reef med 7 nætter: https://www.nyhavn.dk/maldiverne/rejser/all-inclusive-og-romantisk-villa-paa-paele-i-vandet

   Bedste hilsner Anne M., Nyhavn Rejser

  2. Hej Anne
   Jamen det lyder da overkommeligt for de fleste 😉
   Til gengæld så var det også i sådan et prisleje som jeg havde forestillet mig det.
   Tak for en fin forklaring og anbefaling til os der gerne vil besøge Maldiverne, men bare ikke lige har “tid” til den helt store tur – hvor fristende det end lyder 😯😉😃
   Venlig hilsen fra en begejstret Maldiverne fan.
   Flemming Bo Johansen
   PS. Nyhavn Rejser er bare i top 👍

  1. Hej Jette

   Som jeg også skriver til Flemming i ovenstående kommentar, så er det en ret atypisk rejse. Vi anbefaler normalt 1 ø til rejser på 7-10 dage, og evt. 2 øer til rejser på 12-14 dage. De fleste foretrækker en enkelt ø for at komme ned i gear, og fordi det er det mest økonomisk. Vandflyene løber f.eks. hurtigt op – oftest skal man ind om Male og ud igen, og det koster hver gang. Samtidig giver nogle hoteller rabat ved længere ophold alt afhængig af værelse og sæson.

   Denne rejse ville nok koste i omegnen af 250.000 kr. med All Inclusive på Vilu Reef og Iru Fushi og halvpension på Laamu og Gili. Læg hertil lommepenge til øvrige udgifter på Laamu og Gili. Det er nok 1.000-1.500 kr. pr. dag pr. voksen.

   I ovenstående cirka-beløb indgår i 18 overnatninger på fire hoteller, oversøiske fly, skatter og lokaltransport med vandfly og speedbåd, men hold os ikke op på det præcise beløb, for der er så mange elementer i det tal, og alt afhænger af ønsket til værelse, ledige værelser, ledige fly, komfort på fly og så videre.

   Drømmer du om en rejse til Maldiverne til en god pris så kig evt. på denne med 7 nætter på Sun Aqua Vilu Reef: https://www.nyhavn.dk/maldiverne/rejser/all-inclusive-og-romantisk-villa-paa-paele-i-vandet

   Bedste hilsner Anne M., Nyhavn Rejser

 2. Helt fantastisk rejse/ø-hop og alle 4 atoller var skønne på hver sin måde. Maldiverne har siden jeg var barn, været en af mine drømme at komme til. Jeg må sige, at alt lever op til forventningerne og havet er lige så turkis, som på billederne uden nogen former for manipulation med farverne. Denne rejse var nr. 2 rejse til Maldiverne og jeg og min familie vil meget gerne dertil igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

KONTAKT OS