Skip to main content

14 glampingoplevelser, der vil tage dig med storm

Glamping er nutidens svar på glamourøs camping i enestående omgivelser. En rejseform, der bringer dig helt tæt på det lokale, naturen og kulturen. Og giver dig en velfortjent pause langt fra alfarvej med komfort, æstetik og service i højsædet.

Jeg tipper her om 14 unikke glamping-oplevelser i nogle af verdens smukkeste naturområder.

Cardamom Tented Camp, Kardemommebjergene, Cambodja

#1: Ro og safari i Kardemommebjergene

Den bugtende flod er den eneste vej frem til Cardamom Tented Camp på kanten af Botum Sakor Nationalpark i Cambodja. Lejrens blot ni telte er enkle, men til gengæld ligger de i et komplet uforstyrret naturområde, som kun gibbonaber, bjørne og elefanter finder vej til – plus de lokale rangers, der til fods og med kajak tager dig med på eventyrlig junglesafari.

Tip: Læs bl.a. om Mettes oplevelser i Kardemommebjergene her.

Clayoquot Wilderness Resort 5*, British Columbia, Canada

#2: På opdagelse i bjørneland

Rå forfinelse og komplet isolation. Clayoquot Wilderness Resort 5* er glamping, når det er allerbedst. Dit telt har både gulvvarme og rindende vand, og middagen serveres på en af Canadas bedste restauranter. Men uden for lejren møder du ikke en levende sjæl. Kun bjørne, havørne og hvaler, der pruster springvand ude i fjorden.

Bateleur Camp 5*, Masai Mara, Kenya

#3: Big Five i Karen Blixens baghave

Smagfuld og nostalgisk kolonitid møder moderne luksus i et af Afrikas smukkeste og rigeste safariområder, Kenya. Bateleur Camp 5* er som taget ud af Out of Africa – der i øvrigt er filmet lige rundt om hjørnet. Her bliver du vækket af løvernes brøl og ser titusinder af gnuer på migration fra terrassen. Efter dagens game drive vasker du støvet af i poolen, inden den står på cocktails i solnedgangen.

Lak Lake Tented Camp, Lak Lake, Vietnam

#4: Rismarker, vandfald og lokalliv

Risbønderne tilser deres marker, og fiskerne sejler ud på den spejlblanke sø, som de har gjort i generationer. Lak Lake i det vietnamesiske højland er et af de få steder, hvor tiden endnu står stille, og hvor du tvinges helt ned i tempo. Lejren er opkaldt efter søen – Lak Lake Tented Camp, Vietnam.

Her er luksus lig med ro og nærvær – både med dine medrejsende og de lokale, der åbenhjertigt byder dig indenfor.

Sal Salis 5*, Cape Range Nationalpark, Australien

#5: Mellem outback og koralrev

På land venter outbackens røde kløfter med emuer, kænguruer og varaner. Til havs tager det frodige koralrev, de magelige hvalhajer og migrerende pukkelhvaler imod. Og på sandstranden midt mellem de to bor du på Sal Salis 5*. Med hængekøje på terrassen og solnedgange i klitterne. Ingen steder oplever du Western Australias vilde natur mere intenst end her!

The Highlands 5*, Ngorongoro Crater, Tanzania

#6: Science fiction under Tanzanias stjerner

I et afsides hjørne af Tanzanias Ngorongoro-krater inviterer The Highlands 5* dig indenfor til en safarioplevelse, du aldrig glemmer. Dit telt er bygget som en futuristisk kuppel, der gemmer sig mellem trætoppene på vulkanens skråning.

Udefra minder lodgen mest af alt om noget fra en science fiction-film, men bag kanvassen gemmer sig hverken grønne marsmænd eller mystiske laboratorier. Kun al den komfort og luksus, du kan drømme om kombineret med store safarieventyr.

Skylodge Adventure, Andesbjergene, Peru

#7: Glamping med et twist

Er du til glamping på kanten, er Skylodge Adventures i Perus Andesbjerge lige noget for dig. 400 meter over jorden har et hold naturentusiaster spændt tre gennemsigtige kapsler fast på en bjergside. Det lyder som et vanvittigt projekt, og vanvittigt er nok også en af de tanker, der strejfer dig, når du første gang står ansigt til ansigt med dit soveværelse for natten. Men det er netop det, der gør lodgen så fantastisk. Du zipliner eller klatrer dertil, spiser middag og overnatter under stjernehimlen – over Den Hellige Inkadal!

Elephant Hills, Khao Sok, Thailand 

#8: Flydende telte i Thailands jungle

En time på den magiske Cheow Larn Lake bringer dig til Elephant Hills Rainforest Camp. Telte ligger på flydende rafter, og selv om du kan se junglen lige bag lejren, er der ingen forbindelse til land. Ej heller signal på din mobiltelefon. Så du overgiver dig til roen og nyder en velfortjent pause fra hverdagen. Du sejler i kajak og spotter efter aber. Om aftenen falder du i søvn, mens stjernerne glimter gennem teltdugen. Hvornår er du sidst stået op til gibbonabernes morgensang?

Tip: Læs om Annes rejseoplevelser på Elephant Hills her.

Kasbah Tamadot 5*, Atlasbjergene, Marokko

#9: Berbertelt og pool i Atlasbjergene

Kasbah Tamadot 5* er en del af Richard Bransons eksklusive hoteller, der er kendt verden over for deres høje standard og unikke beliggenhed. Her inviteres du indenfor til femstjernet livsnyderi med udsigt til Atlasbjergene og smukke dale med floder, skove og stier.

Start eksempelvis din rejse med et par dage i farverige Marrakesh og tag så til Kasbah Tamadot for forkælelse og afslapning. Du bor i et stort berbertelt med luksus i højsædet og egen pool på terrassen og kan nyde alt fra traditionelle, marokkanske retter til hammambade.

Shinta Mani Wild 5+*, Kardemommebjergene, Cambodja

#10: Vild luksus i den vilde regnskov

Forestil dig et 100 m2 luksustelt på pæle over en brusende flod. Tilsæt designerluksus og all inclusive med gastronomi og spa ad libitium. Så har du Shinta Mani Wild 5+* i Cambodja.

15 luksustelte spreder sig over 1,5 kilometer ved Tmor-floden dybt inde i Kardemommebjergenes regnskove mellem Bokor National Park og Kirirom National Park. Fra din veranda har du forbløffende udsigt over junglen og floden, og de raffinerede designdetaljer af den verdensberømte Bill Bensley leder tankerne hen på kolonitidens overdådighed – med strejf af Indiana Jones. Udforsk også junglen med lejrens rangere!

Hintok River Camp, Kanchanaburi, Thailand

#11: Total ro øst for Bangkok

Sjældent finder man et resort med en så fascinerende beliggenhed som Hintok River Camp i Kanchanaburi-provinsen øst for Bangkok i Thailand. Fra luksusteltene har du udsigt til floden og junglen, der vokser frodigt op af bjergene i det fjerne. Floden er som en naturlig pool, men du kan også sejle kano eller longtailbåd. Vandre og se alt fra vandfald til grotter og templer.

1000 Nights Camp, Wahiba, Oman

#12: Beduinlejr i Omans ørken

Er du på udkig efter et arabisk eventyr, har 1000 Nights Camp i Oman svaret. Eventyret starter allerede på vejen hertil, hvor du kører 4WD gennem den okkerrøde ørken og over bløde sanddyner. Beduinlejren er som en lille landsby forbundet af stier og indhyllet af sandklitter. Skal du direkte i poolen? Eller starte med en dejlig middag i restauranten, som serverer traditionelle, arabiske retter?

Senere rider du kameler, smager omansk kaffe hos en lokal beduinfamilie, prøver henna-maling og nyder en rolig aften ved bålet.

Ventana Big Sur 4*, Californien, USA

#13: Dybt inde i redwoodskoven

De gamle redwoodtræer strækker sig ind i himlen omkring Ventana Big Sur 4* i Californien. Om dagen nyder du lodgens mange faciliteter lige fra gastronomi til de to pools og japanske, varme bade i spaen. Når mørket trænger sig på, overgiver du dig til roen i skoven, bladenes rislen og bålets knitren, før du går til køjs i dit luksustelt. Lad krop og sjæl slappe af og tag skovens magiske stemning helt ind.

Madulkelle Tea & Ecolodge 3+*, Kandy, Sri Lanka

#14: Balsam for sjælen i Sri Lankas højland

Madulkelle Tea & Ecolodge 3+* vågner du op til fuglesang og smager på den friske bjergluft. Lodgen ligger på en teplantage tusind meter over havets overflade, og mens morgendisen letter, nyder du en kop kaffe på din veranda. Det er morgener som disse, hvor du for alvor mærker, at det er ferie.

Tiden er helt din egen, og måske du bare bliver siddende her lidt endnu? De fleste har i hvert fald svært ved at løsrive sig fra udsigten til højlandets dale, vandfald og bjerge …

Anne Sparresø Merklin

Anne Sparresø Merklin (f. 1990) er tekstforfatter hos Nyhavn Rejser. Hun har oplevet det meste af Europa, udforsket Sydafrika på hesteryg og mærket magien strømme flere steder i Asien. Det er især natur- og dyreoplevelser, der trækker. Men luksus og badeferie er også højt på listen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *