Skip to main content

Guide: 4 store rejsetrends, som du skal holde øje med lige nu

Endelig. Følelsen af Seychellernes sand mellem tæerne, løvens brøl over Masai Mara og lyden af rislende vand i Kaga Onsens skove. Det er igen tid. Tid til at drage ud på nye eventyr og opleve verden sammen. Men har danskernes rejsedrømme forandret sig en smule i kølvandet på corona-pandemien?

Det oplever vores rejserådgivere, som har samlet 4 store rejsetrends, du skal holde øje med lige nu.

#1 Alenetid i naturen

Efter utallige måneder med afstandskrav og hjemmearbejde er behovet for nærvær stort, men samtidig vil mange stadig gerne undgå de store mængder – ligesom man i højere grad er blevet inspireret til at være i naturen og genfinde forbindelsen under den åbne himmel. Den eksklusive alenetid med naturen og tid til fordybelse har fået en meget større plads, og der en tendens til, at man rejser med et ønske om at være lige midt i oplevelsen og have den for sig selv.

Tip: Tag eksempelvis på glamping i Bolivias saltørken eller overnat i en glashytte på New Zealands sydø.

#2 Velvære og indre ro

Yoga, meditation, spa og massage. Corona-pandemien har mindet mange om, at man skal huske at passe på sig selv. Mentalt og fysisk. Derfor er der også en tendens til, at flere vægter velvære for krop og sjæl på deres rejser. Det kan være i form af ophold på unikke retreats og traditionelle refugier som f.eks. de japanske ryokans med deres skønne onsen-bade.

Men der er også et væld af luksusresorts, som har wellness i hjertet af deres koncept, bl.a. Six Senses Resorts & Spas og COMO Hotels & Resorts, sidstnævnte er kendt for sit spa-koncept COMO Shambhala.

#3 One Island, one Resort

Mange har vænnet sig til en mere isoleret tilværelse væk fra travlhed, mylder, larm og store mængder. Måske vil du også gerne bibeholde roen, den mentale – og den fysiske plads – til bare at være dig selv?!

Der er flere måder at gøre det på, men hvad er mere oplagt end et luksusresort på din helt egen ø? Og gerne et af de steder, man kun kan komme til med privat vandflyver! Maldiverne er af gode grunde stjernen, når det kommer til ”One Island, one Resort”, men der er også mange andre perler gemt i sandet.

#4 Sammen med dem, du holder af

Endelig kan vi samle familien og vennerne igen. Dele oplevelser og livets gode stunder på tværs af generationer. Nøglen til en god generationsrejse er at finde den rigtige balance mellem de fælles oplevelser og forskellige ønsker. Hvad vil I opleve, hvor langt vil I flyve og hvordan vil I bo? Skal det f.eks. være i en privat villa med pool, hvor I kan være helt jer selv, eller et luksusresort med mange udbud og aktiviteter for alle aldre?

Se eksempelvis mod Trou aux Biches 5* på Mauritius, hvor I kan bo i en villa med 2 eller 3 soveværelser.

Berit Algren Bonde

Berit har været produktchef for Asien hos Nyhavn Rejser siden 2017, men har arbejdet i rejsebranchen siden 2004. Hun er ekspert i Thailand og Vietnam, og har sammenlagt boet i Asien i 10 år. Når hun rejser, er det især de autentiske oplevelser med lokalliv i øjenhøjde, smuk natur langt ude på landet eller dykkerlivet under vandoverfladen, som hun søger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

KONTAKT OS