Skip to main content

Familien Vendelbos tips til luksus og langfart med 3 små børn

Det er fantastisk at rejse med børn. Alligevel er mange forældre tilbageholdende med at tage børnene med på længere rejser.

Det gælder imidlertid ikke Familien Vendelbo Meyhoff, der har været med Nyhavn Rejser i Thailand med 3 børn under 9 år. Læs om deres erfaringer her – og få deres bedste tips til at rejse langt med børn, så du også kan sikre, at familieferien bliver en succes.

Forkælelse for alle

Familien Vendelbo Meyhoff bor i København og har som så mange andre børnefamilier en travl hverdag. Derfor gælder det om at få så meget kvalitetstid som muligt, når familien holder fri. Sjove oplevelser, hvor alle kan være med. Og forkælelse i en grad, så alle for alvor mærker, at det er ferie.

Familieferie i Thailand

På deres seneste rejse var Familien Vendelbo Meyhoff i Thailand, hvor de boede på luksushotellet Six Senses Yao Noi. Og her fik de en fantastisk familieferie. De badede i deres private pool. Kørte tuk-tuk rundt på øen. Spiste masser af god mad og is. Sejlede i longtailbåd. Mødte aber, vandbøfler og meget mere.

Luksus er ikke kun for voksne

”Det var helt fantastisk at holde ferie på Six Senses Yao Noi!”, fortæller Rasmus og Ida-Eline begejstret, da vi møder dem efter deres hjemkomst.

”Atmosfæren var så jordnær og rolig, som det overhovedet kan blive, og alting foregik i slowmotion med plads til nærvær, afslapning og leg. Samtidig mødte vi overalt på hotellet et serviceniveau, du skal lede længe efter. Det betyder meget, når du rejser med børn.”

Helt trygge i egen poolvilla

På Six Senses Yao Noi boede familien i en stor villa med egen pool og en fænomenal udsigt til Phang Nga-bugtens grønspættede kalkstensklipper.

”Mange vil måske være bekymrede for at bo med små børn i en villa med egen pool, der ikke er skærmet af. Men det var virkelig intet problem for os. Som forælder holder du jo altid øje med dine børn – især de mindste. Vi er vilde med poolvillaer og den plads og frihed, der følger med.”

Tip 1: Medbring badebassin til de mindste. ”Vi vidste, at poolen var for dyb til Alberte, så vi tog et lille, oppusteligt badebassin med til hende. Så var poolen ikke nær så fristende.”

Tag børnene med på udflugt

Ifølge Ida-Eline og Rasmus skal børnefamilier heller ikke holde sig tilbage fra at tage på ture uden for resortet. Men programmet skal selvfølgelig tilpasses, så både børn og voksne synes, at det er sjovt.

For Villads, Freya-My og Alberte var det både sjovt og lærerigt at tage på eventyr uden for resortet.

”Børn kan meget mere, end vi voksne tror. Det er blot vigtigt at tale med dem på forhånd, så de er forberedte og har en idé om, hvad der skal ske. Vores rejserådgiver hos Nyhavn Rejser havde planlagt hele rejsen for os hjemmefra, så vi var sikre på, at alle udflugterne passede til os.”

Tip 2: Brug en privat guide. ”Vi havde privat guide og transport på alle udflugter. Det gav os frihed til at søge væk fra andre turister, så vi fik ro omkring os. Og frihed til undervejs at vurdere, hvor meget mere børnene havde lyst til.”

Planlægning er nøgleordet

Kombinationen af, at familien var godt forberedte, og at de havde alle detaljer på plads hjemmefra, gav særligt Ida-Eline og Rasmus mere overskud til at slappe af og være spontane på ferien.

”Her var det en god tryghed for os at have Nyhavn Rejser med ind over. Så vidste vi, at kvaliteten var i orden, og at vi nemt kunne få hjælp, hvis noget gik galt.”

Tip 3: Lav en pakkeliste – og brug den! ”Vi vidste eksempelvis, at vi skulle ud at sejle, så vi tog en redningsvest med til Alberte. På den måde var vi sikre på at have en i hendes størrelse. Det gav ro i sindet. Og sådan er det jo med al forberedelse.”

Glem ikke mor og far

Selv om en familieferie skal afstemmes børnenes behov og formåen, er det vigtigt at huske, at det også skal være ferie for mor og far.

For Ida-Eline og Rasmus betød det eksempelvis, at de indimellem skiftedes til at være sammen med børnene, mens den anden dyrkede fitness eller yoga. Og når børnene hyggede sig med Lego, tegnegrej eller en eftermiddagsfilm på iPad’en, kunne Ida-Eline og Rasmus sammen nyde et godt glas vin på terrassen.

Tip 4: Book en barnepige. ”Til aftensmaden havde vi masser af kvalitetstid, fordi vi bookede en barnepige på resortet. Mens vi hyggede med hinanden og de store børn, var barnepigen sammen med Alberte, der gerne ville lege, så snart hun var færdig med at spise.”

Vilde med at rejse langt med børn

Alt i alt har familien Vendelbo Meyhoff haft en fantastisk rejse til Thailand. Og Ida-Eline og Rasmus er bestemt ikke færdige med at rejse langt med deres børn.

”Faktisk har vi allerede planlagt de næste mange rejser,” fortæller de. Sommerferien går til Six Senses Kaplankaya 5* i Tyrkiet, efterårsferien går til The St. Regis Mauritius Resort 5*, og så skal familien også opleve Bali sammen.

Vi ønsker dem rigtig god ferie!

Del dine erfaringer

Har du også rejst langt med små børn? Fortæl os om dine bedste tips og oplevelser i kommentarfeltet neden for.

Gæsteblogger

På Nyhavns Verden deler passionerede globetrottere ud af rejseberetninger fra nær og fjern. Personlige indtryk og tips, som vi alle kan drage nytte og blive inspireret af. Har du også oplevet nogle helt enestående, som du gerne vil fortælle om? Så tag fat i din rejserådgiver.

2 thoughts to “Familien Vendelbos tips til luksus og langfart med 3 små børn”

  1. Spændende at følge med. Vi er en del der er medlemmer af de berejste klub som selv har rejst meget inden børn og nu rejser med børn. Selv var vi for 1 år siden i Vietnam med 3 børn på 2, 3 og 5 år. Vi rejste fra Hanoi, Halon Bay, Nihn Bihn, hele vejen syd over med lokalt nattog til mekong deltaet og sluttede af med en uge på phu cock med luksus. Vores klare oplevelse er at forberede børnene, altid have deres bamse eller noget de er trygge ved med, sætte tempoet lidt ned og svare på nogen af deres mange spørgsmål ved at gå i dialog med de lokale man møder i supermarkedets legeland, legeplads, besøge en børnehave etc. Veksle mellem oplevelser for børn (i ho Chi mihn) blev dagen brugt i zoo, til geneæld fik vi oversat de gamle kongebyer til ninjago universet og alle havde en fest. Altid snack og vand ved hånden og ind imellem koble fra med en hviledag på hotellet. Ofte tog vi mad med på værelset om aftenen, da de var for trætte og det bare gav mindre stress for alle mand. Men kan klart bakke op, kom afsted også selvom turen foregår med knap så meget luksus 😊

    1. Hej Helle

      1000 tak for dine tips. Vi er helt enige, man kan sagtens rejse med børn uanset alder. Det handler bare om at planlægge rejsen, så der både er oplevelser i børne- og voksenhøjde. At tale med børnene om det, der skal ske på dagen er også altid en god idé. På den måde er livet på en rejse jo ikke så anderledes end herhjemme 🙂 Og du har ret, luksus er på ingen måde en forudsætning for at få en god familierejse. Men har man lyst til en sådan rejse, er det også rart at vide, at det på ingen måde er en begrænsning.

      Bedste hilsner Anne, Nyhavn Rejser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

KONTAKT OS