Blue Palace, Grækenland

Europas smukkeste havudsigter

Del indlægget påShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Udsigten er hele formålet med at rejse ud. Vi vil se på noget andet end de hjemlige rammer, og intet kan som en billedskøn udsigt hjælpe os ned i gear ved konstant at minde os om, at vi er milevidt fra hverdagens trummerum.

Her er fem europæiske hoteller, der har formået at skabe en unik totaloplevelse ved at tænke udsigter ind i design og arkitektur fra start til slut.

Aldrig mere grå beton og dunkle baggårde

Når du rejser på ferie, skal udsigten bare spille. Hvem har ikke prøvet at få en ferie ødelagt, fordi hotelværelset vendte ud mod en grim kontorbygning eller en trøstesløs parkeringsplads? Intet er mere skuffende, end hvis det visuelle ikke lever op til forventningerne.

Fokus på totaloplevelsen

Derfor arbejder de allerbedste hoteller også ihærdigt på at udnytte deres beliggenhed til fulde. Det handler ikke kun om værelset, men om alle retninger, dit blik falder på din færd rundt på hotelområdet. De bedste hoteller har forstået, at udsigten er altafgørende for totaloplevelsen.

Læs også: 5 hoteller på kanten – og hvordan du kommer derhen

Kun en smuttur væk

Nogle hoteller er naturligvis dygtigere til dette end andre, og du behøver ikke at bruge timer og dage på at rejse rundt på den anden side af jordkloden for at finde de bedste.

Nogle af mine største favoritter gemmer sig i vores egen baghave.

KRETA: Blue Palace – A Luxury Collection Resort & Spa

Der er en grund til, at Kreta er danskernes græske favoritø. De smule vande og lyse kalkstensklipper giver øens bugter en hel særlig, lys og klar blå farve, der indbyder til badning for store og små fra forår til efterår.

Af samme årsag er det efterhånden blevet ualmindeligt svært at finde uforstyrrede kroge på Kreta. Det har vi imidlertid fundet på Blue Palace – A Luxury Collection Resort & Spa uden for Heraklion, der efter min mening er et af Europas allerbedste resorts med service, gastronomi og atmosfære i international topklasse.

Vælg en suite med egen pool, og læn dig så bare tilbage. Billederne taler for sig selv.

Jumeirah Port Soller, Mallorca

MALLORCA: Jumeirah Port Soller Hotel & Spa

På en anden dansk ferieklassiker, Mallorca, hænger Jumeirah Port Soller Hotel & Spa og klamrer sig til klippeskråningen. Her er alle indtryk knyttet an til følelsen af at balancere på en knivsæg mellem himmel og hav.

Hotellets bygninger er omkranset af duftende cistrustræer og ligger spredt ud over skråningen i forskellige niveauer. En ny udsigt melder sig om hvert et hjørne, og øjnene ser sig aldrig mætte. Det gør de heller ikke i resortets restauranter, hvor havets rige gaver tilberedes til perfektion.

HALKIDIKI: Eagles Palace

Den luksuriøse ørneborg troner over Halkidiki, en autentisk og ærkegræsk halvø med tre klaverfingerlignende landtanger, der strækker sig sydover ud i Middelhavet. Den ene smukkere end den anden.

Du skal bo på den tredje og allermest uspolerede, klos op ad munkerepublikken Athos, ud til en lille bugt med udsigt til småøer og den midterste finger, der bryder horisonten med blide, grønklædte bakkedrag.

Eagles Palace har du tilmed masser af plads, privat, børnevenlig sandstrand og store familiesuiter.

VULCANO: Therasia Resort Sea & Spa

På den lille ø Vulcano nord for Sicilien ligger Therasia Resort Sea & Spa med ikke alene en guddommelig udsigt over Middelhavet, men også en aktiv vulkan i baghaven.

Hotellet er opført af lokale naturmaterialer og vulkanske sten, og terrasser og infinity pools er strategisk vinklet, så du overalt bliver mødt med blå nuancer, der glider over i rosa og orange, når solen går ned bag De Æoliske Øer.

Spaen rummer bl.a. en indendørs pool med havvand. Her omfavnes havet fra inderst til yderst.

PELOPONNES:  The Westin Resort Costa Navarino

På Peloponnes kan du finde en sand ferieperle i en helt uberørt afkrog af den ellers travle græske halvø. Resortet byder på masser af aktiviteter for børn og voksne – lige fra golf til gokarts – men det bedste ved The Westin Resort Costa Navarino er stadigvæk beliggenheden. Og det siger ikke så lidt.

Her er lange sandstrande, olivenlunde og frugtplantager, og det skrånende landskab leder jer blidt, men konstant ned mod vandet. Skal det være rigtig godt, så vælg en Premium Infinity Suite med egen pool og en havudsigt, der fylder hele horisonten.

Maria Andkær Øien

Maria Andkær Øien (f. 1981) har været rejserådgiver hos Nyhavn Rejser siden 2013. Hun er ekspert i både Europa, Hawaii, Bali, Thailand, Mauritius og Seychellerne. Maria elsker nemlig at rejse i øst og vest og at møde nye kulturer sammen med sin familie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *