Skip to main content

8 bud på Europas smukkeste havudsigter

Intet kan som en billedskøn udsigt hjælpe os ned i gear ved konstant at minde os om, at vi er milevidt fra hverdagens trummerum. Se 8 luksusresorts i Europa, der har formået at skabe en unik totaloplevelse ved at tænke udsigter ind i design og arkitektur fra start til slut. Hvor skal du hen næste gang?

1. KRETA: Blue Palace – A Luxury Collection Resort & Spa

Der er en grund til, at Kreta er danskernes græske favoritø. De lyse kalkstensklipper giver øens bugter en hel særlig, lys og klar blå farve, der indbyder til badning for store og små fra forår til efterår.

Af samme årsag er det efterhånden blevet ualmindeligt svært at finde uforstyrrede kroge på Kreta. Det har vi imidlertid fundet på Blue Palace – A Luxury Collection Resort & Spa uden for Heraklion, der efter min mening er et af Europas allerbedste resorts med service, gastronomi og atmosfære i topklasse.

Vælg en suite med egen pool og læn dig så bare tilbage …

2. IBIZA: Nobu Hotel Ibiza Bay

Bådene vugger blidt på vandet i Talamanca-bugten. Du har netop sat dig til rette i de bløde loungemøbler og nyder den fredfyldte kulisse, ligesom du gjorde i går og dagen forinden … På Nobu Hotel Ibiza går ferielivet sin gang med afslapning, forkælelse og mere afslapning.

Et besøg i spaen er også uundgåeligt. Det er nemlig Six Senses Spa’s, som står bag og tager sig af dig på alle tænkelige måder med skønhedsbehandlinger og wellness. Glæd dig også til dejlige middage med fødderne i sandet, bølgernes brusen i baggrunden og stjerner på himlen!

3. SICILIEN: Belmond Villa Sant’Andrea

Belmond Villa Sant’Andrea ligger lige ud til den maleriske Mazzarò-bugt med privat sandstrand, solstole og håndklæder til hotellets gæster. Bliver du tørstig, serverer strandbaren cocktails og smoothies. Trænger du i stedet til nyt perspektiv på havudsigten, kan du hænge på kanten af infinity-poolen og nyde synet af det smaragdgrønne hav med dramatiske klipper i det fjerne.

4. HALKIDIKI: Søstrene ved det hellige bjerg Atos

Bare tanken om Grækenlands sol, varme og dejlige mad får pulsen ned. Ved det hellige bjerg Atos på Halkidiki kan du nyde det og mere til på de to 5* søsterresorts Eagles Palace og Eagles Villas.

Hotellerne spreder sig over ud et bakkedrag ned mod den private sandstrand. Øverst er eksklusive poolvillaer med masser af plads. Længere nede er lige så vidunderlige værelser i rammer, der har givet medlemskab af Small Luxury Hotels of the World. Udfordringen er, at vælge mellem to så dejlige søstre.

5. VULCANO: Therasia Resort Sea & Spa

På den lille ø Vulcano nord for Sicilien ligger Therasia Resort Sea & Spa med ikke alene en guddommelig udsigt over Middelhavet, men også en aktiv vulkan i baghaven.

Hotellet er opført af lokale naturmaterialer og vulkanske sten, og terrasser og infinity pools er strategisk vinklet, så du overalt bliver mødt med blå nuancer, der glider over i rosa og orange, når solen går ned bag De Æoliske Øer. Spaen rummer bl.a. en indendørs pool med havvand.

Her omfavnes havet fra inderst til yderst.

6. TENERIFE: Ritz-Carlton Abama

Ritz-Carlton Abama ligger formidabelt på kanten af maleriske klipper, der fører ned til en lille, lækker sandstrand, du kun skal dele med resortets gæster. Her kan du komme så langt op eller ned i gear, du vil. Blandt udvalget er f.eks. ti restauranter, hvoraf to har opnået en Michelin-stjerne. Spa og wellness-område med hammam, jacuzzi og isgrotte. Syv pools, syv tennisbaner og golfbane.

Her mærker du for alvor, at det er ferie!

7. ALGARVE: Pine Cliffs – A Luxury Collection Resort

På Algarvekysten i Portugal ligger Pine Cliffs – A Luxury Collection Resort på toppen af klipperne med en gudesmuk strand lige nedenfor. Stranden er den 7 km lange Falésia-strand, som I kommer til via en panoramaelevator eller en sti, hvor I går mellem de imponerende, orange klipper. En del af stranden er forbeholdt resortets gæster.

Resortet breder sig ud mellem pinjetræerne med et utal af faciliteter og en golfbane i baghaven. Glæd jer til at sidde i champagnebaren Mirador med uendelig udsigt over Atlanterhavet.

8. MALLORCA: Jumeirah Port Soller Hotel & Spa

På en anden dansk ferieklassiker, Mallorca, hænger Jumeirah Port Soller Hotel & Spa og klamrer sig til klippeskråningen. Her er alle indtryk knyttet an til følelsen af at balancere på en knivsæg mellem himmel og hav.

Hotellets bygninger er omkranset af duftende cistrustræer og ligger spredt ud over skråningen i forskellige niveauer. En ny udsigt melder sig om hvert et hjørne, og øjnene ser sig aldrig mætte. Det gør de heller ikke i resortets restauranter, hvor havets rige gaver tilberedes til perfektion.

Læs også: 5 paradisiske strande – og hvordan du kommer derhen

Maria Andkær Øien

Maria Andkær Øien (f. 1981) har været rejserådgiver hos Nyhavn Rejser siden 2013. Hun er ekspert i både Europa, Hawaii, Bali, Thailand, Mauritius og Seychellerne. Maria elsker nemlig at rejse i øst og vest og at møde nye kulturer sammen med sin familie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

KONTAKT OS