Skip to main content
Blue Palace, Grækenland

Europas smukkeste havudsigter

Når vi rejser, vil vi se på noget andet end de hjemlige rammer. Her kan intet som en billedskøn udsigt hjælpe os ned i gear ved konstant at minde os om, at vi er milevidt fra hverdagens trummerum.

Her er 6 hoteller i Europa, der har formået at skabe en unik totaloplevelse ved at tænke udsigter ind i design og arkitektur fra start til slut.

Fokus på totaloplevelsen

Når du rejser på ferie, skal udsigten bare spille. Hvem har ikke prøvet at få en ferie ødelagt, fordi hotelværelset vendte ud mod en grim kontorbygning eller en trøstesløs parkeringsplads? Intet er mere skuffende, end hvis det visuelle ikke lever op til forventningerne.

Derfor arbejder de allerbedste hoteller også ihærdigt på at udnytte deres beliggenhed til fulde. Det handler ikke kun om værelset, men om alle retninger, dit blik falder på din færd rundt på hotelområdet. De bedste hoteller har forstået, at udsigten er altafgørende for totaloplevelsen.

Kun en smuttur væk

Nogle hoteller er naturligvis dygtigere til dette end andre, og du behøver ikke at bruge timer og dage på at rejse rundt på den anden side af jordkloden for at finde de bedste.

Nogle af mine største favoritter gemmer sig i vores egen baghave.

1. KRETA: Blue Palace – A Luxury Collection Resort & Spa

Der er en grund til, at Kreta er danskernes græske favoritø. De smule vande og lyse kalkstensklipper giver øens bugter en hel særlig, lys og klar blå farve, der indbyder til badning for store og små fra forår til efterår.

Af samme årsag er det efterhånden blevet ualmindeligt svært at finde uforstyrrede kroge på Kreta. Det har vi imidlertid fundet på Blue Palace – A Luxury Collection Resort & Spa uden for Heraklion, der efter min mening er et af Europas allerbedste resorts med service, gastronomi og atmosfære i international topklasse.

Vælg en suite med egen pool, og læn dig så bare tilbage. Billederne taler for sig selv.

Jumeirah Port Soller, Mallorca

2. MALLORCA: Jumeirah Port Soller Hotel & Spa

På en anden dansk ferieklassiker, Mallorca, hænger Jumeirah Port Soller Hotel & Spa og klamrer sig til klippeskråningen. Her er alle indtryk knyttet an til følelsen af at balancere på en knivsæg mellem himmel og hav.

Hotellets bygninger er omkranset af duftende cistrustræer og ligger spredt ud over skråningen i forskellige niveauer. En ny udsigt melder sig om hvert et hjørne, og øjnene ser sig aldrig mætte. Det gør de heller ikke i resortets restauranter, hvor havets rige gaver tilberedes til perfektion.

3. HALKIDIKI: Søstrene ved det hellige bjerg Atos

Bare tanken om Grækenlands sol, varme og dejlige mad får pulsen ned. Ved det hellige bjerg Atos på Halkidiki kan du nyde det og mere til på de to 5* søsterresorts Eagles Palace og Eagles Villas.

Hotellerne spreder sig over ud et bakkedrag ned mod den private sandstrand. Øverst er eksklusive poolvillaer med masser af plads. Længere nede er lige så vidunderlige værelser i rammer, der har givet medlemskab af Small Luxury Hotels of the World. Udfordringen er, at vælge mellem to så dejlige søstre.

4. VULCANO: Therasia Resort Sea & Spa

På den lille ø Vulcano nord for Sicilien ligger Therasia Resort Sea & Spa med ikke alene en guddommelig udsigt over Middelhavet, men også en aktiv vulkan i baghaven.

Hotellet er opført af lokale naturmaterialer og vulkanske sten, og terrasser og infinity pools er strategisk vinklet, så du overalt bliver mødt med blå nuancer, der glider over i rosa og orange, når solen går ned bag De Æoliske Øer. Spaen rummer bl.a. en indendørs pool med havvand. Her omfavnes havet fra inderst til yderst.

5. TENERIFE: Ritz-Carlton Abama

Ritz-Carlton Abama ligger formidabelt på kanten af maleriske klipper, der fører ned til en lille, lækker sandstrand, du kun skal dele med resortets gæster. Her kan du komme så langt op eller ned i gear, du vil. Blandt udvalget er f.eks. ti restauranter, hvoraf to har opnået en Michelin-stjerne. Spa og wellness-område med hammam, jacuzzi, isgrotte og behandlinger. Syv pools, syv tennisbaner og 18-hullers golfbane. Ja, forkælelsesniveauet er tårn højt og omgivelserne så fortryllende, at du for alvor mærker, det er ferie.

6. ALGARVE: Pine Cliffs – A Luxury Collection Resort

På Algarvekysten i Portugal ligger Pine Cliffs – A Luxury Collection Resort på toppen af klipperne med en gudesmuk strand lige nedenfor. Stranden er den 7 km lange Falésia-strand, som I kommer til via en panoramaelevator eller en sti, hvor I går mellem de imponerende, orange klipper. En del af stranden er forbeholdt resortets gæster.

Resortet breder sig ud mellem pinjetræerne med et utal af faciliteter og en golfbane i baghaven. Glæd jer til at sidde i champagnebaren Mirador med uendelig udsigt over Atlanterhavet.

Læs også: 5 hoteller på kanten – og hvordan du kommer derhen

Maria Andkær Øien

Maria Andkær Øien (f. 1981) har været rejserådgiver hos Nyhavn Rejser siden 2013. Hun er ekspert i både Europa, Hawaii, Bali, Thailand, Mauritius og Seychellerne. Maria elsker nemlig at rejse i øst og vest og at møde nye kulturer sammen med sin familie.

Maria Andkær Øien

Maria Andkær Øien

Maria Andkær Øien (f. 1981) har været rejserådgiver hos Nyhavn Rejser siden 2013. Hun er ekspert i både Europa, Hawaii, Bali, Thailand, Mauritius og Seychellerne. Maria elsker nemlig at rejse i øst og vest og at møde nye kulturer sammen med sin familie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

KONTAKT OS