Skip to main content

Mit andet Thailand fra jungle til templer

Thailand er kendt for skønne strande, smukke tropeøer og de store templer i Bangkok. Men i nord har jeg oplevet et helt andet Thailand. Tag med til enestående natur og fascinerende kultur.


Det andet Thailand er tæt jungle, kæmpestore søer, etniske minoriteter, bjerge og gribende historie. Her kan du møde livet langt fra alfarvej og få oplevelser, der gør rejsen til Thailand til meget mere end bare en badeferie.

Trekking i Thailands tætte jungle

Vil du ind i den ægte og tætte jungle? Langt ind? Så skal du på seks dages eventyr til Umphang med tre dages trekking. Jeg har været der, og det er præcis så vildt, som det lyder.

Du flyver fra Bangkok til Mae Sot i det nordvestlige Thailand, hvor der er velkomstmiddag og overnatning. Dagen efter ser du det lokale marked og kører gennem landsbyer og forbi vandfald ned i dalen mod Umphang.

Rafting og trekking gennem junglen

Natten tilbringer du i en simpel hytte, og så skal du på rafting ad floden gennem junglen. Du passerer varme kilder og vandfald, du kan bade i. Efter frokost snører du vandreskoene og går gennem junglen til en teltlejr. Her er du omgivet af vidunderlig natur og hygge omkring lejrbålet.

Sådan fortsætter dagene med jungletrek og badeture i vandfald, heriblandt Thee Lor Su, det største vandfald i Sydøstasien og det sjettestørste i verden! Du kan høre det buldre på lang afstand, når du nærmer dig gennem junglen.

Karen-stammens landsby

Du får også et berigende møde med dagligdagen i en af Karen-stammens landsbyer, hvor du bor i et traditionelt hus på pæle. Her er ikke strøm, så efter aftensmaden er der igen hygge omkring bålet og så er det tidligt i seng. Det er tiltrængt.

Turen slutter tilbage i Mae Sot med et rigtigt hotel med strøm og en rigtig, komfortabel seng. Velkommen tilbage til den kendte verden.

På eventyr i egen tuk tuk

Det skal være en oplevelse at rejse. Hvis det samtidig kan være lidt sjovt, så man føler, man virkelig prøver noget nyt, kommer lidt på kanten af komfortzonen og måske får udvidet horisonten en smule, så sætter minderne sig fast for livet.

Et godt eksempel er at tage på tre dages eventyr i din egen tuk tuk. Lyder det lidt skørt? Ja, det er det da også, og det er det, der er det skønne ved det. Tuk Tukken er et smil på tre hjul og et ikon for rejser til Thailand.

Jeg har selv drønet området igennem på motorcykel. Du får et ekstra hjul at støtte dig til og kommer langt væk fra alfarvej med frihed til at stoppe og fordybe dig, når du vil. Det starter i en landsby uden for Chiang Mai, hvor du lærer at køre tuk tukken, og så er det bare af sted med en guide i sin tuk tuk foran. Ruten snor sig ad små bjergveje lige forbi dagligdagens liv på landet med landsbyer og templer og gennem de smukkeste landskaber. Helt derude, hvor rejsende normalt aldrig finder vej.

Der er skønne stop på lokale restauranter og cafeer, og du bor dels meget lokalt, dels på et resort med pool midt i rismarkerne. Tag bare en dyb indånding, luften er så skønt frisk lige her.

Sangklaburi, Khao Laem-søen og River Kwai

Noget af det, jeg elsker ved Nordthailand er, at man her kan kombinere smuk natur med masser af spændende historie og kultur. Tag f.eks. på fire dages tur fra Bangkok, først mod River Kwai og ”Dødens Jernbane”.

I 1942 ville japanerne etablere en jernbane for at sikre forsyninger gennem Thailand og Burma til Indien. Over 100.000 mistede livet under byggeriet. Du besøger en krigskirkegård i Kanchanaburi med to danske grave og det gribende JEATH-museum. Det ligger tæt på den legendariske bro over floden Kwai, som du sejler til i longtail-båd.

Guddommelig sejltur, trekking og rafting

Endnu en sejltur bringer dig senere over den store Khao Laem-sø. Nøgne træer rækker op af vandet og fortæller om landsbyer og templer, der blev oversvømmet for at skabe søen. I dag er her utroligt smukt. Det er ren meditation at nyde roen her. Tro mig, jeg har været der de første 5 gange og absolut ikke sidste gang.

Du stiger af i landsbyen Sangklaburi, der er kendt for sin spinkle teaktræsbro over floden, men det er mødet med etniske minoriteter og templet med Mon-folkets munk, Luangpho Uttama, der går lige i hjertet.

Efter en nat på et guesthouse med udsigt over søen går du gennem bambusskovene til frokost ved floden og rafting gennem junglen. Eventyret slutter med to nætter i en skøn junglecamp ud til River Kwai.

Kombiner med flere eventyr i Laos

Det andet Thailand i nord kan kombineres med rundrejser i selve Thailand, og I kan også sammensætte eventyret, så I kommer hertil fra Laos.

Nyd f.eks. en rejse fyldt med kultur, historie, natur og afslapning. I lægger ud i historiske Luang Prabang i Laos og sejler til Nordthailand med flodbåd ad legendariske Mekong. I har bl.a. to dages stop på en eco-lodge i Den Gyldne Trekant og kan fortsætte til en uge på et lille resort på tropeøen Koh Samui.

Tal med vores rejserådgivere om rejser til det andet Thailand. I får oplevelser, som en almindelig badeferie i Thailand aldrig vil kunne give jer.

Læs mere om vores rejser til Thailand her

Berit Algren Bonde

Berit har været produktchef for Asien hos Nyhavn Rejser siden 2017, men har arbejdet i rejsebranchen siden 2004. Hun er ekspert i Thailand og Vietnam, og har sammenlagt boet i Asien i 10 år. Når hun rejser, er det især de autentiske oplevelser med lokalliv i øjenhøjde, smuk natur langt ude på landet eller dykkerlivet under vandoverfladen, som hun søger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *