Skip to main content

Derfor praler alle af Innocent i Daar Es Salaam

Alle taler om Innocent i SOS Børnebyen i Dar Es Salaam, som Nyhavn Rejser støtter. Faktisk praler de lidt af ham. Han er nemlig begyndt på universitet i Sydafrika og er hermed det første barn fra børnebyen i Tanzania, der er på vej mod en universitetsuddannelse.

Inncocent markerer da også en kæmpe milepæl for børnebyen.

”Jeg er så stolt af min dreng. Han er den første her fra børnebyen, der får en universitetsuddannelse. Det kommer til at have stor betydning for hans fremtid,” siger SOS-mor Tulipo, mens hun viser billeder frem af hende og en glad, ung mand i splinternyt tøj.

Billedet er fra lufthavnen, kort før Tulipo Mwakayumba sender 22-årige Innocent med fly til Sydafrika. Her skal han de næste par år læse Computer Science på Pearson Institute of Higher Education.

Går alt som forventet, bliver han det første SOS-barn fra Dar es Salaam med en universitetsuddannelse i bagagen.

Altid god i skolen

”Innocent har altid haft høje ambitioner,” siger den stolte mor, der har fulgt ham, siden han som 13-årig flyttede ind i børnebyen med sine fem yngre søskende.

Han har altid klaret sig godt i skolen, og allerede i grundskolen var hans mål at få et stipendium til HG SOS International College i Ghana. Stipendiet bliver hvert år uddelt til ti SOS-unge, der viser stort akademisk potentiale. Innocent blev én af de ti og dimitterede sidste år med bravour.

Gang i studier og selvtillid

I Sydafrika er Innocent allerede i fuld gang med studierne og går som altid dedikeret til opgaven. I en e-mail skriver han:

”Jeg har altid drømt om at komme på universitetet, og jeg er meget stolt over at nå det mål. Men jeg har ikke tænkt mig at stoppe ved en bachelor. Jeg vil gerne læse en overbygning og måske også en doktorgrad, hvis jeg kan. For mig betyder det at gå på universitet, at jeg får bedre karrieremuligheder, mere selvtillid og større tro på min egen selvstændighed.”

Uddannelse skaber udvikling

Børnebyen i Dar es Salaam stod færdig i 2007 og har typisk taget yngre børn ind. Derfor er den unge generation først nu ved at vove sig ud i voksenlivet.

Innocent er den første, hvilket har gjort ham til lidt af et forbillede for de andre børn i børnebyen.

”De børn, der bor her i børnebyen, har alle haft et svært udgangspunkt. Jeg håber, at Innocents bedrift vil inspirere de andre børn til at tænke ’jeg kan også’. Uddannelse er den sikreste vej ud af fattigdom, og vi gør, hvad vi kan for at vise dem, at ingen drøm er uopnåelig,” siger børnebyleder i Dar es Salaam Vitalis Mboya.

Nyhavn Rejser er hovedpartner med SOS Børnebyerne

I Nyhavn Rejser elsker vi at møde andre kulturer. Men vi har også øjnene med os og kan se, at der kan være langt fra vores hotellers isolerede verden til især børns vilkår i de lande, vi rejser i.

Derfor er Nyhavn Rejser hovedpartner med SOS Børnebyerne for at give børn i den verden, vi besøger, en så god start på livet som muligt.

Nyhavn Rejser støtter børnebyer i Dar Es Salaam i Tanzania og Battambang i Cambodja. Se flere artikler om Nyhavn Rejser samarbejde med SOS Børnebyerne.

Claus Eriksen

Claus Eriksen (f. 1956) har været tekstforfatter hos Nyhavn Rejser siden 2007. Claus har rejst over det meste af verden og har altid en stak medrivende rejsebreve med hjem. På sine rejser søger Claus væk fra de mange og tæt på natur og kultur – men han viger heller ikke tilbage for en 300 m2 stor luksusvilla på Maldiverne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *