Skip to main content

Storbyferie i Canada: Det skal du se!

Canada er for de fleste lig med grønne skove, brune bjørne og blå fjorde. Men Canada rummer også nogle af verdens mest interessante storbyer, som fortjener et par overnatninger eller tre, inden du fortsætter ud i ødemarken. Her guider vi dig til de største oplevelser i Toronto, Vancouver, Victora, Montréal og Québec.

Toronto: Canadas multietniske metropol

Torontos imponerende skyline med det markante CN Tower knejser stolt over Lake Ontario og indhylles om efteråret i de smukkeste efterårsnuancer. Mellem de moderne højhuse dufter der af eksotiske krydderier, og gaderne genlyder af utallige sprog. En rejse til Toronto er en rejse fuld af indtryk.

En kulinarisk smeltedigel

Intet mindre end 80 forskellige nationaliteter har sat deres præg på gadebilledet i Toronto, og køkkener og traditioner smelter sammen på kryds og tværs fra de irske byhuse i Cabbagetown til de farvestrålende gadeskilte i Chinatown.

 

Vancouver: Porten til British Columbia

Vancouver er porten til alle de store naturoplevelser i British Columbia. Men Vancouver er også en af verdens smukkeste storbyer, hvor moderne storbyliv går hånd i hånd med stolte indianske traditioner.

Fra Gastown til Stanley Park

Start jeres Vancouver-rejse i Gastown, den historiske bydel, hvor det vrimler med hippe interiørbutikker i de victorianske byhuse. Og fortsæt så til Stanley Park, et velfriseret vildnis beliggende på sin egen ø med udsigt til Vancouvers skyline. Husk også det store marked på Granville Island med smagsprøver fra alverdens køkkener.

Victoria: Levende kolonitid

British Columbias delstatshovedstad, Victoria, er et lille stykke London midt i Canadas vilde natur. Victoria byder på et rigt kulturliv og fantastiske hvalsafarier, hvor der næsten er garanti for at se spækhuggere. Det er en uforglemmelig oplevelse at se de enorme dræberhvaler bryde havoverfladen.

Historiske åndehuller

Victoria er indbegrebet af civilisation med overdådige palæer og historiske statsbygninger. Inner Harbour er Victorias mest charmerende bydel, og det er her, I virkelig får fornemmelsen af mødet mellem britisk kulturhistorie og tilbagelænet canadisk byliv.

Montréal: Sprudlende kulturhovedstad

Når I rejser til Montréal, bliver I mødt med et kulturudbud uden lige. Ingen andre steder i Canada finder I en lignende overflod af koncertsteder, teatre, biografer og museer. I sommermånederne rykker festlighederne uden for i Quartier des Spectales, der i de senere år har gennemgået en forrygende byfornyelse.

Vieux Montréal

I modsætning til det moderne Quartier des Spectacles byder Montréals gamle bydel på brostensbelagte gader, byhuse og et væld af kirker i traditionel fransk stil. Mange af havneområdets gamle pakhuse fra 17- og 1800-tallet er omdannet til gallerier og delikatesseforretninger og er spændende at udforske. Vieux Montréal er også et skønt sted at slå sig ned på en af de franske fortovscaféer og kigge mennesker.

Québec: Romantik og renæssanceliv

Québec er en fransk renæssanceby bragt nænsomt ind i det 21. århundrede. Fra den storslåede fæstning til de romantiske gader summer det af europæisk atmosfære med et umiskendeligt canadisk twist.

Vieux Québec

Vieux Québec er den eneste nordamerikanske by med sin originale bymur intakt. Den gamle bydel, der også er udråbt som verdenskulturarv af UNESCO, kan dateres tilbage til 1500-tallet, og bygninger, gader og sågar den gamle fæstning har fået lov at stå forbløffende uberørt hen.

Fortab jer i Québec

For foden af fæstningen ligger Basse-Ville, den nedre bydel. Her kan I fortabe jer i det skønneste virvar af små, snoede gader og romantiske kirker. Nyd en god kop kaffe på en af de hyggelige, små pladser, og brug en eftermiddag på at udforske de mange spændende kunsthåndværk- og delikatessebutikker.

Uden for bygrænsen

Ud over storbyerne rummer Canada selvfølgelig også en perlerække af hyggelige mindre byer omgivet af den vildeste natur – eksempelvis Banff, Niagara og Jasper. Få flere tips til Canadas største oplevelser her.

Steen Grosen Andersen

Steen Grosen Andersen

Steen Grosen Andersen (f. 1965) har været beskæftiget i rejsebranchen siden 1991 og været rejserådgiver hos Nyhavn Rejser siden 2006. Ud over Australien er han ekspert i New Zealand, Canada, Stillehavet og Mellemøsten. Steen er oprindeligt uddannet kok, og på alle hans rejser spiller vin og gastronomi en stor rolle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

KONTAKT OS