Skip to main content
Moraine Lake i Banff National Park

De bedste naturoplevelser i Canadas jubilæumsår

I 2017 fylder Canada 150 år. Det fejres med masser af arrangementer – og ikke mindst ved at give gratis adgang til alle landets nationalparker året igennem.

Hvis du drømmer om dybe skove, turkisblå bjergsøer, majestætiske grizzlybjørne, springende hvaler, øde gletsjere og dasende søløver og elegante ørne og …

Så er det nu, du skal Canada. Her er lidt af det, du kan glæde dig til i de vestlige nationalparker.

Moraine Lake

Turkisblå bjergsøer

Lake Louise og Moraine Lake i Banff Nationalpark er de smukkeste og mest berømte. Her er vandet er så mættet af mineraler fra de omkringliggende gletsjere, at det får en mælket, turkisblå farve, der ser helt overjordisk ud mod skovenes dybgrønne og bjergenes gråhvide baggrund. Er et enkelt besøg ikke nok, så check ind på Moraine Lake Lodge.

Spirit Island, Maligne Lake i Canada

Indiansk spøgelsesø

En anden billedskøn sø er Maligne Lake i Jasper Nationalpark. Her kan I sejle ud til Spirit Island, der ifølge de lokale indianske myter huser sjælen fra en ung mand, der ikke kunne få sin elskede, da hun tilhørte en fjendtlig stamme. Ånder eller ej, der hersker en helt særlig andægtighed over stedet.

Med gletsjerbus på Athabasca-gletsjerenn

Gletsjersafari

På grænsen mellem Banff og Jasper Nationalpark regerer gletsjerne. Den bedst tilgængelige er Athabasca-gletsjeren, hvor I kan køre med en af de specialdesignede gletsjerbusser op på isen og bagefter gå på glasbroen Glacier Skywalk, der er spændt ud 300 meter over afgrunden. En fed oplevelse for både børn og voksne.

Cowboys, dinosaurer og bjørne

I det hele taget er nationalparkerne fulde af familievenlige oplevelser for jer, der har børnene med. I Banff Nationalpark kan børnene prøve at være cowboys for en dag, i Drumheller Badlands kan de gå på jagt efter ægte dinosaurer i verdens rigeste fossilområde, og i Jasper Nationalpark kan I tage på bjørnesafari i Grizzly Bear Valley. Husk dog, at børnene skal være gamle nok til at kunne sidde og være helt stille.

 

Indianernes og hvalernes skærgård

Men det er naturligvis ikke bjerge det hele. Ude ved vestkysten snor marinenationalparkerne sig i takt med de skærgårdslignende fjorde. En af de smukkeste er Princess Louisa Inlet, hvor I kan sejle gennem ældgammelt indianerland til meterhøje vandfald og den dybeste ro. En anden fantastisk marinenationalpark er Desolation Sound, et af de bedste steder i verden at se bl.a. pukkelhvaler og spækhuggere.

 Helmcken vandfaldet i Wells Gray Nationalpark

Alpine Meadows Resort ved Clearwater Lake

Alpine Meadows Resort ved Clearwater Lake

Vulkaner og vandfald

Gå heller ikke glip af de rige skovområder mellem kysten og bjergene. Her gemmer sig eksempelvis Wells Gray Nationalpark, en af de mindre kendte nationalparker, hvor der venter jer idylliske skovsøer, enorme vandfald og uddøde vulkaner dækket af tykke blomstertæpper. Bo på Alpine Meadows Resort, så er I helt tæt på.

Icefields Parkway

Når I skal rundt mellem nationalparkerne i det vestlige Canada, er der kun én rigtig rute: Icefields Parkway. Vejen, der må være en af verdens smukkeste, løber mellem Banff og Jasper mellem vandfald, bjerge, gletsjere, søer og skove, og det er generelt nemt at køre selv i Canada.

Rocky Mountaineer

I kan selvfølgelig også vælge en helt anden transportform: Luksustoget Rocky Mountaineer, der over to dage fører jer fra the Rockies ud til Vancouver. Jeg vil anbefale turen fra Banff, da I her kommer forbi de mest interessante og afvekslende landskaber, og I skal booke en plads under glaskuplen i Gold Leaf-vognen, hvor gastronomi, service og udsigt er allerbedst.

Steen Grosen Andersen

Steen Grosen Andersen

Steen Grosen Andersen (f. 1965) har været beskæftiget i rejsebranchen siden 1991 og været rejserådgiver hos Nyhavn Rejser siden 2006. Ud over Australien er han ekspert i New Zealand, Canada, Stillehavet og Mellemøsten. Steen er oprindeligt uddannet kok, og på alle hans rejser spiller vin og gastronomi en stor rolle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

KONTAKT OS