Skip to main content

En ny generation Six Senses er født

I foråret 2019 åbnede Six Senses Krabey Island på en lille tropeø i Cambodja. Stemningen er afslappet, og kvaliteten er tårnhøj som altid. Resortet varsler samtidig en ny tid med et moderne, funktionelt og smukt design. Og der er en fortælling bag hver en detalje.

Krabey Island i Cambodja

Luksuskæden Six Senses Resorts & Spas er inde i en spændende udvikling, hvor guddommelige barfodsresorts som Six Senses Laamu på Maldiverne og Six Senses Yao Noi i Thailand suppleres med nye resorts på Bali og i Tyrkiet og Bhutan.

Strand og boardwalk på Six Senses Krabey Island

Fællespoolens udsigt på Six Senses Krabey Island

40 moderne poolvillaer

I foråret 2019 kom Six Senses Krabey Island til med 40 moderne poolvillaer ud for kysten ved Sihanoukville.

Her få måneder senere har Nyhavn Rejser haft flere af sted for at tjekke det nye resort, og alle er vendt hjem med både tomlen og mundvigene opad. Ikke kun fordi forventningerne blev indfriet, men fordi Six Senses Resorts & Spas har formået at træde ind i en ny tid uden at miste så meget som en flig af sin sjæl.

Ankomstpavillonen på Krabey island

Lobbyen på Six Senses Krabey Island

Træd ind i en anden verden

Du ankommer til Six Senses Krabey Island via lufthavnen i Sihanoukville, der er en by præget af heftige kinesiske investeringer. Mængden af privatfly i lufthavnen matches af antallet af kasinoer. Få ved, hvor pengene kommer fra, og endnu færre ved, hvor de forsvinder hen.

Alt dette fornemmer du på den korte køretur til kajen og Six Senses’ velkomstlounge, hvor du træder ind i en anden verden. Six Senses’ verden. Materialerne, detaljerne, duften af krydderier, citrongræs og blomster, lyset, den lille anretning og farvekombinationerne griber dine sanser og omfavner dig.

Snart sidder du i en speedbåd til Krabey Island, hvor personalet står klar på bådebroen for at byde dig velkommen. Ankomstloungen på øen fortsætter den smukke stil fra fastlandet, og din villa fuldender den.

Poolvilla på Six Senses Krabey Island

Høj kvalitet i et moderne look

Her er tænkt på alle detaljer i vildt høj kvalitet i et moderne look.

Six Senses’ fastholder den store brug af naturmaterialer med et fascinerende samspil af mange træsorter. Man fornemmer derfor referencerne til det kendte Six Senses, men du er ført ind i en ny tid. Farverne er mere douche, og trods stål og glas og mure beklædt med lavasten og basalt synes alt blødt og rundt. På taget vokser græs og minder om Six Senses’ bæredygtige tilgang til alt.

Et klik på iPad’en lukker en ny dag ind

Villaen er lys og imødekommende, og rent teknologisk er den også kommet ind i en ny tidsalder. Fra villaens iPad styrer du f.eks. alt fra lys og lyd til gardiner og tilkald af butler. Lig i sengen om morgenen, klik på iPad’en og se gardinerne hæve sig og lukke verden ind. Det er en vidunderlig start på en ny dag.

 

Krabey betyder vandbøffel. Det har inspireret til maleriet i soveværelset

En af de største og mest forslidte klicheer i hotelbranchen er, at dit hotel er dit home away from home. Men det var præcis den følelse, Nyhavn Rejsers udsendte havde. Det var som at træde ind i et topmoderne privat hjem af bedste slags. Her er ikke møbler, der bare er staffage og klar til instagram, men i stedet brugbare sidde- og spiseområder og masser af plads inkl. skabsplads.

Poolvillaerne er skabt som ægte hjem

Design bygget på fortællinger

Bag designet af Six Senses Krabey Island står Dimensional Interpretation Studio (DIN Studio) i Bangkok, der er kendt for at forene det funktionelle med det smukke. Design er ikke til for designets skyld, men for funktionens og for brugerens komfort og velbehag.

Samtidig lader DIN Studio sig inspirere af lokale fortællinger. Hvor mange skaber et design, der fortæller en historie, finder DIN Studio omvendt lokale fortællinger og lader så dem skabe designet. På Six Senses Krabey Island er inspirationen fundet i naturen, Cambodjas historie og ikke mindst cambodjanernes liv.

Loftinstallationen i Sunset Bar

Lobbyens lamper er inspireret af fiskefælder

Fiskernes liv afspejles i indretningen

Mange rejser til Cambodja går omkring Tonle Sap-søen for at se landsbyer bygget ude på søen og fiskernes kamp for den daglige fangst. Hele 80.000 cambodjanere lever i enkle huse bygget på pæle over vand i 170 flydende landsbyer. Det er derfor et gennemgående tema på Six Senses Krabey Island.

Isbaren er indrettet, så du føler, du er nede mellem pælene med huset ovenpå. I Sunset Bar føler du dig oppe på fiskernes terrasse. Fangstfælder har inspireret til lamper, og i lobbyen er loftets installation skabt med inspiration fra den traditionelle lufttørring af fisk.

I Tree Restaurant skaber søjler og installationer junglestemning

Naturen i The Tree

DIN Studio er også kendt for at lade sig inspirere af naturen. Tag bare knagen til din badekåbe. Den er designet med inspiration fra Cambodjas smukke nationalblomst Romdoul, der gror på Krabey Island. Du ser formen gå igen i pendler og væglamper.

I Tree Restauranten trækkes junglestemningen helt ind til de gastronomiske oplevelser ved hjælp af fritstående træstrukturer, der illuderer træstammer, som stræber op mod en loftinstallation, der illuderer blade. Alt skabt i lyse materialer med et moderne look.

Ringe i vandet i spaens loft

Bland din egen scrub i Alchemy Bar

Vand i spaen

I den 2.000 m2 store spa er temaet vand. Lofterne er udformet, så du føler du ser på ringe, der spredes i vandet, og smukke installationer af træ hænger ned fra lofterne og virker som luftbobler, der stiger mod overfladen. Stemningen nærmer sig det spirituelle hjulpet på vej af musik og dufte.

En af perlerne i spaen er Alchemy Bar, hvor du kan lære selv at blande cremer, scrubs m.m. Her er omfattende wellness-programmer og også søvnprogrammer skræddersyet til dig.

Nyd gåture, fitness sti og flyvende yoga

Rejser til Six Senses Krabey Island og Cambodja

Du kan opleve Six Senses Krabey Island på rejser til Cambodja. Her kan du f.eks. kombinere med templerne i Angkor Wat, luksuscamping i Kardemommebjergene, Tonle Sap-søens markeder, munke og flydende landsbyer samt byliv i Phnom Penh.

Glæd dig til at udforske den lille tropeø og læg mærke til alle detaljerne i indretningen. Selvfølgelig kan du nøjes med at nyde, at noget er smukt, men det giver en ekstra dimension at vide, at der er en fortælling bag. Og ikke mindst at kende fortællingen.

Fælles pool på Six Senses Krabey Island

Fakta om Six Senses Krabey Island

  • Nærmeste lufthavn: Sihanoukville International Airport
  • Køretid fra lufthavn til havn: 10-15 minutter
  • Sejltid fra havn: 15 minutter
  • 40 poolvillaer
  • 2000 m2 spa
  • Restauranter: Aha Restaurant, Tree Restaurant, Sunset Bar og Ice Cream Parlor & Deli
  • Six Senses Krabey Island er både for par og for familier.

Læs mere her og tal med en rejserådgiver om en rejse til Cambodja skræddersyet til dig.

 

Mette Sikla Nielsen

Mette Sikla Nielsen (f. 1973) har været rejserådgiver hos Nyhavn Rejser siden 2005 og er specialist i det sydøstlige Asien, som hun gerne besøger flere gange årligt. Hun rejser meget med familien, og der skal altid være ét stort "once in a lifetime moment" på ferien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

KONTAKT OS