Skip to main content

Australien med vandrestøvler på

Øglerne piler henover de solvarme sten og forsvinder ind i det tørre buskads. Jeg kan ikke fortænke dem i at tage benene på nakken, sådan som jeg kommer trampende, højlydt prustende.

Følg med rejsejournalisten Karna på vandring gennem den blodrøde Kings Canyon i Australiens Northern Territory.

Vintervandring

Klokken er ikke engang 10 om formiddagen, men herude midt i den australske ørken nærmer temperaturen sig 28 grader, og så er det tilmed stadig vinter.

Havde det været sommer, ville vi slet ikke kunne være her, forsikres vi af vores guide. Hun har fået til opgave at få vores lille flok af rejsejournalister sikkert gennem Kings Canyon, som er en del af den enorme Watarrka Nationalpark i Northern Territory.

The Red Center

Kings Canyon er desuden placeret på den tørreste og mest ufremkommelige del af det australske kontinent, også kaldet The Red Center. Det er her, ørkenen er tørrest, og hvor der er længst til nærmeste nabo.

Skal man vandre her, skal man være godt forberedt, og det er vi.

Mellem brumbies og kameler på motorvejen

For at komme hertil er vores lille gruppe kørt de omkring 470 kilometer fra Alice Springs via Lasseter Highway og Stuart Highway, der slynger sig tværs gennem outbacken. Det lyder måske som en tur, man kan klare på en dag – især fordi der ingen fartbegrænsninger er helt herude – men flere steder er der kun støvet, knoldet jordvej at køre på.

Dertil kommer, at vi hele tiden må holde udkig efter vilde kameler, vildheste (brumbies) og det australske langhornskvæg, som alle har det med at krydse vejen efter forgodtbefindende.

Læs også: På mountainbike i outbacken

Rigeligt med væske

Da vi når frem, skal den mest udfordrende del af rejsen dog først til at begynde. Hver især får vi udleveret tre flasker vand, som vi hele tiden skal vise til vores guide, så hun kan sikre sig, at vi får drukket dem.

Endeløse nuancer af rødt

Kings Canyon er et ældgammelt landskab af røde sandstensklipper, der minder om fladtrykte bjerge stablet i plateauer. Når man kommer helt tæt på, kan man se at klipperne består af papirstynde, sedimenterede lag i nuancer af okker, gul og lilla, presset sammen over millioner af år.

”Alt det, I går på nu, har engang været havbund”, fortæller vores guide og udpeger riller og ribber i klippens overflade, hvor det er tydeligt, at havstrømme engang har formet sandet, der siden er forstenet.

Solen bager

Mens hun fortæller, bager solen videre på mit ansigt og mine skuldre, der begynder at antage samme kulør som landskabet omkring mig. Der er ikke meget, der kan overleve under så ekstreme forhold, så den smule planter, der vokser her, kan klare lidt af hvert.

De sorte, edderkoppeagtige træer, der rager op rundt omkring, skal for eksempel brænde indimellem, for at de kan danne nye skud. Skørt.

Smalle kløfter, dybe slugter

De stejle stenplateauer, vi vandrer på, skæres igennem af smalle kløfter og dybe slugter. I en af slugterne spotter vi det første tegn på liv, og rigeligt af det – en frodig oase med en ferskvandssø omgivet af høje, slanke palmer, nærmest som et fatamorgana.

En trappe fører ned i bunden af slugten, hvor vi holder pitstop på en lille stentange, der fører ud i søen. Selvom det er fristende at snuppe en dukkert, gør vi det ikke, for vores guide advarer os om, at oasen er hellig for Luritja-stammen, som har beboet området i over 20.000 år.

4 km senere

Da vi efter fire timers vandring når tilbage til vores udgangspunkt, støvede og trætte, har vi kun flyttet os fire kilometer. Det føles som meget, meget mere, og jeg er taknemmelig for, at vi har haft guide med på turen gennem noget af Australiens smukkeste og vildeste natur.

Gæsteblogger

På Nyhavns Verden deler passionerede globetrottere ud af rejseberetninger fra nær og fjern. Personlige indtryk og tips, som vi alle kan drage nytte og blive inspireret af. Har du også oplevet nogle helt enestående, som du gerne vil fortælle om? Så tag fat i din rejserådgiver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

KONTAKT OS