Skip to main content
Celebrity Cruises

Alt godt på havet

Nyd et bombardement af sanseindtryk på krydstogt med Celebrity Cruises. Fra diskorejer og havegrill til klassisk gastronomi i topklasse. Og fra udvalgte vine til molekylære drinks, der syder og bobler.

Vi guider dig til et gastronomisk festfyrværkeri til søs.

Celebrity Solstice

Forventningens glæde

Det er eftermiddag på vores Celebrity Solstice-skib, og der begynder at sprede sig en sitrende stemning om bord.

Der er klædt om til aften. Nogle gæster er klar til at gå i restauranterne allerede kl. 18. Andre skal lige omkring en af barerne først. Måske også et smut ind om det tidlige show. Eller ud på dansegulvet ved en af skibets lounges for at svinge sig til lidt ekstra appetit. Det emmer af stil, livsglæde og forventning.

Martini bar på Celebrity

Drinks, der syder og bobler

Lad os starte i baren. Skal det være Martini-baren med den frosne bardisk? En lounge eller den udendørs Sunset Bar på toppen af skibet? Eller skal vi besøge sommelieren i vinbaren? Nej, i dag må det være Molecular Bar, hvor spektakulære cocktails akkompagneres af smooth lounge- og house-musik i højttalerne.

Det ryger og syder og bobler i glassene som et vulkansk område med kontakt til jordens indre. Prøv f.eks. en Dragonfly (Russisk vodka, Cointreau, dragefrugt juice, pink grapefrugt juice, Dainzu hibiskusessens, lime og flydende nitrogen) eller en Watermelon Felon (Chopin Vodka, St-Germain Elderflower Liqueur, frisk vandmelonjuice, frisk lime juice, agave nektar og det sød/stærke guava/chipotle-skum).

Specialrestauranten Qsine på Celebrity Solstice-skibet

Specialrestauranten Qsine på Celebrity Solstice-skibet

Qsine – en kulinarisk fest

En aften, der starter på Molecular Bar kan med fordel fortsættes på specialrestauranten Qsine. Kombinationen af den gode smag, de bedste råvarer og den spektakulære servering vil også her overrumple i en kulinarisk fest, hvor tjenernes humørfyldte service er en vigtig del af oplevelsen.

Specialrestauranten Qsine på Celebrity Solstice-skibet

Menukortet er en farverig app på en iPad, der præsenterer 20 delikate småretter fra et udsøgt verdenskøkken. Navne som ”Disco Shrimp” og ”Sushi Lollipop” varsler, at der er overraskelser på vej.

Diskorejer? Tigerrejer kogt i bouillon serveret med avocado, tomater, bladselleri og aioli med sprød topping, ville en ordinær restaurant have skrevet, men Qsine skaber en totaloplevese, når rejerne kommer ind i en skål med blinkende isterninger.

Sushi er sat på pinde som farverige slikpinde. Indisk mad serveres i et kæmpe stativ af skåle. Overraskelse på overraskelse. Og alt smager vidunderligt. Det er alvor bag det sjove på et krydstogt med Celebrity Cruises.

De klassiske dyder

Celebrity Solstice-klassen tilbyder selvfølgelig også klassisk gastronomi. I den imponerende hovedrestaurant finder vi à la carte-tilbud som på de bedste restauranter i land. Vi kan vælge præcis, hvad vi har lyst til af forretter, hovedretter og desserter. Der er utroligt, at så stor en restaurant med så mange spisende kan fastholde så højt et niveau. Den franske løgsuppe er vidt berømt.

Specialrestauranten Murano løfter gastronomien endnu højere med fine dining i eksklusive omgivelser. Her tilbederes alt lige før serveringen og ofte ved bordet som f.eks. den cognacflamberede hummer. Murano er Celebrity Cruises’ signaturrestaurant og en oplevelse, de faste gæster ser frem til.

Grill – på italiensk og på plænen

Mange krydstogtgæsters favorit er dog specialrestauranten Tuscan Grille – et smagfuldt italiensk steakhouse med et moderne twist. Restauranten ligger i agterstavnen, hvor de store panoramavinduer giver en enestående udsigt.

Grillklubben på Reflection, Celebrity

Er du til grill, er der endnu en mulighed. Lawn Club Grill oppe ved de ægte græsplæner på dæk 14. Her kan du selv tage kød og fisk med til grillen. Og du kan lære at lave din egen pizza. Det er den BBQ, du altid har drømt om at holde derhjemme. Der er kokke klar til at hjælpe, og er du doven den aften, kan du bare tage plads og få det hele serveret.

Bistro on Five, Celebrity

Nyd pandekager på Bistro on Five, Celebrity

Buffet, crêpes og room service

Mulighederne fortsætter mange andre steder på skibet. Gå på opdagelse i den kæmpe buffet i Oceanview Bar & Cafe på dæk 14, smag de lækre crêpes i Bistro on Five, eller få middagen serveret i kahytten. Det koster ikke ekstra at få det bragt.

Afslapning på Celebritys krydstogtskib

Den sunde side

Når du bliver forkælet med lækker mad dagen lang inkl. alle de guddommelige desserter, jeg slet ikke har været inde på endnu, kan der være tider, hvor du tænker på badevægten derhjemme. Men lad være med at ødelægge den gode stemning. Der er masser af lækre salater og frugt, og Celebrity Cruises hjælper faktisk også sundheden på vej.

Lad øjnene glide ned over det store menukort i Main Restaurant og læg mærke til det lille, krøllede SPE-logo ved mange af retterne. Celebrity Cruises har ladet det eksterne gastronomiske institut SPE certificere hele 60 retter for særlig sundhed og ernæring. SPE står for Sanitas Per Escam – sundhed gennem mad.

Fitness og spa-restaurant

Specialrestauranten Blu for gæster i Aqua Class-kahytter er på samme måde bygget op omkring et unikt koncept som spa-restaurant med lette og sunde retter.

Skulle det så alligevel ende med en New York Cheese Cake, en crème brulée og en chokoladekage, kan jeg anbefale fitnesscentret på 12. dæk. Al den energi, du forbruger på en kondicykel, bliver opsamlet og er med til at give elektricitet til skibet.

Ude i køkkenet

Bag de gastronomiske eventyr står en hær på mange hundrede ansatte fra køkkenchefer til opvaskere. Hver restaurant har sit køkken, og alt er tilrettelagt til mindste detalje. Hvordan kan man f.eks. være syv dage på havet og stadig servere frisk frugt og grønt? Hvordan kan man undgå madspild og ”udsolgte varer”? Svaret er erfaring, lagerstyring og avancerede computerprogrammer.

Celebrity Cruises

Kokke på Celebrity Cruises

Bananer købes f.eks. i flere modningsstadier og opbevares i separate kølerum for de enkelte dage. Celebrity Cruises ved, hvad danskere spiser meget af, hvad amerikanere foretrækker og så videre. Fordelingen af gæster bestemmer indkøb. Krydstogtets længde og ruten har også betydning, for vi spiser ikke det samme i Caribien og i Baltikum.

Resultatet er et madspild, der holdes nede på 5 %, fortæller rederiet. Hvem af os kan prale af det hjemme ved det private køleskab? Velbekomme.

 

Kenneth Koustrup Christiansen

Kenneth Koustrup Christiansen (f. 1977) har været salgschef i krydstogtsafdelingen hos Nyhavn Rejser siden januar 2016. Kenneth er udlært kok og startede sin krydstogtskarriere på Oslobåden. Siden har han sejlet verden tyndt både privat og professionelt med alverdens forskellige rederier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

KONTAKT OS