Skip to main content

Aloha! Stor guide til Hawaiis smukkeste øer

Aloha! ”Min kærlighed til dig” er en hilsen, du møder overalt på Hawaii. Det lille ord er indbegrebet af den helt særlige afslappede og hjertevarme atmosfære, som alle Hawaii-øerne har til fælles.

Men her hører ligheden mellem øerne op. Når det kommer til natur, resorts, badestrande og aktiviteter er Hawaiis øer vidt forskellige.

Så hvor får du de oplevelser, du drømmer om? Vores guide giver dig svaret.

6 ultimative favoritøer

Hawaii omfatter hundredvis af øer med golde vulkaner, gyldne strande, regnskov, der aldrig har set skyggen af en menneskefod, og hip storbyjungle. De største oplevelser får du på disse 6 øer.

Maui: Strand, snorkling og skildpadder

Skal der bades, så skal du til Maui. Øen er centrum for alt, hvad der har med vand at gøre. Særligt på sydkysten er Mauis strande i en klasse for sig med rige, velbevarede koralrev og et mylder af tropiske fisk, havskildpadder og de ufarlige revhajer.

Forholdene er formidable for enhver form for surfing – inklusiv wind- og kitesurfing – og i hvalsæsonen (allerbedst januar-marts) passerer adskillige flokke af migrerende hvaler forbi, som du kan opleve på hvalsafari.

Det er samtidig ud for Maui, at du kan snorkle ved et af Hawaiis rigeste marinereservater, vulkankrateret Molokini.

Her skal du bo på Maui

Mauis østside er langt den mest autentiske. Mit favorithotel er Travaasa Hana 4*, et idyllisk lille resort, hvor I bor i romantiske bungalows for enden af Hawaiis smukkeste kørerute, Hana Road, og samtidig tæt på en af Hawaiis fredeligste strande med sublim snorkling.

Kauai: Action i regnskoven

Kauai er den af Hawaii-øerne, hvor vejret er mest omskifteligt. Til gengæld bliver du belønnet med et guddommeligt intenst, grønt landskab og en regnskov, der for længst har sejret over civilisationen. Oplev det eksempelvis på en helikoptertur over Waimea Canyon, hvor naturen er så vilter og ufremkommelig, at den aldrig er blevet betrådt af mennesker.

Kauai indbyder til masser af action med vandre- og cykelture til vandfald og kløfter, zipline gennem regnskoven og sejlture med kajak eller katamaran blandt flyvefisk og delfiner. Lej en bil, så kommer du nemt rundt til det hele.

Her skal du bo på Kauai

Gå efter et resort på den sydlige del af øen, hvor strandene er bedst og vejret mest stabilt. Eksempelvis Koloa Landing Resort 4*, hvor du kan bo i alt fra hyggelige studios til store lejligheder med eget køkken og samtidig nyde godt af øens lækreste poolområde.

Oahu: Shopping og storbyliv

Når du går blandt designerbutikkerne i Honolulu, kan du nemt komme til at tro, at du går på 5th Avenue i New York. Men du må gøre dig umage for at komme helt ned i hawaiianernes adstadige tempo, og det bringer et smil på læben, hver gang de lokale politifolk slentrer forbi iført shorts og klipklappere.

Honolulu er på en og samme tid amerikansk storbyjungle og polynesisk laissez-faire, og du oplever det allerbedst ved Waikiki Beach, hvor de moderne højhuse glider direkte over i strandens sand og surfbølger.

Oahu er også øen, hvor du kan opleve historiens vingesus ved Pearl Harbor og den tidligere hawaiianske kongefamilies residens. Rejser du med børn, så gå heller ikke glip af Kualoa Ranch, hvor bl.a. Jurassic Park-filmene er indspillet.

Her skal du bo på Oahu

Området omkring Waikiki Beach myldrer med spændende hoteller, men se dig godt for – det er ikke alle steder, standarden lever op til beliggenheden. Et af de bedste hoteller er The Surfjack Hotel & Swim Club 4*, der har en unik retro-atmosfære og et innovativt køkken.

Big Island: Det ultimative eventyr

Big Island er på alle måder ekstremernes ø. De endnu aktive vulkaner både gøder jorden og lægger den øde, så du bliver mødt med en næsten ubegribelig kontrast af golde lavalandskaber og tæt, frodig regnskov, hvor vegetationen kun hist og her holdes stangen af skjulte søer og vandfald.

Egen bil – og allerhelst 4WD – er obligatorisk, og det samme er et par robuste vandresko, for her er du helt i naturens vold.

Stig til vejrs med helikopter for at komme helt tæt på vulkanerne, eller synk ned i dybderne med snorklemasken på, og se djævlerokkerne danse ballet rundt om dig.

Her skal du bo på Big Island

Big Island er – som navnet antyder – den største af Hawaii-øerne, men der er kun ganske få gode badestrande. Mauna Kea Beach Hotel 4* ligger ud til en af de bedste med fint, hvidt sand, mageløs udsigt og både tennis- og golfbaner i baghaven.

Molokai: Den venlige ø

Den lille ø Molokai er nabo til Maui og besøges kun af ganske få. Naturen er komplet uberørt med grønne, idylliske landskaber og de stejle, vulkanske bjerge som et allestedsnærværende bagtæppe. Måske er det de smilende, hvide bugter, der har givet Molokai tilnavnet “den venlige ø”.

På øens nordside kan du følge en naturskøn vandrerute til landsbyen Kalaupapa, der tidligere var hjemsted for en koloni af spedalske, som på grund af deres smitsomme sygdom blev udstødt og levede her i komplet isolation.

Her skal du bo på Molokai

Molokai er så lille, at øen snildt kan opleves på dagstur fra Maui eller under et krydstogt mellem Hawaii-øerne. Alternativt kan du opleve Molokais uspolerede natur fra luften på helikoptertur fra Maui.

Lanai: Uspoleret og øde

Lanai er endnu mere øde end Molokai. Ifølge en sejlivet polynesisk myte var øen nemlig oprindeligt beboet af frygtindgydende, menneskeædende ånder, og det har medført, at den først meget sent blev befolket, da hawaiianerne ikke turde bosætte sig der. I dag er øens befolkning stadigvæk ikke større end en lille dansk landsby.

Det giver plads til helt uspolerede naturområder – ikke mindst efter øens omfattende ananasproduktion er lukket ned. Der er ikke et eneste lyskryds på øen, og flere steder kan du kun komme frem med firhjulstrækker. Samtidig er snorklingen fænomenal med Hawaiis største koralrev ud for Lanais vestkyst.

Her skal du bo på Lanai

Der er flere eksklusive (og meget dyre) luksusresorts på Lanai, flere af dem med verdensklasses golfbaner i baghaven. Den mest spektakulære måde at opleve Lanai på er fra søsiden, eksempelvis på et krydstogt med et mindre krydstogtskib, der kan tage dig til øens mest ufremkommelige bugter.

Maria Andkær Øien

Maria Andkær Øien (f. 1981) har været rejserådgiver hos Nyhavn Rejser siden 2013. Hun er ekspert i både Europa, Hawaii, Bali, Thailand, Mauritius og Seychellerne. Maria elsker nemlig at rejse i øst og vest og at møde nye kulturer sammen med sin familie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

KONTAKT OS