Skip to main content
Vinmarker i Blenheim, New Zealand

8 x vidunderlige vinture

Skønne vine er altid godt. Men intet overgår at opleve dem på deres hjemmebane. Ude blandt vinstokkenes sirlige rækker og inde bag facaderne, hvor passionerede eksperter hæger om traditionerne og forfiner deres vine til det ypperste. Se her, hvordan du kan komme ud på vidunderlige vinture.

Vin – og meget mere

På guidede vinture bliver du omfavnet af vinens verden. Alle sanser suger til sig af indtryk, der krydres med spændende fortællinger og ofte vidunderlig natur. Og du behøver slet ikke være ekspert. Bare nyd det. På småture, cykelture, vandreture og gourmetture.

#1 Central Otago, New Zealand

Du sætter dig til rette i verdens sjoveste bil, en Citroën 2CV. Og så går det ellers derudaf til udvalgte vingårde i Lake Wanaka-regionen i New Zealand. Du møder producenterne selv og smager på deres pinot noir. Er vejret til det, ryger kalechen ned, så du kan få vind i håret på vejen.

#2 Margaret River, Australien

Margaret River i Western Australia byder på en mageløs kombination af smuk natur og det gode liv med gastronomi og udsøgte vine fra flere end 100 vingårde. Tag på weekend med guddommelige vandreture. Når du vender sulten hjem til dit resort, venter gastronomiske oplevelser og – selvfølgelig – guddommelige vine.

#3 Sonoma Valley, USA

Nu bliver det alvor for vinentusiasterne: En guidet cykelferie gennem vinlandet i Californien! Fra vingård til vingård gennem vidunderlig natur med stop på Sonoma Valley’s hyggeligste småhoteller og lodges. Er du klar til at træde i pedalerne? Og skal det være 4 eller 6 dage?

#4 Seppeltsfield Winery, Australien

Hvis du er bidt af australsk vin, kender du allerede Seppeltsfield Winery, der blev etableret i 1851 i Barossa Valley. Det er et eldorado for gode årgangsvine. Du kan smage på en portvinstype fra dit eget fødeår. Købe en 100 år gammel vintage med hjem. Og nyde deres nyere sortiment af excellente rødvine og hvidvine.

#5 Hawke’s Bay, New Zealand

Også New Zealand er nu med helt fremme, når det gælder skønne vine. Det ældste vinområde er Hawke’s Bay, og her er glimrende spisesteder på selve vingårdene. Oplev det på en guidet tur med vinsmagning, gastronomi og mousserende vin i solnedgangen på højdedraget Te Mata.

 

#6 Okanagan Valley, Canada

Er det tid til et lille glas på turen til Canada? I Okanagan-distriktet nyder et væld af vingårde godt af et tørt og solrigt klima og ideelle skråninger til vinmarker. Det kan du også nyde godt af på en guidet tur med masser af smagsprøver. Du har chauffør, der nok skal køre dig hjem bagefter!

#7 Mendoza, Argentina

Du er i Mendoza i Argentina. Vinstokkenes sirlige rækker peger mod de sneklædte Andesbjerge, og næsten 7.000 m høje Aconcagua vogter tavst over sceneriet. Det er næsten overvældende at cykle her. At du nyder skønne vine og en dejlig frokost oveni gør oplevelsen himmelsk. Nyd det.

Six Senses Douro Valley, Lamego, Portugal
Six Senses Douro Valley, Lamego, Portugal

#8 Douro Valley, Portugal

Har du også fået øjnene op for, at portugisisk vin er så meget mere end portvin? Så er det måske tid til at smage eksperternes anbefalinger på Six Senses Douro Valley 5*. Du kører fra Porto ud gennem Douro-dalen. De bølgende landskaber er beklædt med vinstokke, og Douro-floden snor sig lystigt gennem det hele. Midt i sceneriet ligger Six Senses. Så smukt. Og så fristende.

Per Storm

Per Storm (f. 1978) er ekspert i rejser til Australien, New Zealand og Mellemøsten. Han har været i rejsebranchen over 10 år og startede hos Nyhavn Rejser i 2016. På rejser søger han altid de små overnatningssteder, hvor han kan komme tæt på de lokale og få deres tips til oplevelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

KONTAKT OS