Skip to main content

5 spektakulære togrejser – og hvordan du kommer med

Togrejser har langt fra den glamourøse appel, som de havde i rejseindustriens ungdom. Dengang, hvor toget var den bedste, hurtigste og mest komfortable måde at tilbagelægge længere strækninger på. Den gang der var en helt særlig magi og klasse ved at udforske verden gennem togkupéens vinduer. Heldigvis eksisterer den magi endnu på nogle enkelte udvalgte ruter rundt om i verden.

Læn dig tilbage og kom med på nogle af de mest spektakulære togrejser her.

Afspil filmen og bliv klædt på til at vælge din togrejse på få minutter!

Togrejser handler ikke bare om at komme fra a til b. Det er en fantastisk rejseform, hvor du oplever naturen glide forbi og kommer veludhvilet frem til endestationen – mens du har fået oplevelser om bord, haft tid til at læse en god bog og måske nydt udsøgte gourmet-måltider.

#1 Rocky Mountaineer, Canada

Rocky Mountaineer er den absolut mest afslappende og luksuriøse måde at opleve The Canadian Rockies på.

Toget passerer gennem nogle af Canadas mest pittoreske og utilgængelige egne, og gennem panoramavinduerne har du en formidabel udsigt til dybe slugter, turkisblå bjergsøer og stejle bjergsider plettet af geder, elge og måske en bjørn eller to.

Undervejs fortæller togets vidende stewarder om områdets historie, natur og dyreliv, og forplejningen er i gastronomisk topklasse.

Rute: Rocky Mountaineer kører ad flere forskellige ruter gennem Rocky Mountains. Vi anbefaler todagesturen Banff – Vancover, hvor du passerer gennem de mest sceniske og afvekslende landskaber, og booker plads i Gold Leaf-vognen, så du får den ultimative oplevelse.

#2 Vistadome, Peru 

Du kan selvfølgelig gøre som inkaerne selv og tilbagelægge turen til Machu Picchu til fods ad Inkastien. Vistadome-toget er et komfortabelt og ikke mindre naturskønt alternativ.

Togets sider og tag er lavet af glas, så du på nærmeste hold kan følge den spændende opstigning fra bjergbøndernes landsbyer i Den Hellige Dal til Urubamba-flodens brusende strømhvirvler og endelig Andesbjergenes tætte, tropiske bevoksning. Undervejs serveres lokale snacks og drikkevarer.

Rute: Vistadome-toget afgår fra Cuzco, og turen til Machu Picchu Station tager ca. 4 timer. Den sidste del af turen op til Machu Picchu tilbagelægges med bus og tager en lille halv time.

#3 Tranzalpine, New Zealand 

TranzAlpine-toget tilbagelægger en af verdens smukkeste togruter gennem bjergkæden Southern Alps på Sydøen i New Zealand. Landskabet er domineret af floddale og snedækkede bjergtinder, som du passerer gennem via et avanceret system af tunneller og viadukter.

På den anden side krydser du over Canterbury Plains med udsigt til store hjortefarme og græssende får, tætte bøgeskove og den isblå Waimakariri River, inden toget ankommer til Christchurch.

Rute: TranzAlpine kører Christchurch – Greymouth – Christchurch, og turen tager ca. 5 timer. Vælger du eftermiddagstoget fra Greymouth, kan du evt. fortsætte rejsen med Pacific Coastal-toget langs Sydøens østkyst dagen efter.

#4 Rovas Rail, Sydafrika

Rovos Rail emmer af Karen Blixen-stemning med over 100 år gamle togvogne, der er blevet nænsomt restaureret for at bevare den autentiske kolonitidsstil.

Der gøres flere sightseeingstop undervejs, men det er tiden på selve toget, der gør det største indtryk. I restauranten er der dækket op med sølvbestik, og både vinkortet og den femretters gourmetmenu er nøje afstemt de lokale råvarer i de områder, du passerer igennem.

Rovos Rail er ikke blot en rejse, men en luksuriøs totaloplevelse for alle sanser.

Rute: Rovos Rail forbinder Sydafrika med Namibia, Botswana, Zimbabwe, Zambia og Tanzania gennem et netværk af ruter. Vi anbefaler Cape Town – Pretoria eller Pretoria – Victoria Falls, så du kan kombinere med safari i Kruger Nationalpark eller Botswana.

#5 Orientekspressen, Europa

En rejse med den ikoniske Orientekspres er den ultimative togoplevelse og er den målestok, som alle andre luksustoge holder sig op imod. Liberiklædte tjenere serverer perlende champagne og afternoon tea på sirlige étagères, mens du næsten forventer, at Hercule Poirot gør jer selskab. Uden for glider Europas smukke landskaber forbi.

Orientekspressen er en romantisk tidslomme, hvor de gamle dyder dyrkes med smagfuld naturlighed.

Rute: Vi anbefaler den klassiske todagestur London – Venedig, hvor du kan fuldende oplevelsen med luksuriøse hotelophold i både afrejse- og ankomstbyen. Herudover kører Orientekspressen enkelte særafgange til Prag, Budapest, Wien og Istanbul.

Anny Stensvig

Anny Stensvig (f. 1963) har været rejserådgiver hos Nyhavn Rejser siden 2006. Hun er bl.a. specialist i Australien og New Zealand. På sine rejser jagter Anny de unikke overnatningssteder, og dagene går med at møde den lokale atmosfære og befolkning, smage på det lokale køkken og holde strategiske kaffepauser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

KONTAKT OS