Skip to main content

5 paradisiske sandstrande – og hvordan du kommer derhen

Tilsammen har vi på Nyhavns Verden badet fra strande i det meste af verden. Der skal derfor efterhånden en del til at imponere os – og vi anbefaler ikke en hvilken som helst strand til vores læsere.

For selv om hvidt sand og blåt vand er godt og fint, skal der også både charme og sjæl til, før en strand får os helt op at ringe. Og her er disse 5 strande virkelig i en klasse for sig!

Bonus! Skal rejsetiden være så kort som muligt? Så se vores 3 europæiske favoritter længere nede.

#1 Matamanoa Island, Fiji

Kun ét eneste resort bebor Matamanoa Island i Fiji, og så er det oven i købet forbeholdt voksne. Det bliver ikke meget mere idyllisk eller romantisk end her på Matamanoa Island Resort – og spa i trætoppene, snorkling ved uberørte koralrev og middag på en flydende restaurant sætter prikken over i’et.

Sådan kommer du derhen: Rejsetiden er lang, så vi anbefaler et stopover i Australien. Klik her for at se et konkret rejseforslag – der også inkluderer et intimt krydstogt til Mamanuca- og Yasawa-øerne.

Iru Fushi, Maldiverne

#2 Iru Fushi, Maldiverne

Sun Siyam Iru Fushi 5* ligger som en atolformet dråbe af paradis midt i Det Indiske Ocean. Prisbelønnede faciliteter, gourmetrestauranter og actionfyldte vandsportsaktiviteter kæmper om din opmærksomhed – og taber stort til stranden med dens næsten unaturligt blå og hvide farver, der følger dig overalt.

Sådan kommer du derhen: Med fly til hovedøen Male og videre med vandfly, en tur på ca. 40 min. Se prisforslag på kærestetur eller familieferie her!

#3 Redang Island, Malaysia

De malaysiske paradisøer i Det Sydkinesiske Hav er en af Asiens bedst bevarede hemmeligheder. Redang Island er den smukkeste af dem alle med pudderblødt sand, bløde højdedrag dækket af tæt tropeskov og farverige koralrev, der myldrer med fisk, skildpadder og revhajer.

Sådan kommer du derhen: Med fly til Kuala Terengganu og videre med speedbåd. Vi anbefaler The Taaras 3+*, der ligger ud til en privat bountystrand, komplet afskærmet fra øens øvrige resorts. Klik her for at se rejseforslag inkl. stopover i Kuala Lumpur.

#4 Tulum, Mexico

Glem alt om fest og ballade i Cancún og Playa del Carmen. Tulum ud til Mexicos caribiske kyst er ægte bountystemning med langt mellem solsengene og små bungalows tæt på vandet. Strandens nordlige ende flankeres af en gammel mayapyramide, og du kan besøge endnu flere inde i landet – inkl. det enorme Chichén Itzá-kompleks ca. 2 timer herfra.

Sådan kommer du derhen: Med fly til Cancún og videre med bil til Tulum, ca. 2 timer. Tulum byder på adskillige bungalowhoteller – både gode og dårlige! Klik her for at få et overblik.

#5 Koh Yao Noi, Thailand

Den nordlige del af den lille ø Koh Yao Noi er et fredfyldt naturreservat, hvor hvide bugter titter frem som brede smil mellem grønklædte bakker og fladt, turkisblåt vand. Det er autentisk, lokalt og ufriseret, og udsigten til de hvide kalkstensklipper i Phang Nga-bugten er overjordisk smuk.

Sådan kommer du derhen: Med fly til Phuket og speedbåd videre til Koh Yao Noi. For at få adgang til naturreservatet i nord skal du bo på Paradise Koh Yao 3+*.


Bonus!

3 næsten lige så paradisiske sandstrande, som du kan nå på under 5 timer

Foretrækker du en kortere rejsetid? Så fortvivl ikke. Også inden for Europas grænser finder du vidunderlige badestrande – og de 3 bedste af dem kan du se lige her!

  1. Pine Cliffs – A Luxury Collection Resort, Algarve, Portugal
  2. The Ritz-Carlton Abama, Tenerife, Spanien
  3. Eagles Palace, Halkidiki, Grækenland

Se Europas bedste strande i galleriet oven for!

Mette Sikla Nielsen

Mette Sikla Nielsen (f. 1973) har været rejserådgiver hos Nyhavn Rejser siden 2005 og er specialist i det sydøstlige Asien, som hun gerne besøger flere gange årligt. Hun rejser meget med familien, og der skal altid være ét stort "once in a lifetime moment" på ferien.

One thought to “5 paradisiske sandstrande – og hvordan du kommer derhen”

  1. Besøgte Sun Siyam Iru Fushi i september 2016. Sandet er virkelig så hvidt og havet så blåt. Det er helt fantastisk. Samtidig tilbyder hotellet virkelig god all-inclusive med gode ala carte restauranter. Vi var specielt begejstrede for restauranten de kalder Flavours.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

KONTAKT OS