5 paradisiske sandstrande – og hvordan du kommer derhen

Del indlægget påShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Tilsammen har vi på Nyhavns Verden badet fra strande i det meste af verden. Der skal efterhånden en del til at imponere os – og vi anbefaler ikke en hvilken som helst strand til vores læsere.

Hvidt sand og blåt vand er godt og fint, men der skal allerhelst lidt mere til, det dér særlige “je ne sais qoi”, som du ikke helt kan definere, men som du genkender, så snart du støder på det.

Maroma Beach, Mexico
Maroma Beach, Mexico

Vi har fundet det. Og vi er blevet helt og aldeles afhængige af det. Så afhængige, at alene navnet på vores favoritstrande kan få os til at sukke af længsel. Det er disse strande, som vi tager os selv i at drømme om igen og igen og igen.

North Beach, Seychellerne
North Beach, Seychellerne

#1 North Beach, Seychellerne

I bugten vokser palmer og buskads hvorhen, de vil i en legesyg pragtudfoldelse. Freden, idyllisk og romantisk, ligger som en florlet kappe over det hvide sand og det flade vand, takket være Seychellernes benhårde turismebegrænsninger.

Du skal snorkle i den rige marinenationalpark, sejle kajak gennem de utæmmede mangrover, vandre til naturskønne udsigtspunkter og udforske øen med mountainbike. Eller blot læne dig tilbage, nyde udsigten og glæde dig til endnu et gourmetmåltid.

De fleste af Seychellernes strande er ubebyggede og kan kun besøges i dagtimerne, men North Beach på Constance Ephelia Resort på Mahé kan blive dit eget paradis, så længe du lyster.

Sådan kommer du derhen:romantisk kæresteferie eller på den ultimative badeferie med børnene. Eller hvorfor ikke holde jeres bryllup på Seychellerne?

Iru Fushi, Maldiverne
Iru Fushi, Maldiverne

#2 Iru Fushi, Maldiverne

Farver så intense, at de skærer i øjnene, dominerer synsfeltet i alle retninger. Vandet er en konstant tilstedeværelse, og de unaturligt blå, turkise nuancer følger jer overalt. Bølgerne slikker op om pælene under din villa og titter frem i glughuller i gulvet, og de følger dig ind i evigheden fra infinity poolen.

Sun Siyam Iru Fushi er en atolformet dråbe af paradis midt i det vidtstrakte ocean. Prisbelønnede faciliteter, gourmetrestauranter og actionfyldte vandsportsaktiviteter kæmper om din opmærksomhed, men det er en ulige kamp mod det blå, blå, blå, der tiltrækker dig med magnetisk effektivitet.

 

Iru Fushi, Maldiverne
Iru Fushi, Maldiverne

Sun Siyam Iru Fushi, MaldiverneBare giv efter. Bare gå i stå. Bare lad dig fortabe. Bare nyd det. Alt for snart vil paradiset kun være et minde og en drøm.

Sådan kommer du derhen: Med kæresten eller med børnene. Sådan.

Bora Bora, Fransk Polynesien
Bora Bora, Fransk Polynesien

#3 Bora Bora, Fransk Polynesien

Sand og koraller kaster spøgelsesagtige skygger i flere nuancer, end øjet formår at registrere. Midt i det blå rejser de slumrende vulkaner sig som paradisets tavse, konstante vogtere, kun en lysende, hvid stribe sand holder farverne adskilt.

Bora Bora, Fransk Polynesien
Bora Bora, Fransk Polynesien
Bora Bora, Fransk Polynesien
Bora Bora, Fransk Polynesien
Bora Bora, Fransk Polynesien
Bora Bora, Fransk Polynesien

Bedst som du tror, at havet får en ende, titter lagunen drillende frem, plettet af sandfarvede villaer på pæle. Gør som de lokale, og udforsk lagunen i kano, eller nyd blot det lune vand, der driver alle tanker på flugt, mens du med snorklemasken på driver af sted langs med klyngerne af kulørte koraller. Hverken mentalt eller fysisk kan du komme længere væk hjemmefra end her på Bora Bora.

Sådan kommer du derhen: Vi anbefaler Four Seasons Resort Bora Bora. Bedre bliver det ikke.

Pansea Beach, Thailand
Pansea Beach, Thailand

#4 Pansea Beach, Thailand

Lykken er en bungalow på stranden. Det turkisblå vand er aldrig langt borte. Koralrevets fisk bliver dine nærmeste naboer og snart dine bedste venner. Tosomhed og familieliv får helt nye dimensioner i junglens skygge. Der er jo ingen til at afbryde jer. Højst en nysgerrig abe eller en flok delfiner i det fjerne, hvis I er heldige.

Pansea Beach, Thailand
Pansea Beach, Thailand

Hvis Paradis havde bungalows, ville de se ud som her på The Surin Phuket, en lomme af tidløs, rustik elegance og idyl på grænsen til, men helt tilpas uden for, den livlige omverden.

Sådan kommer du derhen: Sammen med familien eller på eventyrlig rundrejse i det sydlige Thailand.

Maroma Beach, Mexico
Maroma Beach, Mexico

#5 Maroma Beach, Mexico

De smilende hvide haciendaer popper muntert frem mellem palmerne. Grøn vegetation glider over i melfint sand og det pureste, rene vand spækket af pletvise, skrøbelige skygger, der antyder rigdommene under overfladen.

Maroma Beach, Mexico
Maroma Beach, Mexico

Glem alt om fest og ballade i Cancún og Playa del Carmen. Her på Belmond Maroma Resort & Spa venter det ægte paradis, svøbt i en naturskøn indpakning af dufte, smage og farver, der er helt igennem Mexico. En strand er ikke bare en strand, det perfekte krydsfelt mellem land og hav vil altid være helt sin egen.

Ingen steder mærkes det tydeligere end her, hvor mayapyramider forputter sig i regnskoven, og bølgerne slikker over verdens næststørste koralrev.

Sådan kommer du derhen: Sådan her. Hvad venter du på?

Maroma Beach, Mexico
Maroma Beach, Mexico
Maria Hvid Kargaard

Maria Hvid Kargaard (f. 1983) er teamleder i marketing og har været hos Nyhavn Rejser siden marts 2016. Maria har primært rejst i Europa og Mellemøsten og researcher bestandigt nye destinationer, der skal besøges. Når hun ikke er i poolen med familien, går Maria på opdagelse i den lokale historie og gastronomi.

Én kommentar til “5 paradisiske sandstrande – og hvordan du kommer derhen

  1. Besøgte Sun Siyam Iru Fushi i september 2016. Sandet er virkelig så hvidt og havet så blåt. Det er helt fantastisk. Samtidig tilbyder hotellet virkelig god all-inclusive med gode ala carte restauranter. Vi var specielt begejstrede for restauranten de kalder Flavours.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *