Skip to main content

48 timer i Alaskas vildeste vildmark

Jeg har stået mundlam ved Mirror Lake. Nydt Denali National Park i efterårsfarver. Fløjet ved sneklædte bjerge. Fisket helleflyndere ved Homer. Set bjørne, spækhuggere, havoddere, sæler, hjorte, elge og hvidhvaler. Sejlet til en kælvende gletsjer. Og meget mere.

Slutter eventyret her, kan jeg rejse lykkelig hjem – meeen, jeg glæder mig nu også til den store finale: Et ophold på Winterlake Lodge.

Med vandflyver til Winterlake Lodge

Jeg flyver med vandflyver fra Anchorage og lander ved Winterlake Lodge en lille time senere, og helt ærligt, jeg bliver aldrig træt af at lande på vandet!

Winterlake Lodge ligger langt ude i det sydlige Alaskas vildmark. Her er intet andet, så alt er inkluderet. Du har din egen guide til rådighed 24/7. Du kan vandre, sejle i kajak, cykle på mountainbike og meget mere. Bliv ikke overrasket, hvis en bjørn slentrer gennem lodgen.

I helikopter ud i vildmarken

Jeg er lige ankommet, da ejeren af lodgen spørger, om det ville passe med en helikoptertur. Tja, hvor ofte får man lige det spørgsmål? Vi letter og flyver derudaf.

Turen er en del af opholdet på Winterlake Lodge. Du bestemmer selv hvor du vil flyve hen. Nogle vil ud for at vandre. Andre vil fiske med flue eller rafte på floderne. Nogle vil til gletsjere eller på bjørnesafari.

Guddommelige landskaber

Vi flyver over det mest guddommelige landskab. Er der et dyr på jorden, stopper vi i luften uden at komme så tæt, at vi skræmmer det.

At svæve over Alaska, mens man studerer elge og bjørne, er heller ikke oplevelser, man får hver dag.

Forstår bjørne “Do not disturb”-skilte?

Mens jeg er der, beder en gæst om at blive fløjet langt op på bjerget. Her vil han sidde og læse en bog. Og intet andet. Hans guide venter et stykke derfra klar til at komme med det samme.

Mon bjørne forstår ”Do not disturb”-skilte?

Alaska er så intenst

Jeg beder også min guide om at komme ud i kajak. Der er så stille, smukt og højt til himlen. Jeg glider forbi en elg på land. Vi vandrer og ser oddere og nogle åbenbart meget sjældne ænder. Der er også nordlys den ene nat. Jeg sætter vækkeuret til klokken 2. Ser intet. Næste morgen fortæller andre begejstrede om synet klokken 3 … Man kan ikke få det hele.

Jeg har også været i Canada og New Zealand. Hvad har Alaska, som de ikke har? Intensiteten og det uendelige. De andre kan det også, jeg ved det, men ikke på samme måde. Alaska er så uberørt for enden af verden. Du oplever noget nyt uafbrudt.

Privilegeret og en smule heldig

Sidste dag sidder jeg i 20 graders varme og ser ud over søen ved Winterlake Lodge. Min guide kommer hen. “Er det ikke fascinerende, at om kun 3 uger er søen frosset til? Sådan er naturen her”, siger han.

Jeg ser måbende ud over landskabet. Alaska kan altså noget særligt. Alt er på naturens betingelser. Det er en oplevelse for de få. Det var lige sådan jeg følte det hele vejen. Udvalgt og utroligt privilegeret.

David Rosborg Larsen

David har været rejserådgiver hos Nyhavn Rejser i 17 år. I dag er han ekspert i USA og Canada, men har tidligere også rådgivet inden for Stillehavet og Asien. På rejser kan David blive ved med at glædes og begejstres over den fantastiske service, man får på luksushoteller verden over. Men det er oftest de oplevelser, der ikke har været planlagt, som har efterladt størst indtryk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

KONTAKT OS