Skip to main content
Saffire Freycinet, Australien

40 gange i Australien

Steen Grosen Andersen er vores fremmeligste Australien-ekspert. Intet mindre end 40 Australiensrejser er det blevet til gennem årene, og der er flere på vej.

Vi har mødt Steen til en uformel snak om outback, storbystemning, gastronomi og alt det andet, det gør den lange rejse Down Under hele turen værd.

Steen i Kakadu Nationalpark i Australien
Steen i Kakadu Nationalpark i Australien

Sydney og Melbourne: Teenagepigen og den pæne dreng

”For mig er outbackens støv, farverne og dyrelivet indbegrebet af Australien,” fortæller Steen. ”Og så har vi de to fantastiske metropoler Melbourne og Sydney. De er blandt mine favoritbyer i verden.”

For Steen er Sydney den frække teenagepige fuld af fest og easy going, mens Melbourne er den pæne dreng. Velklædte mennesker og hipt. Alt, hvad der hedder design og mode, foregår i Melbourne. Byen kræver mere af den besøgende, som til gengæld belønnes med autentiske oplevelser og fantastisk mad.

”Melbourne er en by, man kan komme tilbage til igen og igen og altid opleve nyt.”

Og så er der Tasmanien!

”Og så er der Tasmanien,” afbryder Steen sig selv med et drømmende blik, før han fortæller løs om smuk natur, dejlig stemning, fantastiske vandreture på flere dage, hyggelige Hobart og meget mere.

”Det fantastiske ved Australien er jo, at man den ene dag kan vandre med en lille rygsæk og den næste lade sig forkæle på en lodge i verdensklasse.”

Hobart på Tasmanien

Se støvet, duft maden

Når Steen fortæller, er du med nede ad gader og stræder. Du kan dufte maden, når han fortæller om Restaurant Nomads i Surrey Hills i Sydney. Du mærker følelsen af luksus, når han fortæller om sit ophold på Saffire Freycinet på Tasmanien. Og du ser lige efter, om du er blevet støvet på vej gennem outbacken.

 

Saffire Freycinet på Tasmanien

Saffire Freycinet på Tasmanien

 

”En af de ting, jeg elsker allermest, er australierne selv. Imødekommende, god humor, easy going og et forfærdeligt sprog!”

Great Barrier Reef?

Steen har selvfølgelig også nydt Great Barrier Reef, men det er for ham ikke det væsentligste i Australien.

”Der er farverige fisk mange steder i verden,” fortæller han. ”For mig betyder det mere at køre ad Great Ocean Road blandt tonsvis af kænguruer og koalaer, spise frisk seafood og drikke vidunderlige vine.”

Steen fremhæver nu alligevel et koralrev. Ningaloo Reef i Western Australia. Man kan gå ud til det hele fra stranden, svømme med djævlerokker og hvalhajer og bo i et telt på Sal Salis. På denne ene side er koralrev. På den anden er outback.

Vælg ud, og tag dig tid

Dyreliv oplever du bedst i South Australia med bl.a. Kangaroo Island, fastslår Steen. Vil du have det hele lidt for dig selv, er det Western Australia med vinmarker og hvide strande syd for Perth.

Han kommer omkring Sunshine Coast, dingoer på Fraser Island, Gold Coast med temaparker for familier og regnskovene og krokodillerne i nord som optakt til sit bedste råd: Vælg ud, og tag dig tid til at opleve.

”Man kan sagtens bruge tre uger i en enkelt delstat uden at se det hele.”

”I stedet prøver alle at nå alting på en gang. Det svarer til at tage på tre dages vandretur i Skotland, se på restauranter en aften i Paris og fortsætte til Kazakhstan, nu man er i nærheden. Hug en hæl, og klip en tå! Vælg det ud, du gerne vil se.”

I Australien er der altid noget nyt at se

Fra størrelsen af Australien og de mange tilbud havner vi tilbage i snakken om, hvorfor Steen så ofte tager dertil. Der er altid noget nyt at se. Nye restauranter. Resorts, der skal tjekkes. Nye udflugter og nye turoperatører, der skal afprøves.

Steen på Nomads Restaurant i Sydney

Steen nyder at finde små steder, som australierne selv er stolte af. Hans baggrund som uddannet kok og tjener fornægter sig ikke, når han igen og igen vender tilbage til maden. Steen søger hele tiden autentiske steder, hvor de lokale kommer. Steder, han gerne giver adressen til, når du taler med ham. Lyt godt efter.

Steen Grosen Andersen

Steen Grosen Andersen (f. 1965) har været beskæftiget i rejsebranchen siden 1991 og været rejserådgiver hos Nyhavn Rejser siden 2006. Ud over Australien er han ekspert i New Zealand, Canada, Stillehavet og Mellemøsten. Steen er oprindeligt uddannet kok, og på alle hans rejser spiller vin og gastronomi en stor rolle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *