Skip to main content

3 enestående bud på bæredygtig barfodsluksus

Har bæredygtighed betydning for dit valg af resort? På Sonevas resorts på Maldiverne og i Thailand går barfodsluksus hånd i hånd med bæredygtighed. Faktisk har Soneva været CO2-neutral lige siden 2012.

Kom med indenfor til en overdådig verden af luksus med kæmpe villaer, gastronomiske eventyr, spa og afslappet stemning og bliv klogere på, hvad det er, der gør forskellen.

Bag om Soneva-kæden

I sit miljøregnskab indregner Soneva hele sit aftryk fra design af villaer til madspild i køkkenet. Der er sat måltal på enhver aktivitet i forhold til forbrug af ressourcer og belastning af miljø. Det har skabt en ny måde at arbejde på, hvor affald ses som en ressource, og bæredygtighed som noget, der skaber overskud.

Ansvar for omgivelserne handler for Soneva også om socialt ansvar. Soneva Foundation støtter et stort antal aktiviteter i flere lande.

Du bidrager selv for hver nat, du bor på Soneva.

Waste-to-Wealth

90% af Sonevas faste affald genbruges, og affald ses som en ressource. Kasseret glas bliver til glaskunst i Soneva Glass Studio, der i 2018 omsatte for 1,2 milliarder kroner. Biologisk affald bliver til kompost i de økologiske haver. Og så videre.

Læs mere om de tre Soneva-resorts her.

Soneva Fushi 5+*, Maldiverne

Skønne villaer på jungleø

På en af Maldivernes største øer, Kunfunadhoo, ligger Soneva Fushi med hvide strande, tæt jungle og enestående villaer på stranden og – som noget helt nyt – også på pæle i lagunen. Mange med egen pool. Nyd sublim barfodsluksus i harmoni med de smukke omgivelser og en vidunderlig Robinson Crusoe-stemning, der mærkes helt ind i sjælen, mens du forkæles med gastronomi og velvære i særklasse.

40 minutter i vandfly fra Male bringer dig frem til paradis.

Ansvar for natur og mennesker

Soneva Fushi er partner i The Baa Atoll UNESCO Biosphere Reserve, der blev etableret i 2010 for at beskytte blandt andet verdenskendte Hanifaru Bay, hvor du kan snorkle med djævlerokker.

Soneva er på Maldiverne også involveret i en lang række andre programmer med fokus på at lære børn at svømme, at få flere lokale kvinder i arbejde, at afskaffe engangsplastik og fælles oprydning i naturen.

Se din rejse til Soneva Fushi på Maldiverne her.

Soneva Kiri 5+*, Thailand

Gigantisk villa og sublim service

På Koh Kood i Thailand ligger Soneva Kiri, der er et af Østens mest spektakulære og bedste resorts. Her venter rustikke villaer på min. 400 m2 med kæmpe privat pool, paradisstrand, skønne restauranter, spa og autentiske udflugtsmål.

Du har både butler og golfbil til din rådighed, og alt er skabt med en gennemført sans for detaljerne og med en unik kreativitet som børneklubben, der svæver som en rokke i træerne.

Økologi, koralrev og genbrug

Soneva Kiri har etableret økologiske køkkenhaver og naturlig rensning af spildevand med planter og fisk og et koralrev er ved at blive fremdyrket ved hjælp af blandt andet solenergi. Organisk affald omdannes til kompost og brugt madolie til biobrændstof. Resortet arbejder også sammen med lokalsamfundene om bl.a. engelskundervisning til både lærere og elever.

Vidste du, at både Soneva Fushi og Soneva Kiri har veganske gourmetrestauranter? Endda skabt af den danske kok Carsten Kyster.

Privatfly fra Bangkok til Soneva Kiri

Du kommer let frem med resortets privatfly fra Bangkok efterfulgt af en kort sejltur i speedbåd.

Se rejse til Soneva Kiri i Thailand her.

Soneva Jani 5+*, Maldiverne

Poolvillaer med kig til stjerner og hav

Soneva Jani ligger i en privat 5,6 km2 stor lagune i Noonu-atollen med 5 paradisøer omkring sig. En snoet gangbro leder dig til en kæmpe poolvilla på pæle over det turkise vand, og alt er gjort af det stof, drømme er lavet af. Restauranterne står som et kulinarisk mekka hævet over vandet, og når dagen er omme, kan du med et tryk på en knap ved din seng få villaens tag til at rulle til side og åbne for en magisk stjernehimmel.

Marinebiologer og skildpadder

Soneva Janis egne marinebiologer arbejder for at beskytte skildpadderne, som lægger æg på stranden, og for at bevare og udvikle de lokale koralrev – et arbejde, du som gæst kan deltage i. Soneva Jani er samtidig involveret i Soneva Foundations mange aktiviteter i de lokale samfund, og der arbejdes endelig målrettet med at beskytte ferskvandssøer med mangrove, fugle og krabber på lagunens største ø, Medhufaru.

40 minutter med vandflyver fra Male bringer dig frem.

Begynd din rejse til Soneva Jani på Maldiverne.

Hvornår er bedste sæson?

Når rejsen til paradis skal planlægges, er det en god idé at overveje de forskellige fordele og ulemper ved sæsonerne.

Du kan blive klogere på vejret på Maldiverne her – og læse om vejret i Thailand her.

Mette Sikla Nielsen

Mette Sikla Nielsen (f. 1973) har været rejserådgiver hos Nyhavn Rejser siden 2005 og er specialist i det sydøstlige Asien, som hun gerne besøger flere gange årligt. Hun rejser meget med familien, og der skal altid være ét stort "once in a lifetime moment" på ferien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

KONTAKT OS