Skip to main content

Skønne cykelture: 20 oplevelser på 2 hjul

At opleve på cykel er et eventyr for alle sanser. Du mærker solen og brisen. Dufte, lyde og synsindtryk kommer ufiltreret igennem. Du er i nærkontakt med de lokale og kommer steder, biler og busser aldrig får lov at nyde. Og uden at du egentlig tænker over det, får du rørt dig på den mest eventyrlige måde.

Vi har samlet 20 eksempler på skønne oplevelser på 2 hjul, og der er mange flere. Er du klar til at træde i pedalerne? Du behøver ikke være i form til Tour de France for at gennemføre!

#1 Inlesøen, Burma

Langt de fleste ankommer ad landevejen til Inlesøen i Burma (Myanmar). Men intet overgår, at komme op på cyklen og tage den på 2 hjul gennem højlandet med en velfortjent øl undervejs!

#2 Lake Wakatipu, New Zealand

Du er i Queenstown på Sydøen i New Zealand. What to do? Hvorfor ikke nyde sneklædte bjerge, dejlige sejlture og en smuk cykeltur langs Lake Wakatipu med picnic undervejs?

#3 Haleakala, Maui, Hawaii

Du ser solen stå op fra toppen af Haleakala-vulkanens krater. En ny dag begynder, og så går det ellers af sted på to hjul ned ad vulkanen mod kysten. Lykken er altså cykelstier, der går nedad!

#4 Hoi An, Vietnam

Tag cyklen med båden over Thu Bon-floden i Hoi An. Her afløses byen af velplejede urtehaver, faldefærdige rønner og kæmpe smil hos de lokale. Der er frokost i et privat hjem. Velbekomme!

#5 La Digue, Seychellerne

Du sejler til paradisøen La Digue og cykler gennem junglen til verdens smukkeste strande. Hvidt sand, turkisblåt vand og svajende palmer. Suk. Hvornår har du sidst overhalet en oksekærre på cykel?

#6 Polonnaruwa, Sri Lanka

Gamle templer, kæmpe Buddhaer, hinduistiske helligdomme og kongelige paladser. Det er altsammen med på denne cykeltur til kongebyen Polonnaruwa. Læs her, hvorfor du skal huske tykke sokker!

#7 Miami, Florida

Har du oplevet det smukke art deco område i Miami Beach? Gør det på cykel! Sol, varme og tid til at tage billeder. Ah! Bagefter fortsætter du i kajak i Biscayne Bay. Hov, var det en skildpadde, der svømmede dér?

#8 Central Park, New York

På Manhattan mødes fuglekiggere, joggere, ryttere, skatere, børnefamilier, forelskede par og alle mulige andre i Central Park. Du hopper på cyklen med en guide, hører historien og ser alle de kendte steder.

#9 Ava og Sagaing, Burma (Myanmar)

I Burmas landsbyer leves livet mellem templer og pagoder. Tag cyklen og mød de lokale fra handlende til munke. Der er frokost i et kloster, og du kan sejle hjem. Skønt!

#10 Bangkok, Thailand

Tag på to hjul gennem Bangkok. Ind gennem markeder og over små kanaler. Hop om bord i en longtail boat over floden med cykel og det hele. Og nyd så en tur i de gamle plantageområder.

#11 Ubud, Bali, Indonesien

Åh, Bali! Risterrasser, templer, smilende mennesker og kæmpe vulkaner. Det er så smukt. Især på cykel. Du starter fra landsbyen Kintamani for foden af vulkanen Gunung Batur og cykler til Ubud.

#12 Washington DC, USA

Magtens centrum. Det Hvide Hus, The National Mall  og de store memorials. Og kirsebærtræerne ved søen! De er en fryd, når de blomstrer. Det hele er skabt til en afslappet cykeltur. Bare kom af sted.

#13 Hanoi, Vietnam

Turen går til landsbyerne på den anden side af Den Røde Flod. I er kun et par km fra centrum af Hanoi, alligevel er det som en anden verden. Guiden? I cykler på hans hjemmebane, og han kender hver en krog.

#14 Chiang Mai, Thailand

Duften af Chiang Mais køkken får munden til at løbe i vand. Tag på et afteneventyr på cykel og nyd byens stemning, templer og markeder. Jeres guide viser vej. Medbring nysgerrighed og god appetit!

#15 Vancouver, Canada

Stanley Park er Vancouvers grønne åndehul og perfekt til cykelture. Snoede stier leder dig til kæmpe træer, strande, grønne enge, totempæle fra First Nation og kolonier af vaskebjørne, bævere og kaniner.

#16 Bagan, Burma

Nogle gange skal man søge det stik modsatte af alle andre. Bagan er kendt for sin utrolige tempelslette, men hop på en cykel og kør væk i en anden retning. Her åbner en ny verden sig i autentiske landsbyer.

#17 Utah, USA

Kan du se den snoede lyse streg på de røde klipper? Det er en din cykelsti Canyonlands i Utah. For enden venter en speedbåd på at sejle dig hjem ad Colorado River. Eller vil du hellere cykle op igen?

#18, Queen Charlotte, New Zealand

Jeg ved det. Det burde være en vandcykel. Men du sejler altså i kano blandt rokker og havfugle i Marlborough Sounds afsides bugter før en skøn cykeltur ad den smukkeste del af Queen Charlotte Track.

#19 Chiapas, Mexico

Her fristes man til at sige, at ruten er lagt, som vinden blæser. Det er nemlig højlandets gamle vindmøller, der viser vej. Stedet er Chiapas i Mexico. Mon der er en Cool Corona bagefter?

#20 Central Otago, New Zealand

Du er vist ved at være i form. Du starter med en fantastisk togtur, men herefter træder du i pedalerne på cykeltur med overnatning i en hytte. New Zealand er simpelten et slaraffenland af cykelruter.

Jeg kunne blive ved. Men vi stopper her. Vores rejserådgivere må fortælle om de næste tyve. Du ringer bare!

David Rosborg Larsen

David har været rejserådgiver hos Nyhavn Rejser i 17 år. I dag er han ekspert i USA og Canada, men har tidligere også rådgivet inden for Stillehavet og Asien. På rejser kan David blive ved med at glædes og begejstres over den fantastiske service, man får på luksushoteller verden over. Men det er oftest de oplevelser, der ikke har været planlagt, som har efterladt størst indtryk.

2 thoughts to “Skønne cykelture: 20 oplevelser på 2 hjul”

  1. Min familie og jeg var på cykelturen i Hanoi sidste sommer – det var en rigtig dejlig tur. Helt utroligt at man så få kilometer uden for Hanois centrum finder rismarker og landbrug. Vi havde også fornøjelsen af at cykle ved Mai Chau dalen. Det kan absolut også anbefales

    1. Tak for kommentaren, Kirsten-Marie. Jeg prøvede cykeltur i Bangkok i februar. Det var igså en dejlig oplevelse. Man er i nærkontakt med det hele på en cykel. Hilsen Claus, Nyhavn Rejser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

KONTAKT OS