Skip to main content
12 helikopterture, der vil få gyset frem i maven

12 helikopterture, der vil få gyset frem i maven

Dunk. Dunk. Dunk. Dunk. Dunk. Helikopterens rotorer snurrer i et hypnotiserende tempo. Under dig syder vulkaner, vandfald bruser, og klippelandskaber folder sig ud i overjordiske nuancer.

Der er en helt særlig magi over at opleve jorden fra luften, og disse 12 helikopterture vil med garanti kalde både gyset og de store smil frem. Har du kameraet klar?

#1 Circle of Fire, Hawaii, USA

Har du is i maven, så flyv over den aktive vulkan Kilauea på Hawaii Big Island, og se det syde, boble og dampe i vulkanens indre direkte under dig. Vildere og smukkere bliver det ikke – men det er bestemt ikke for tøsedrenge.

#2 Tower Butte, Utah, USA

Flyv over røde klippelandskaber, der vrider og vender sig i takt med Colorado River, og træd ud på den ikoniske Tower Butte. Udsigten over Lake Powell og Glen Canyon er enestående, og følelsen af at stå på en helt isoleret, flad klippetop er usammenlignelig.

#3 Félicité Island, Seychellerne

Drop katamaranfærgen, og opgrader i stedet til transfer med helikopter til Six Senses Zil Pasyon. Gennem helikopterens vinduer får Seychellernes grønne øer med deres karakteristiske granitklipper og blå laguner en helt ny skønhed over sig.

Læs også: Sådan finder du vej til verdens mest spektakulære helikopterture

#4 Iguazú Nationalpark, Brasilien

Iguazús 275 brusende vandfald holder på en gang Brasilien og Argentina tæt forbundne og solidt separeret. De enorme vandmasser er omsluttet af uberørt regnskov og magiske junglestier og mødes i et tordnende brøl i Djævlens Gab, hvor damp og dråber klamrer sig til helikopterens ruder.

#5 Great Ocean Road, Victoria, Australien

Anderledes fredfyldt er det i luften over Great Ocean Road. Her står De 12 Apostle urokkeligt og hårdnakket tilbage midt i de blå bølger som de eneste overlevende efter den tusindårige erosion, der har formet en af verdens mest spektakulære kyststrækninger.

#6 Yoho Nationalpark, British Columbia, Canada

Helikopteren lander midt i ødemarken. Du er omsluttet af seks gletsjere og total stilhed på et sted, der ellers er umuligt at nå frem til. Efter en scenisk vandretur venter der bobler ved et af Yoho Nationalparks smukke vandfald.

#7 Victoria Falls, Zimbabwe

Det er David Livingstones navn, der har hængt ved. Men den lokale Tonga-stammes navn for det imponerende og mytiske Victoria Falls, Røgen Der Tordner, er langt mere passende. Oplev selv hvorfor på helikoptertur fra eksempelvis &Beyond Matetsi River Lodge eller Gorges Lodge.

#8 Golden Gate Bridge, Californien, USA

Over – og måske også under – en af verdens smukkeste broer. Det er ganske enkelt obligatorisk, når du er i San Francisco. Uanset hvor mange gange, du har set Golden Gate Bridge på film og billeder, vil virkeligheden tage dig med storm.

#9 Malolo Island, Fiji

De grønne Mamanuca-øer er strøet med rund hånd ud over det flade, blå vand. På én af dem gemmer sig et af Fijis – og dermed også verdens – smukkeste resorts, Likuliku Lagoon Resort, et paradis kun for voksne. Og helikoptertransferen hertil? Magisk.

#10 Waimea Canyon, Hawaii, USA

Svæv højt over og helt tæt på guddommelig smuk natur, som ellers er helt utilgængelig. Waimea Canyon på Kauai, Hawaii er et verdens smukkeste steder – og den farverige kløft kan kun ses fra luften. Her kommer helikopteren virkelig til sin ret.

#11 Katherine Gorge, Northern Territory, Australien

Katherine Gorge i Nitmiluk Nationalpark er en helt anderledes kløft. Med helikopter kan I flyve ned mellem de lodrette, op til 70 m høje klippeskrænter og tæt på kløftens mange vandfald. Under jer flyder den flod, der med brutal kraft har formet landskabet, bedragerisk uskyldigt af sted.

#12 Whistler, British Columbia, Canada

Vidtstrakte, turkisblå bjergsøer holder standhaftigt tinderne stangen, mens de putter sig under deres helårssne med nåletræerne klamrende til bjergsiden langt under dig. Whistler er enormt, men hvor enormt forstår du først, når du har set bjergområdet fra helikopter.

Kim Carlsson

Kim (f. 1975) har arbejdet i Nyhavn Rejser siden 2018 og er ekspert i rejser til Nordamerika, Sydamerika og Japan. På rejser værdsætter han lokale oplevelser i kombination med høj komfort, god mad og et godt glas vin – gerne med bjergudsigt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

KONTAKT OS